outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Enduracool cooling towel der køler

Der findes mange ting der varmer. Handsker, huer, kemiske produkter der holder i 12 timer osv. Men der findes ikke noget der køler. Tyndt merino uld vil være mere behageligt end syntetiske produkter, men dirkte køling? Nu gør der. Mission Enduracool Cooling Towel er et lille håndklade der bliver koldt og køler ca. 15 grader under normal kropstemperatur.

enduracool mission cooling towel

Test af Enduracool håndklæde

Igen sker det at jeg får stukket et eller andet umuligt i hånden og skal teste det. Det er en lille indskudt bemærkning da jeg alligvel er forbi Fritidsagenten: "Du kan da også lige teste denne her. Det er et nyt produkt der køler". Køler? Det ord vækker min interesse, for jeg er meget varm og der findes meget der varmer. Der findes jo ikke rigtig noget der køler og jeg har endnu ikke designet den terrængående vognen og batteriet der kan trække et køleskab. Da Jens kommer med produktet, ringer alle alarmklokkerne... Frk. Serena Williams er på røret Mission Endurance kommer i. Det er ikke rigtig noget der taler for vildmarken og det primitive liv, men okay, hvis det virkelig virker, så kan man jo lade indparkningen blive hjemme.

mission enduracool der koelerNogle uger efter kommer sommeren så bragende og det er så heldigt at jeg har en endagstur langs Isefjord, hvor Fjordstien på gamle kort er indtegnet. Solen bager og det er møj fugtigt i vejret - altså værst tænkelige danske forhold hvor din hud ikke kan komme af med fugten. Der står også noget om dette på pakken af Enduracool, altså at produktet ikke virker helt så godt i disse forhold.

Der går ikke mange skridt, så kalder det kølende håndklæde på mig fra rygsækken. Ved førstkommende lejlighed hiver jeg det op og tager det om halsen. Det er koldt, men mon det holder kulden?

Kl. 12 sidder vi i skyggen og holder pause. De andre er ved at gå til i varmen, men jeg har det faktisk fint. Jeg synes ellers ikke at jeg får "kulden" hele tiden. Når man tager håndklædet på, kan man godt få lidt kuldegysninger fordi de faktisk er koldt, men der går ikke mange minutter før man ikke ligger mærke til det. Cooling Towel er dog langt nok til at man kan lægge det om halse på en anden måde, så man får effekten igen - og igen - og igen...

Faktisk holder det utroligt længe og fra kl. 10 til kl. 15 skal jeg kun "aktivere" det kølende håndklæde 2 gange (en til start og en kl. 13:30 ca.).

Hvordan virker Mission Enduracool

Man dypper det i vand (jeg har ikke prøvet saltvand, da der var nogle vandløb jeg kunne benytte), vridder håndklædet og "klapper" det. Tag i begge ender og hiv udad to gange, så kommer den kølende effekt.

Håndklædet er lavet af fibre der sidder meget meget tæt. Det gør at fordampningen er utrolig høj og derfor kommer den kølende effekt. Derfor troede jeg også at effekten ville være der i meget kort tid, men det holder altså ca. 2-2,5 time på mig.

enduracool mission hoodie

Køler det så?

Ja! Jeg er som skrevet meget varm og jeg sveder ret meget og derfor var håndklædet også på hård prøve en så varm og fugtig dag. Men huden vender sig til den kølige effekt. Lidt som når man holder hånden under den kolde vandhane. Efter noget tid, kan man ikke mærke noget. Hvis man bare lader det sidde på halsen eller hvor man nu ønsker det (jeg bruge det også under kasketten og kølede hovedet, men man kan åbenbart også få en hoodie af Enduracool), så har det altså en effekt, men den kølende effekt har man kun i 10-15 minutter. Herefter kan man altså bare ændre på håndklædet (lægge det på halsen omvendt) og så har man 10-15 minutter mere.

haandklaede der koeler

Effekten er ret god, for mens de andre deltagere på turen havde det ret varmt, havde jeg det faktsik okay. Det vand jeg har på maven er ikke sved, men spild fra min drikkedunk (do'h). Mine fødder var dog rare at dyppe i vandet, når nu man alligevel var der. Sagt på en anden måde så er det selvfølgelig varmt på kroppen men man kamp sveder ikke og lægger man håndklædet ved en hovedåre eller på hovedet, har det en effekt på hele kroppen (halsen, låret, hovedet f.eks.).

Hvor kan man købe det?

Jeg kan ikke rigtig finde en dansk forhandler andet end Sports Master, så hvis du selv vil prøve den sjove kølende effekt, så må du ned til din lokale afdeling. 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.