outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Anmeldelse af 5DaysDeo

Sidste forår startede et par unge mænd en tråd om et produkt a la 5DaysDeo som de vist forsøgte at gøre lidt reklame for, Tråden tog hurtigt en drejning i retning af, at det var det mest overflødige produkt nogensinde introduceret, rigtige mænd bruger ikke sådan noget stads, og i øvrigt lugter alle lige slemt efter nogle dage på fjeldet så det er ikke noget problem. I øvrigt blæser det ofte på fjeldet, og hvis man stiller sig rigtigt i forhold til vinden, så bemærker man det slet ikke.

deo til vandretur 5 day deodorant

Nu solovandrer jeg for det meste, og dermed burde jeg jo være endnu mere ligeglad, men da jeg pludselig befandt mig i denne uventede, men ganske behagelige situation for et par år siden i 2012 

duft godt paa vandretur

På toppen af Guohper (Kuoper) i Sarek efter ikke at have set et eneste andet menneske et par dage, ja så må man være forberedt og vil gerne tage sig lidt godt ud (Den beretning lå på det gamle Outsite, men er vist lost in transition). 1 del er udkommet her: https://www.outsite.org/vandreture/vandring-i-sverige/280-sarek-solovandretur-2012 (red.).

Nuvel, jeg besluttede mig for at give det en chance og prøve det.

Så jeg købte en flaske og læste instruktionen (allerede nu er der sikkert flere som begynder at løfte øjenbrynene eller rynke på næsen . . . en mand som interesserer sig for hvordan han lugter, OG som læser instruktionen . . . der må være et eller andet helt galt ). Produktet indeholder ingen parabener eller andre skadelige stoffer, det er godkendt af Astma-Allergi forbundet. Det indeholder dog 36% alkohol., og alkohol allergikere kan derfor ikke bruge produktet. Der foreligger heller ikke nogen tests om man kan bruge produktet til indvortes brug, hvis man skulle løbe tør for Gl. Dansk og Cognac.

Fire dage før jeg skulle af sted, tog jeg et bad før sengetid og påførte derefter 5DaysDeo i armhuler og på fødderne. Det samme gentog jeg dagen før afrejse. Man kan bade ligeså meget man vil i mellem påføringerne, det virker ved at dræbe bakterier og delvist lukke svedporerne, så der er ingen nedsat effekt ved at bade mellem påføringerne, tværtimod.

På turen gentog jeg behandlingen hver tredje dag, hver gang om aftenen efter den daglige personlige hygiejne, primært bestående af lidt klatvask med vådservietter.

At det virker, er der ingen tvivl om.

Lugten fra armhuler og fødder var meget kraftigt reduceret. Selvfølgelig kommer sokker og fødder til at lugte surt efter flere dage i læderstøvler. Der kan ikke undgås at sokker og støvler bliver fugtige, og dermed kommer til at lugte surt og indelukket. Men det er en mere behersket lugt, og ikke den sædvanlige næsten bedøvende stank, der breder sig i teltet om aftenen når støvlerne tages af. Den skiundertrøje som jeg altid sover med, var også blot almindelig godt brugt efter turen, hvor det de andre år lidt var spørgsmålet om det var besværet værd at prøve at vaske den, eller man blot skulle smide den ud med det samme.

Mere information kan findes på www.5daysdeo.dk men der er mange steder produktet kan købes, ikke blot på nettet, men også i forretninger, f.eks. Matas forhandler produktet.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.