outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Test af bælte til vandretur

Tre ens canvas-bælter til vandretur, men meget forskellige

Jeg har vandret med mange forskellige bælter. Nogle har jeg syntes gnavede og jeg fik store sår på hofterne. Dette skyldtes nok mere at jeg ikke har sat rygsækken korrekt end at det er bæltets skyld. Hvorom alting er, er det virkelig rart at have et bælte man kan stole på. Et bælte til vandreturen der ikke glider langsomt ned, åbner sig, snor sig osv. Man gider ikke fumle rundt, med ting der genere.

På en vintervandretur for nogle år siden, talte vi om bælter. Det viste sig at mange havde det som mig - det skal bare sidde! En del havde problemer med gnavesår på hofterne og vi udvekslede erfaringer med de forskellige typer bælter. Jeg havde allerede bæltetest in mente, så det var fedt at høre fra andre. Husk også at del dine egne erfaringer med bælter nederst i artiklen.

Haglöfs Webbing bælte

Hagløfs webbing baelte til vandring og outdoor

121 cm. langt.
4 cm. bredt.

Mit gamle bælte til vandring var efterhånden slidt og jeg manglede også et til lidt "pænere" brug. Derfor faldt jeg over Haglöfs Canvas bælte. Et sort, endda meget sort, bælte, med sort bæltespænde. Sort med sort, drysset med sort.
Jeg prøvede bæltet og hold da op et spænde! Bæltespændelukningen virkede til at kunne trække en lastbil fri fra grøften, bæltet sad rigtig godt og passede fint - perfekt!

Jeg tog det på med det samme og glædede mig allerede til næste vandretur, der gik til søen Raslången i Sydsverige. Det gik fint første dag og der var ingen problemer under vandringen, men allerede om aftenen begyndte det at drille.
Selve bæltespændet holdt fint, men bagpå "ruller" bæltet og folder sig sammen. Næste dag havde jeg så et bælte der irreterede og gnavede i lænden - hurra! Det hjælper ikke at stramme bæltet mere eller mindre og selvom der er mange stropper på vandrebukser hjælper det heller ikke, øv.

Helly Hansen Heavy web bælte

Helly Hansen heavy web baelte til vandring

130 cm. langt.
3,75 cm. bredt.

Gode gamle Helly Hansen. Jeg var tilfældigvis forbi deres outlet butik i Ringsted og fandt deres bælte usandsynligt billigt. Jeg mener det var et bælte for 30 kr. og to for 50 kr. Jeg snuppede to.
Det ene røg hurtigt videre i "jeg-har-lånt-noget-ud-til-en-eller-anden-som-jeg-ikke-kan-huske" systemet. Det andet kom med på tur. Bæltet er helt modsat af Haglöfs. Selve remmen er rigtig god og længden passer mig rigtig godt. Men bæltespændet er noget lort (for at sige det ærligt). 
Remmen glider langsomt ud så man taber bukserne, eller spændet går op lige pludselig. Jeg begyndte at forstå hvor det var så billigt, øv.

Et bælte er vel designet til at holde bukserne oppe? Kan et bælte ikke det, er det vel ikke et bælte?

Fjällräven Canvas Bælte - Test vinder

Fjällräven canvas baelte til vandretur

120 cm. langt.
4 cm. bredt.

Det første Canvas bælte jeg købte. Det holder stadig, men bæltespændet er skiftet fra blankt til kobber farve. Remmen er efter 5 års brug lidt flosset der hvor jeg altid lukker spændet. Det er bæltet jeg har prøvet at skifte ud med andet, men som der umiddelbart ikke er erstatninger for. Ikke at jeg ikke vil have et nyt Fjällräven Canvas bælte, jeg ville bare prøve andre også. 

Fjällräven Canvas bælte er altså et produkte du skifter ud, fordi du vil have en ny farve efter mange år - ikke fordi det går i stykker eller sidder forkert. Mit har nu holdt til MANGE vandreture og jeg er ellers ikke forsigtig med mine ting, de skal bruges! Derfor nænner jeg heller ikke at smide det ud og det kommer nok op at hænge på min grejreol i "Wall of fame", for hvis et bælte kunne tale... 

Nå, ingen nostalgien kommer over mig, kan jeg bare kort sige at bæltet holder!

I testen giver der fra 1 (dårlig) til 5 (bedst). 

   Haglöfs Webbing Belt  Helly Hansen Heavy Web Belt  Fjällräven Canvas Belt
 Pris  Set til 180,-  Set til 99,- Vejl. pris 169,- 
 Vægt  125 g.  130 g.  100 g.
 Design  5  4  4
 Komfort  1  1  5
 Holdbarhed  4  4  4
 Dommen  10  9  13

Test af bælter til vandreturen

Fælles for dem er at de er stort set ens i design. På holdbarhed er de også stort set ens. Der hvor Fjällräven Canvas Belt virkelig vinder er på komforten, da bæltespændet ikke åbner sig af sig selv og ikke krøller på ryggen eller andre steder. Kort sagt, et bælte som du ikke tænker over du har på.

Kan du selv anbefale eller har du erfaring med et bælte, så skriv herunder (kræver log ind):

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.