outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Log på / af

Outdoor forum

Flere emner »

Test af bælte til vandretur

Tre ens canvas-bælter til vandretur, men meget forskellige

Jeg har vandret med mange forskellige bælter. Nogle har jeg syntes gnavede og jeg fik store sår på hofterne. Dette skyldtes nok mere at jeg ikke har sat rygsækken korrekt end at det er bæltets skyld. Hvorom alting er, er det virkelig rart at have et bælte man kan stole på. Et bælte til vandreturen der ikke glider langsomt ned, åbner sig, snor sig osv. Man gider ikke fumle rundt, med ting der genere.

På en vintervandretur for nogle år siden, talte vi om bælter. Det viste sig at mange havde det som mig - det skal bare sidde! En del havde problemer med gnavesår på hofterne og vi udvekslede erfaringer med de forskellige typer bælter. Jeg havde allerede bæltetest in mente, så det var fedt at høre fra andre. Husk også at del dine egne erfaringer med bælter nederst i artiklen.

Haglöfs Webbing bælte

Hagløfs webbing baelte til vandring og outdoor

121 cm. langt.
4 cm. bredt.

Mit gamle bælte til vandring var efterhånden slidt og jeg manglede også et til lidt "pænere" brug. Derfor faldt jeg over Haglöfs Canvas bælte. Et sort, endda meget sort, bælte, med sort bæltespænde. Sort med sort, drysset med sort.
Jeg prøvede bæltet og hold da op et spænde! Bæltespændelukningen virkede til at kunne trække en lastbil fri fra grøften, bæltet sad rigtig godt og passede fint - perfekt!

Jeg tog det på med det samme og glædede mig allerede til næste vandretur, der gik til søen Raslången i Sydsverige. Det gik fint første dag og der var ingen problemer under vandringen, men allerede om aftenen begyndte det at drille.
Selve bæltespændet holdt fint, men bagpå "ruller" bæltet og folder sig sammen. Næste dag havde jeg så et bælte der irreterede og gnavede i lænden - hurra! Det hjælper ikke at stramme bæltet mere eller mindre og selvom der er mange stropper på vandrebukser hjælper det heller ikke, øv.

Helly Hansen Heavy web bælte

Helly Hansen heavy web baelte til vandring

130 cm. langt.
3,75 cm. bredt.

Gode gamle Helly Hansen. Jeg var tilfældigvis forbi deres outlet butik i Ringsted og fandt deres bælte usandsynligt billigt. Jeg mener det var et bælte for 30 kr. og to for 50 kr. Jeg snuppede to.
Det ene røg hurtigt videre i "jeg-har-lånt-noget-ud-til-en-eller-anden-som-jeg-ikke-kan-huske" systemet. Det andet kom med på tur. Bæltet er helt modsat af Haglöfs. Selve remmen er rigtig god og længden passer mig rigtig godt. Men bæltespændet er noget lort (for at sige det ærligt). 
Remmen glider langsomt ud så man taber bukserne, eller spændet går op lige pludselig. Jeg begyndte at forstå hvor det var så billigt, øv.

Et bælte er vel designet til at holde bukserne oppe? Kan et bælte ikke det, er det vel ikke et bælte?

Fjällräven Canvas Bælte - Test vinder

Fjällräven canvas baelte til vandretur

120 cm. langt.
4 cm. bredt.

Det første Canvas bælte jeg købte. Det holder stadig, men bæltespændet er skiftet fra blankt til kobber farve. Remmen er efter 5 års brug lidt flosset der hvor jeg altid lukker spændet. Det er bæltet jeg har prøvet at skifte ud med andet, men som der umiddelbart ikke er erstatninger for. Ikke at jeg ikke vil have et nyt Fjällräven Canvas bælte, jeg ville bare prøve andre også. 

Fjällräven Canvas bælte er altså et produkte du skifter ud, fordi du vil have en ny farve efter mange år - ikke fordi det går i stykker eller sidder forkert. Mit har nu holdt til MANGE vandreture og jeg er ellers ikke forsigtig med mine ting, de skal bruges! Derfor nænner jeg heller ikke at smide det ud og det kommer nok op at hænge på min grejreol i "Wall of fame", for hvis et bælte kunne tale... 

Nå, ingen nostalgien kommer over mig, kan jeg bare kort sige at bæltet holder!

I testen giver der fra 1 (dårlig) til 5 (bedst). 

   Haglöfs Webbing Belt  Helly Hansen Heavy Web Belt  Fjällräven Canvas Belt
 Pris  Set til 180,-  Set til 99,- Vejl. pris 169,- 
 Vægt  125 g.  130 g.  100 g.
 Design  5  4  4
 Komfort  1  1  5
 Holdbarhed  4  4  4
 Dommen  10  9  13

Test af bælter til vandreturen

Fælles for dem er at de er stort set ens i design. På holdbarhed er de også stort set ens. Der hvor Fjällräven Canvas Belt virkelig vinder er på komforten, da bæltespændet ikke åbner sig af sig selv og ikke krøller på ryggen eller andre steder. Kort sagt, et bælte som du ikke tænker over du har på.

Kan du selv anbefale eller har du erfaring med et bælte, så skriv herunder (kræver log ind):

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere


Søgaard's profilbillede
Søgaard svaret på emne: #2 4 år 7 måneder siden
Tak for en sjov anmeldelse. Jeg har ikke andre steder set en anmeldelse af bælter.

Jeg kan nikke genkendende til fordelene ved Fjällrävens bælte. Det holder gennem mange år, og jeg har vel haft mit armygrønne i over 10 år nu. Det har dog den ulempe for mig, at bæltespændet meget naturligt sidder samme sted som rygsækkens bæltespænde. De er til gene for hinanden. Nogle gange har jeg haft en merinoulds t-shirt uden på bukserne med den ærgerlige konsekvens, at Fjällräven bæltet ødelægger t-shirten med et hul.

Jeg har derfor hos backpackinglight.dk købt et andet fremragende bælte, nemlig et Nograd Aero belt, der er lavet uden et spænde, men som er elastisk og har tre knaphuller, som man klikker sammen. Det er lavet af Sublistane, som er super elastisk. Forudsat at bæltet er købt i den rette størrelse, hvilket mit er, sikrer elasticiteten, at bukserne bliver oppe. Bæltet kostede lige under 200 kr. Det vejer ca. 65 gram og er altså lettere end testens tre bælter. Bæltet har et printet inka-agtigt mønster. Bæltet har den fordel som syntetisk materiale, at det ikke opsamler sved, som jeg synes, at mit Fjällräven har tendens til.
been svaret på emne: #3 4 år 7 måneder siden
Nu handler det jo om bælter - men da formålet er at holde bukserne på plads vil jeg sige at mine erfaringer er klart bedst med seler - og for at sikre mod slidmærker på hofterne gør vi ofte det at vi modificerer selerne ved at fjerne de "klips" der sættes fast i kanten på bukserne, og i stedet monterer en snor i selerne der monteres gennem bælte "øjerne" på bukserne og enten bindes eller syes sammen - det fungerer fantastisk godt og giver absolut ingen gener i forhold til rygsækken m.v.

Man kunne måske også placere lukningen af et bælte lidt til en af siderne, som man gør i forsvaret, på den måde generer det ikke helt på samme måde.

Jeg foretrækker dog klart de modificerede seler.
been svaret på emne: #4 4 år 7 måneder siden
Tornyster havde i vel ;-)

I min tid har vi dog trods alt fået udleveret såvel bælter, seler og rygsække af forskellige standarder - og der satte vi altid bæltespændet i venstre side - som jeg husker det var begrundelsen nu mest at man kunne få skader i maven når man skulle i "flyverskjul" hvis man ved et uheld skulle lande uheldigt med bæltespændet på midten - derfor forskudt... - kan dog være jeg husker begrundelse forkert - men det var under alle omstændigheder mere praktisk med forskudt når vi fik rygsække udleveret :-)
miko's profilbillede
miko svaret på emne: #5 4 år 7 måneder siden
Jeg vil anbefale et bælte med duraflex spænde bruger selv et Geoff Anderson og der er ikke noget der river huller eller gnaver ;)

www.geoffanderson.com/kat2-Accessories/side78-Belt.html
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #6 4 år 7 måneder siden
Søgaard, jeg havde bæltet i tankerne da jeg skrev artiklen. Jeg kan huske du fortalte om det på vinterturen, men jeg mente det var i Helsingør hos Outdoor Season du havde købt bæltet, så jeg søgte hos dem men kunne ikke finde noget :)
SusDal's profilbillede
SusDal svaret på emne: #7 4 år 7 måneder siden
Jeg havde også alvorlige problemer med at bæltespændet gnavende, idet det ikke kunne sidde ordentligt i kombination med rygsækkens hoftespænde. Min løsning blev at sy to indsnit i bukselinningen og det virker fint :-)
Det dyre bælte ligger nu og griner ad mig i skabet :(
Hammelstrup svaret på emne: #8 4 år 7 måneder siden
Jeg er rigtig tilfreds med Fjällräven, dog er jeg blevet lidt skuffet med mit bælte nr. 2. (MIt første blev nakket i Sverige ...). Jeg oplevedet det aldrig med mit gamle, men dette nyere bælte har på kort tid gnavet hul på sig selv.. Lige hvor man lukker spændet, har selve spændet revet hul på sygningen i bæltet, så nu flosser det helt vildt, og hænger fast. Overvejer at prøve at spørge Spejdersport om der er noget garanti på sådan noget.. For det burde det jo ikke.

Ellers super lækkert belte, som jeg bruger både til hverdag og på ture.
ErikS's profilbillede
ErikS svaret på emne: #9 4 år 7 måneder siden
Jeg har lavet mit bælte af et 40 mm klikspænde og en 40 mm skulderrem af resterne af en eller anden forlængst glemt reklame taske.

Fordelen er det ikke kostede eller vejer noget, er trinløst variabelt, ikke gnaver og nemt at lukke op.

Kursus i Vandring

  Kursus i vandring

Kursus i vandring

- Ruteplanlægning
- Pakkeliste (hvad skal man have med og hvordan pakker man)
- Hvordan man indstiller en rygsæk 
- Lejrlivet (hvad er smart, rutiner, regler osv.)
- Hvordan man laver et basis bål
- Mad på vandreture
- Drikkevand (hvor finder man det, kan man drikke af søer/vandløb)
- Sov godt (og varmt)

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.