outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

 • Aclima Woolnet og Warmwool

  Aclima Woolnet og Warmwool

  Jeg har i noget tid arbejdet på at opgradere mit kajakgrej til vinterbrug. Centralt i forhold til komfort og i forhold til sikkerhed er, efter min opfattelse, den beklædning jeg bruger under tørdragten. Jeg har derfor testet Aclima Warmwool og Woolnet.

  aclima woolnet

 • Bedste båludstyr

  Billige og gode bålgryder og pander

  Vi har fokus på båludstyr det næste stykke tid. Det har vi af mange grunde, men mest fordi bål og mad bare er skide hyggeligt. Vi har derfor testet en masse båludstyr, gryder, jern, treben og meget mere, der måske kan inspirere dig fra din baghave og ud i naturen.

  Vi starter med det billigste sæt, der også er en sjov historie bag og så krævede det lidt research at komme i gang med - og så er det fra IKEA og hedder Duktig.

  billigt baaludstyr med baalgryde og pande

 • Brunton HeatSync Bench Warmer

  Heatsync bench warmer

  Bruntons Heatsync er en serie af produkter der kan give dig ekstra varme på din tur. De fungere ved at du sætter en powerbank eller andre dimser med 2,1A 5V. ud, herefter får du varmen. Heatsync findes i fire forskellige versioner: en vest, stol (trekkerchair), zone eller bænkevarmeren. 
  Vi har lånt en Heatsync bench warmer af Brunton og den skal da testes på en vintertur. Bænkevarmeren er en pude du f.eks. kan sidde på og undgå kulde nedefra. Du kan sidde direkte på jorden også selvom det er vådt - den er vandtæt.

 • Deuter Starlight Pro EXP

  Sovepose til børn - 3 sæsoner

  Deuter Starlight Pro EXP er en 3 sæsoners sovepose til børn. Den er i en fantastisk kvalitet og en fantastisk god pris, hvor alle kan være med. Desuden vokser Starlight Pro EXP med dit barn, da den kan forlænges. Det er en børnesovepose man føler sig sikker ved og er det ikke det det handler om som forældre?

  deuter starlight pro exp sovepose til barn

 • Efterårsvandring i Dovrefjell

  På en Outsite-tur i foråret var vi nogle stykker, der aftalte en tur til de norske fjelde i efteråret. Valget faldt på Dovrefjell, hvor der ville være mulighed for at se moskus og fiske efter ørred. Ulrik tog têten og gik i gang med at planlægge en rute, pakkelister blev finpudset og fiskegrej indkøbt, og 2. september 2017 satte 6 glade fjeldvandrere i 2 biler kurs mod Kongsvold i Dovrefjell.

  Vandretur om efteråret i Dovrefjell

 • Emergency Blanket - termisk tæppe og nødsovepose

  Anmeldelse af termisk tæppe: Coghlans Emergency Blanket (revideret artiket)

  - udstyr alle burde have med i rygsækken, når det er koldt.

  Jeg havde mange gange set en nødsovepose i div. grej butikker. Et lille termisk tæppe på kun 42,5 gram, der ikke fylder mere end et spil kort og vejer betydeligt mindre.
  Men til prisen? Jeg har set det til kr. 29,95 er det så det værd? Er det overhoved noget værd? Og er der andet man kan bruge det til?

  En vintertur til Raslågen blev slået op på Outsite, så der var chancen jo til at teste emergency blanket. Vejrudsigten lovede dejlige -10C om natten, så hvad kunne man få for 30 kroner? Og ville det fungere at sove i en tynd nødsovepose?

  emergency blanket

 • EXPED DownMat 9LW

  Anmeldelse af EXPED DownMat 9LW

  Jeg har over den sidste tid gået og arbejdet på at opruste mit turgrej til vinterbrug, fordi jeg ønsker at kunne tage på tur hele året rundt. Jeg har fokus på sovepose system, beklædning og underlag.

  Jeg har egentligt allerede et godt underlag, men når jeg har et barn med på tur, og skal have oppakning til 2 i 1 kajak, har jeg brug for 2 kompakte underlag. Og så var jeg også på udkig efter et rigtig varmt underlag, og faldet over dette underlag: EXPED DownMat 9LW, som på en og samme tid har en lille pakke volumen (Producenten siger 27 X 16 cm, og det stemmer med det jeg kan måle den til efter at have haft den i brug og pakket ned igen) .

 • G-Stove Heat

  G-Stove Heat - ny ovn fra de kreative nordmænd

  G-Stove imponerede os meget, da vi modtog deres lavvu-ovn. Deres kreativitet overstiger mange andre producenter og så er prisen bestemt god på et fedt produkt i god kvalitet. Ny er de tilbage med en ny ovn, G-Stove Heat, der i modsætning til forgængeren ikke har bageovn i bagenden. Er det så en nyhed og er det så ikke at fjerne kreativiteten fra produktet? Nej!

  g stove heat

 • G-Stove lavvu ovn

  Ovn til lavvu: G-stove

  Lavvuovnen fra norske G-Stove er en anderledes og gennemtænkt ovn til din lavvu. Foruden "bare" at være en ovn, har den så mange andre gode features, at du her får et produkt der kan det hele. Ovnen er ikke lige så stor som andre lavvuovne, men det er intet problem at opvarme lavvuen. Man kan tilkøbe en masse tilbehør til den, og du kan bla. få skorstenen i den længde du ønsker det. G-Stove er desuden allerede nu i gang med at udvikle endnu flere produkter så det bliver et spændende firma at følge, da de må siges at være kreative.

   

 • G-Stove View lavvu ovn

  Nyhed: G-Stove, nu med glas

  Meget snart kommer G-Stove med en ny lavvuovn. Det nye er denne gang ikke så meget genial funktionalitet - og dog. G-Stove View kommer med glas og derfor er hyggen og lyset i højsædet. Glasset i outdoor-ovne har ellers været overset i lang tid men er her endelig igen. Det er fedt, for så kan man se hvordan det går med bålet derinde, få hyggebelysning i lavvuen eller teltet og liv i en ellers tom "varmekasse".

   g stove view lavvuovn

 • Gaslanterne Lys og varme på vandreturen

  Lys og varme på vandreturen

  Lys og vamre på vandreturen i den kolde og mørke tid

  En lidt overset lampe at have med på vandreture eller kano- og kajakture, er gaslanternen eller gaslygte som den også kaldes. En gaslygte er i alt sin enkelthed, en smart dims, som du sætter ovenpå din i forvejen medbragte gasdåse. Så har du lys og som bonus også lidt at varme dig på. Den kommer med et ophæng, så du kan også placere den i din Lavvu, Yurd, i et shelter og hvad din fantasi ellers rækker til. Der er mange forskellige gaslanterner, men herunder vil vi vise dig tre forskellige, alle fra primus, samt en god guide til hvordan du tænder gaslygten rigtigt.

  primus micron gaslanterne

 • Helsport Lavvu ovn (mine erfaringer)

  Helsport Lavvu ovn (mine erfaringer)

  Efter at have fyret en minder skov af i min nyindkøbte lavvu ovn fra Helsport, må jeg nok sige den er testet igennem. Og så kan man jo sidde og evaluere på lidt af det man har oplevet og prøvet. Derfor vil jeg gennemgå lidt af det jeg er kommet igennem herunder.

 • Hvilken brænder skal jeg vælge?

  Valg af brænder

  Hvilken brænder skal jeg vælge? Det er et spørgsmål om hvad du skal bruge den til. Der findes tusindvis af brændere på marked og de er alle sammen smarte, men har hver deres funktion. Hvis du er til shelterture hvor du køre med bil til lokationen, er der jo ingen grund til at spare på vægten og funktionaliteten, men skal du vandre i en uge, er det rart at have en let og anvendelig brænder med på vandreturen. Vi vil forsøge at give et overblik over nogle af de brændertyper der findes samt forklare hvad du kan bruge dem til. Hvilken brænder du skal vælge, kan du blive klogere på her.

  Se videoen med forskellige brændertyper her

   

 • LED LENSER SEO7R

  Pandelampe fra LED LENSER

  Kraftig pandelampe i hæderlig kvalitet, med stærk preformance fra tyske LED LENSER.
  SEO7R er umiddelbart ikke en pandelampe jeg selv ville købe. For det første er jeg kategorisk jyde-nærig og for det andet kan jeg ikke se hvad jeg skal bruge 220 lumens til.

  led lenser seo7r

 • Lomme-bushbox

  Lille lomme-bålsted/bushbox

  En lille genial bushbox der passer lige ned i lommen. Den vejer ikke meget og så er det rigtig rigtig hyggelig. Når du kun er afhængig af smågrene, kviste og bark til optænding, kan du tilmed spare gram i rygsækken og så kan du finde brændsel alle steder.

   

 • Orland Camp stove telt ovn

  Glamping-ovnen over dem alle

  Orland Camp stove er en ovn til store telte og lavvuer. Ja selv i fortelte til campingvogne bliver den brug. Det er den ultimative Glamping-ovn, der både er hyggelig og rigtig flot og gennemført lavet. Det er ovnen til feinsmekkeren, der kræver et lækkert produkt. Med den lille forskel, i forhold til de fleste andre ovne, der dog betyder uendeligt meget - En åben ovn - for selvfølgelig skal vi da kunne se flammerne og hyggen også selvom vi er på Glamping -erie.

 • Orland Tent og Camp stove

  Ny teltovn fra Orland Living

  Danske Orland er tilbage med to nye versioner af tent stove og camp stove ovnene. Feinsmekker brændeovnene til telte og lavvuer er opgraderet med mere volume og et ekstra spjæld, der kan hjælpe os der ikke er opdraget med brændeovne i hjemme. Det er en fed feature med det ekstra spjæld, for selvom sådan en som mig, godt kan lave bål, måtte jeg sande at et Nordisk Asgaard også kan indeholde meget røg.

  orland camp stove 2015 model

 • Pakkeliste til vintervandretur i -10 grader

  Pakkeliste til vandretur om vinteren

  Hvad gør man hvis man ikke kan sige nej til en vinter vandretur, men man ikke har udstyret til det? Man kan jo købe nyt udstyr, eller man kan optimere sit udstyr.
  Pengepungen afgjorde i mit tilfælde en blanding af de to ovenstående.

  I rygsækken (Gregory Palisade 80):
  Mountain Equiptment Helium 400
  Hjemmelavet inderpose i fleece
  Therm a rest NeoAir Xlite
  Tarp
  Nødtæppe

 • Pandelampe test

  Test af pandelamper

  På en vinter vandretur med Outsite.org, lånte jeg 4 forskellige pandelamper til test af Spejdergear.dk.
  Da jeg mest har vandret i Lapland om sommeren, har jeg ikke haft brug for pandelygter eller lommelygter, da solen er oppe 24 timer i døgnet. Derfor var jeg helt på bar bund og ingen erfaringer eller præferencer.

  Testen af pandelamperne er ikke en dyst producenterne og lamperne imellem, da de 4 lygter er forskellige og ikke sammenlignelige.

 • Primus gas

  Primus gas

  Nyhed - Primus har længe forsøgt sig med gas og outdoor-brændere til kolde forhold. I Februar testede Outsite.org Primus ETA Power, på den årlige vintervandretur rundt om Raslången. Vi havde ETA Power samt Primus 4 sæsonners gas med. Om lørdagen skete det spændende, at da vi alle skulle lave mad, var der to brændere - endda med samme gas, der stod af.

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.