outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Pakkeliste, sommertur Norge

Nu har jeg læst lidt i de pakkelister der allerede er uploaded her på outsite.org. De er begge i den lette ende af skalaen, så jeg tænkte jeg ville lægge min pakkeliste op til inspiration/sammenligning eller hvad folk kan bruge den til.

Den går absolut ikke ind under nogen letvægt/ultralight kategori, men jeg har igennem årene fået barberet alt det, der for mig er unødvendigt, væk. Samtidig er der også sneget sig nogle lettere alternativer ind som har udskiftet en tungere model.
De første ture jeg var på, var vægten på sækken omkring de 30+ kg. Det har heldigvis ændret sig. :-)


Pakkelisten er beregnet til 1 uges sommerfjeld.
Beklædning, toilet taske og personlig udrustning er personligt, hvorimod Lejr materiel, køkken og mad er til et selskab på 2. (Lejr materiel og køkken kunne godt dække 3-4 personer).

Beklædning, både på kroppen og i rygsækken:

Lowa combat boot - 1900 g
Vandresokker, 3 par - 200 g
Fjällräven Vidda buks - 600 g
Fjällräven zip-of buks - 480 g
Langærmet uldundertrøje - 260 g
Underbukser, 2 par - 180
T-shirt, 1 stk - 210 g
HH Lifa trøje - 250 g
Termo original trøje - 410 g
Termo original lang underbuks - 300 g
Tynd hue - 50 g
Buff - 75 g
Marmott regnbuks m. lynlås - 335 g
TNF regnjakke - 410 g
Sandal sko - 660 g
Tynde handsker - 50 g
Solbriller - 100 g
Kasket/solhat - 75 g

Samlet vægt af beklædning: 6455 g

Toilettaske:
1 toiletrulle - 145 g
Tandbørste - 10 g
Tandpasta - 20 g
Vaskeklude - 100 g
Deo roll on - 60 g
Håndsprit - 130 g
Solcreme 150 ml - 200 g
Læbepomade - 10 g
Jungle oil - 60 g
Spejl - 20 g
Turhåndklæde - 80 g
Samlet vægt af toilettaske: 835 g

Personlig udrustning:
Rygsæk, Osprey argon 85 L - 2950 g
Flightbag til rygsæk - 240 g
Inderpose m. kompression - 110 g
Inderposer, 4 stk - 100 g
Pandelygte - 80 g
Kikkert - 60 g
Lille kinabog, dagbog - 110 g
Kamera - 172 g
Lille kniv - 70 g
Sovepose, Deuter Exosphere - 1500 g
Lagenpose, bomuld - 380 g
Therm-a-rest liggeunderlag - 880 g
Asisvik hovedpude - 240 g
Siddepude - 85 g
Pas og penge - 150 g

Samlet vægt af personlig udrustning: 7127 g

Samlet vægt på alt det er 14.4 kg, hvor af de 3,5 kg vil være beklædning på kroppen.

Lejrmateriel:

Telt, Helsport Fjellheimen 4 - 3000 g (inkl. rep kit)
Førstehjælpstaske - 250 g
Gps - 215 g
2 x AA batterier - 50 g
Kort - 70 g
Kortlomme - 60 g
Kompas m. spejl - 35 g
Kortspil og terninger - 180 g
Rep. kit: gaffa, strips, lappegrej, snørrebånd, snor mm. - 150 g

Samlet vægt, lejrudstyr: 4010 g

Køkken:

Primus gravity ef brænder - 290 g
Trangia gryde - 115 g
Trangia pande - 170 g
Disc - 90 g
Trangia tang - 50 g
Læskærm - 85 g
Strygestål - 35 g
Spatula - 35 g
Gas - Afhænger af tur, men 1 uge= 2 x 230 g - 460 g
Drikkedunk - 90 g
Camelbag - 150 g
Spisesæt m. 2 kopper og 2 skeer - 190 g
Olie i plast dunk - 90 g
Salt + krydderiblanding - 80 g
Affaldsposer - 20 g

Samlet køkkenvægt: 1875 g

Mad pr. dag til 2:

Brødblanding - 300 g
Marmelade på tube - 50 g
Smøreost, 2 trekanter - 35 g
Kaffe/the/cacao - 40 g

Rugbrød - 400 g
Leverpostej, 1 dåse - 125 g
Spegepølse - 65 g
Supper - 30 g

Frysetørret dobbeltportion - 250 g
Kartoffelmos, pulver - 100 g

Müslibar, hjemmelavet - 100 g
Chokolade - 100 g
Saftpulver - 15 g
Whisky - 100 g

Mad til 2 pr. døgn: 1610 g

Samlet vægt på Lejr, køkken og mad til 2 i en uge: 17,2 kg - 8,6 kg pr. person.

Så med 3,5 kg udrustning på kroppen giver det 19,8 kg på ryggen.

Det er en fin vægt for mig! :-)

Se flere artikler fra Outsites brugere her....


Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere


Georas's profilbillede
Georas svaret på emne: #2 5 år 2 måneder siden
Hej Simon

Tak for fin pakkeliste. Det er helt rart at se en normal pakkeliste, da vi efterhånden er blevet vant til at det skal handle om letvægt, letvægt og mere letvægt. Det virker som om du medbringer hvad du har lyst til, og du ender alligevel på under 20 kilo sammenlagt, det er flot.
Jeg er dog selv røget lidt i letvægtsfælden, og for at blive i bedste letvægts tankegang har jeg nogle kommentarer til din pakkeliste. Det er ikke ment som en kritik, men bare som forslag til hvad du kan gøre, hvis du gerne ville have endnu mindre i rygsækken fremover, du kan jo bruge dem eller lade være:

1. ”Tre par sokker” – jeg har selv kun to par med, det ene par tørrer mens det andet er på fødderne.

2. ”To par underbukser” – Jeg har købt mig et par Icebreaker uldunderbukser, de lugter ikke grimt selv efter en uges brug. Med en kold dukkert og et vad eller tre klares hygiejnen fint med et par underbukser til en uge, efter min mening.

3. ”Tynd hue og Buff og kasket og solbriller” – Jeg medbringer bare solbriller og en hue. En Buff kan du vel også bruge som hue.

4. ”Deo roll on og håndsprit og vaskeklude” – Jeg har selv kun ganske lidt sprit med til at rense sår, den finere hygiejne klares når jeg kommer hjem…

5. ”Almindeligt spejl OG kompas spejl?” - Kan kompas spejlet ikke bruges som almindeligt spejl? Selv havde jeg faktisk et kompas spejl med på min sidste tur, men jeg brugte det udelukkende til at imponere konen med. Da vi gik på en tydelig sti med fine skilte mange steder var kompasset totalt overflødigt. Min kone blev dog imponeret over navigationens muligheder, men jeg synes personligt at spejl med kompas er unødvendigt på fjeldet, de mange fjelde gør det jo nemt at finde vej. Og er sigtbarheden dårlig er spejlet jo alligevel ubrugeligt. Selv bruger jeg et Silva mini der vejer 15 gram.

6. ”Hovedpude” – måske en unødvendig luksus, du kan bruge fleece, regntøj, din rygsæk eller meget andet som hovedpude :side:


7. ”Pandelampe” – Til sommerfjeld? Med mindre man skal på grottetur kan jeg ikke se det er nødvendigt, selv i Sydnorge er det kun mørkt ganske få timer om sommeren.

8. ”Whisky” – Jeg ved godt der er noget tradition over det med en lille én til næsen på fjeldet. Jeg har også selv medbragt gammel dansk, vodka, sixpack øl, og det der var værre :whistle: på mine første fjeldture. Men jeg synes ærligt talt det ødelægger oplevelsen lidt. Før og efter turen er det rart med noget rødvin og et par øl, men jeg synes ikke rigtigt det gør oplevelsen større på fjeldet at sidde at få et par gibbernakker om aftenen. Det er så bare min mening om alkohol på fjeldet, og jeg står nok ret alene med den :dry:

9. ”Osprey rygsæk på 2950 gram” – Det er altså meget rygsæk at slæbe på. Du kan hurtigt komme under de to kilo hvis du kigger dig lidt omkring.

Ja, det var så bare nogle forslag ;)
Simon's profilbillede
Simon svaret på emne: #3 5 år 2 måneder siden
Hej Georas

Jeg takker for dine foreslag, og ser dem bestemt ikke som kritik. De fleste af dine punkter har skam også været til intern debat, men min nuværende liste er for mig virkelig ultra light, i forhold til hvad jeg startede på. Der er ingen tvivl om jeg slæber en masse luksus med, men jeg er jo også på ferie. Alene på morgenmads fronten hvor jeg insisterer på at starte dagen med et dejligt friskbagt pandebrød, kunne jeg spare omkring 2 kg hvis jeg gik over til f.eks. havregryn. Men der er en grund til at jeg ikke spiser havregryn til daglig, jeg gider det ikke! :-) Så skal jeg da ikke lave om på det i min dejlige ferie. :-)

Men hvis jeg skal forklare mine valg, så:

1. 3 par sokker, 2 par vandre sokker og et par udelukkende til teltbrug. Mine fødder har en kedelig lugt, så for selskabets skyld har jeg lejr sokker med.

2. Jeg har selv et par icebreaker underbukser, men synes nu godt jeg kan tage de ekstra 90 gram for at nyde et par rene underbukser.

3. En buff har vidst omkring 100 forskellige funktioner, og den kan godt dække både hals og hoved på 1 gang, meeeeeen det er for mig ikke en god løsning når huen kun vejer 50 g.

4. Jeg er på ingen måder forfængelig, men synes nu alligevel lidt hygiejne undervejs er rart.

5. Spejl og kompas med spejl, ja du har helt ret, og jeg har begge typer kompas, men forskellen var vidst kun 20-30 gram, så heller have 2 spejle med. ( Du har måske allerede nu opdaget at min tankegang ikke anser de små vægt forbedringer som værende værd at ændre en ekstra sikkerhed/luksus for. )

6. Hovedpuden er total luksus. Men det er da også lækkert at kunne forkæle sig selv efter en hård dag med strabadser op og ned af fjeldet.

7. Afhængigt at hvornår man tager afsted er pandelampe ikke altid nødvendigt. Jeg har været afsted sidst august, først november hvor den er. Juni, Juli måske ikke, men som sikkerhed tager jeg den gerne med.

8. Der er ingen tvivl om at alkohol er overflødigt på en tur, men for mig er det absolut hygge at få lidt whisky i kaffen, eller nyde solnedgangen med en øl. Ja, som tidligere nævnt, det er jo ferie vi er på. :-)

9. Her rammer du helt og aldeles plet, men finansministeren har lukket for kontoen lige pt. Men der ligger et stort ønske om en mindre og lettere rygsæk, så det kommer på et tidspunkt.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #4 5 år 2 måneder siden
Tak for befriende pakkeliste, med luksus.

Det er selvfølgelig klogt at optimere hvor man kan. Jeg syntes at man hurtigt får barberet vægt og overflødigt udstyr væk, så næste tur bliver det sjovere.

Luksus skal der dog være plads til på turene, så jeg er klart enig i nr. 8.
Selvfølgelig gør mange bække små... men jeg optimere først på de små gram, hvis min rygsæk er for tung (vel +24 kg.).
NOB's profilbillede
NOB svaret på emne: #5 5 år 2 måneder siden

Milho skrev: Tak for befriende pakkeliste, med luksus.


Befriende med luksus? Fordi andre pakkelister uden luksus er undertrykkende? Vi skal nok lade være med at poste dem, så du ikke føler dig holdt nede af dem Milho. :whistle:

Jeg synes nu, OP har misforstået hele konceptet med at optimere sit udstyr i forhold til vægt og volumen. Hele ideen med at barbere sin basisvægt ned er jo netop, for at få plads til luksus!

Tænk på alt det ekstra sprut du kunne tage med, hvis du fulgte Georas råd! :woohoo:
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #6 5 år 2 måneder siden

NOB skrev:

Milho skrev: Tak for befriende pakkeliste, med luksus.


Befriende med luksus? Fordi andre pakkelister uden luksus er undertrykkende? Vi skal nok lade være med at poste dem, så du ikke føler dig holdt nede af dem Milho. :whistle:


Jeg synes det er flot at du kan tolke dig frem til alt det, ud fra den sætning, keep calm!
NOB's profilbillede
NOB svaret på emne: #7 5 år 2 måneder siden

Milho skrev: Luksus skal der dog være plads til på turene, så jeg er klart enig i nr. 8.

Selvfølgelig gør mange bække små... men jeg optimere først på de små gram, hvis min rygsæk er for tung (vel +24 kg.).


Ja, nu var det et forsøg på en morsom henvisning til din egen ovenstående kommentar, tung = holdt nede, så keep du bare selv calm, hvis jeg ville fornærme dig, så ville du ikke være i tvivl.
Simon's profilbillede
Simon svaret på emne: #8 5 år 2 måneder siden
Spørgsmålet om hvorvidt man ønsker at vandre letvægt eller ikke må være et personligt valg. Som jeg ser det, er den ene stil ikke mere rigtig end den anden.
Der er jo heldigvis mange måder at nyde naturen på.

Selvom min paknings liste ikke hører til i letvægts kategorien, kan jeg sagtens lade mig inspirere af de lister der gør. Og årsagen til at jeg lagde min liste op var egentlig at jeg syntes der manglede noget der ikke var letvægt. Der er sikkert andre "heavy vægtere" der kan finde inspiration i listen, hvem ved, måske en letvægter eller 2 fandt noget brugbart. :)
Simon's profilbillede
Simon svaret på emne: #9 5 år 2 måneder siden

Ljunggren skrev: Øhhh, hvorfor skulle Milho være fornærmet? Det har jeg vanskeligt ved at forstå! Bliver der ikek overtolket rigeligt her i tråden? _)


Ultravægt eller ikke er vel et af de store "religions" spørgsmål hvor debatten hurtigt bliver ophedet. Man er måske derfor lidt mere overfortolkende.
Urban packrafter's profilbillede
Urban packrafter svaret på emne: #10 5 år 2 måneder siden
Tak for at dele listen. Det er altid dejligt at se, hvad du har med og om ikke andet kan os der vandre "let" jo altid fornøje os med at legen om, hvad vi selv ville pille ud. B)

I debatten holder jeg nu med at både whisky og tre par sokker sagtens kan forsvares - selvom jeg hører til dem der også vil skære mindst halvdelen af din vægt fra. Men jeg skal jo også have plads til 4-5 kg packraft med tilbehør. ;-)

Jeg vil nu alligevel lige anfægte dit @Ljunggren udsagn med, at tingene skal være tunge for at holde (hvis det eller var det du mente?). Eksempelvis er (tunge) cowboybukser særdeles upraktiske sammenlignet med hurtigttørrende, slidstærke og lette vandrebukser. Materialerne i dag er simpelthen blevet så meget lettere og stærke på samme tid, at der er meget vægt at spare uden at holdbarheden forringes.

Samtidig bliver man jo heller ikke mere sikker af en masse udstyr, da sikkerhed kommer af at vælge det rigtige udstyr. Kompasset og nødtæppet giver dig sikkerhed, ikke det ekstra par underbukser eller en 550 g kaffekoger.

Jeg er derimod helt enig i, at prædiken sjældent rykker noget, men vil nok også tilføje dertil, at inspiration gør :-)

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.