outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Pakkeliste til John Muir Trail - Hjælp!

Vi drømmer om en klassisk trekkingtur John Muir Trail, som strækker sig fra Yosimite Valley i Californien...sydpå ca 340 km, over 9 bjerge +3.000 meter for at slutte på toppen af Mount Whitney 4.418 mr. Om det lykkes for os, kan vi kun håbe på. Man skal søge lang tid i forvejen, og, der er mange som gerne vil afsted,og...ja, det koster jo en del også.

john muir trail

Fotograf: Cullen328

Vi skal 2 personer afsted, min hustru og jeg og, jeg bærer telt, kogegrej, foto, film m.m. , og, jeg vil gerne rejse så  ”light” som muligt. Vi har tidligere gennemført GR20, dele af Monte Rosa Route m.m. Jeg har lavet en pakkeliste, og, kunne godt tænke mig at få lidt respons fra jer derude:

Download pakkelisten til John Muir Trail her...

Hvis du har en kommentar til pakkelisten så skriv gerne i kommentarfeltet (kræver login).

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Terje's profilbillede
Terje svaret på emne: #2 4 år 4 måneder siden
Jeg synes du har valgt godt og let udstyr. Det er kun det der bear-canister, der springer i øjnene vægtmæssigt.

Kan man proviantere undervejs? Eller få sendt proviant til en hytte undervejs?


Hvis det er muligt, kunne du måske nøjes med lidt mindre ekstra- og skiftetøj.

Lyder som en fantastisk spændende tur.
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #3 4 år 4 måneder siden
Hej Terje...der er i hvert fald 2 steder, man kan få sendt proviant frem til...men, så vidt jeg kan læse mig frem til, så er det længste stykke uden mulighed for ekstra forsyninger 100 miles..= ca 161 kilometer....det er langt, så, der skal planlægges godt. Desværre er den bearcanister lovpligtig, og, ja, den vejer tom over 1,1 kilo. Hvorvidt der kan undværes noget tøj, vil jeg gruble lidt over. Jeg har sammenlignet med GR20, hvor man var i 1.200-1.600 meter det meste af vejen, med et par toppe over 2.000 meter, Men, efter dag 1 på John Muir Trail kommer man ikke under 2.000 meter, og, lur mig, om ikke vi løber ind i køligt vejr undervejs...1 par ekstra underbukser på 53 gram, må der være plads til. :-) Der er stadig en del detailplanlægning at arbejde med, så der kommer sikkert ændringer undervejs. Kan i hvert fald se jeg mangler en fløjte med høj lyd, som også er et bjørneskræmme item. :-), og sikkert også peberspray, eller et båthorn med trykluft.
Terje's profilbillede
Terje svaret på emne: #4 4 år 4 måneder siden
Ok, hvis I skal gå i over 2000 m fra starten af turen, er der vist ikke for meget tøj. Mit forslag gik på, at hvis noget af ruten var i lavland, kunne man sende det ekstra (varme) tøj længere frem på ruten.
NOB's profilbillede
NOB svaret på emne: #5 4 år 4 måneder siden
I ønskes en fantastisk tur. JMT er også på min bucketlist. Turen kan uden tvivl gennemføres med det valgte udstyr, meeen..... hvis du vil gå all in er der steder der kan optimeres.

Sovepose, telt og rygsæk kan alle tre tunes til lettere vægt og volumen.

Mine kommentarer, som du kan bruge eller smide væk.

Ud med lagenpose,den er overflødig. Tag mere tøj på i posen, hvis i fryser.
Ud med pakpose til sovepose. Smimd en skraldesæk ned i rygsækken og pak soveposen løst i bunden.
Pumpe til liggeunderlag?
Jeg ville bruge sprit i stedet for gas, nemmere at skaffe, mindre der kan gå galt.
Ud med camelbag, brug en halvanden liters plasticflaske, den kan fyldes igen og igen.
Jeg ville medbringe SteriPEN, selvom jeg tror de fleste vandkilder i støder på er meget rene.
Ud med tallerkener, spis af gryden.
Brug let dunjakke i stedet for fleece.
Ud med ekstra fodtøj (eventuelt vandtætte strømper med, hvis man skulle have vådt fodtøj)
Poncho fungerer skidt over trægrænse med vind
Kan bearcannister byttes til en af de der kevlar poser, og er de lettere og lovlige?
Solcelle oplader? Ville nok tage en powerbank med i stedet.
Jeg ville også bytte støvler til lette trailsko, stierne på vestkysten er relativt letvandret tilgengæld skal i meget op og ned.
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #6 4 år 4 måneder siden
Tak Niels...lettere sovepose er måske ikke helt så let, hvis den skal være komfortabel i højden. Telt...enig, her kan findes nogle hundrede gram, men, vi elsker vores 4-personers telt, og, den plads der er i det, og, 2.280 gram til 2 personer, incl. footprint, pløkker, pakposer ... det synes jeg ikke er så galt. Vi har en steripen på, som vi har brugt tidligere, og, jeg overvejer at undvære de 102 gram den vejer, incl. batteri. Poncho er mit valg, for når jeg har tætsiddende regntøj på, bliver jeg mere våd indenunder regntøjet...så derfor er valget på poncho for mit vedkommende...lagenposen kunne ryge...:-) Med hensyn til rygsæk, har jeg tidligere brugt en ultralet rygsæk, men, der manglede støtte..det var nærmest en sæk på 15 kilo jeg slæbte rundt på...mener den hedder Golite......Vi har gode erfaringer med solcelleopladeren...som faktisk er en powerbank samtidig. Den kunne oplade både kamera og gopro kamera på en dags opladning af solen. Jeg har ikke kunnet finde noget alternativ til bearcanisteren, men, vil lede videre. Støvlerne bliver på fødderne. Vil ikke risikere at få ømme fødder, eller vrikke om, men, er da enig i at det frister med lettere fodtøj. mange tak for dine forslag, jeg går i tænkeboks...Turen ligger ikke fast endnu, vi mangler at få 3 væsentlige ting på plads. Tilladelse til at gå i området....samt tid og penge :-)
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #7 4 år 4 måneder siden
...hov, mener du multifuelbrænder..ja, det er da en overvejelse, men, det bliver det ikke lettere af. Hvis du tænker på en trangia, så er jeg ikke fan...det går simpelthenf for langsomt med sådan en spritbrænder. Pakposer kunne udskiftes med plastikposer, men, har gode erfaringer med pakposer, der er totalt styr på tingene når man har det opdelt i pakposer...aff.sække = en masse rod, når de kommer op af rygsækken....jeg vil se, om jeg kan uploade en lille gopro video jeg tog på GR 20, så kan du se, hvorfor jeg tillader mig et luksusitem som pumpen til liggeunderlaget. :-)
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #8 4 år 4 måneder siden
du kan gå ind på fb og anmode om at komme med i en gruppe som hedder bjergvandring, der har jeg uploadet en video fra GR 20, bl.a. med noget om pumpen til liggeunderlaget :-)
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #9 4 år 4 måneder siden

Kaj skrev: du kan gå ind på fb og anmode om at komme med i en gruppe som hedder bjergvandring, der har jeg uploadet en video fra GR 20, bl.a. med noget om pumpen til liggeunderlaget :-)


Kaj, du kan lægge videoer direkte i forummet her. Bare sæt linket ind til videoen, så sker resten automatisk :)
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #10 4 år 4 måneder siden
Det vil jeg forsøge straks...tak :-)
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #12 4 år 5 dage siden
Efterrationalisering.....Når man nu læser at 100 gram sparet på fødderne, svarer nogenlunde til 1 kilo sparet i rygsækken, så sætter det tankerne i gang, og, nu gør vi forsøget med nogle lettere støvler. Jeg tør simpelthen ikke gøre forsøget med vandresko, da der ikke er nogen ankelstøtte, når og hvis man vrider rundt....hvilket jeg har tendens til på venstre fod. Tror det hænger sammen med en brækket fod da jeg var teenager. Er sikker på der var nogle sener som tog skade. Jeg skal i hvert fald passe på. Vi har fundet Merrell Mob MID, som kun vejer det halve af vores Hanwag støvler. De bliver testet inden længe med rygsækken på, og, så må vi se om de dur til os.
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #13 3 år 3 måneder siden
Hej igen Niels....vi er kommet godt hjem, og, se lige hvad jeg endte med....du ramte plet med dine forslag. Tak for det.
Vi endte med at bruge steripen...det var tidsbesparende. Lagenposen blev hjemme. Vi brugte Powerade plastikflasker, som indeholdt knap en liter, og havde wide mouth som steripen passer ned i., men, til passene ´fyldte vi ca 2 liter i camelpacken, for der var mangel på vand i højderne. Tallerkener var overflødige...de røg ud. Fleecen kom med, dunjakken blev hjemme. Ponchoen blev også hjemme. Vi endte med Hanwag vandresko...og, nød de var så lette. Tak for dine input.
NOB's profilbillede
NOB svaret på emne: #14 3 år 2 måneder siden
Hej Kaj.

Jeg er ikke så tit på Outsite, men blev gjort opmærksom på dit indlæg.

Jeg er glad for mine input gav mening, og I havde en god tur. Jeg er selv netop hjemkommet fra USA, det var dog ferie med frue og børn, så ingen vandring selvom jeg lige var oppe og snuse til Pacific Crest stien i San Bernadino Mountains :-)

JMT er stadig på min "bucket" liste, og jeg håber på at kunne tage den i efteråret 2018.

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.