outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Lad det være sagt med det samme: Jeg er fuld af beundring over den bedrift, det er at vandre over 4000 km. Jeg er også fuld af beundring over, at man nedfælder oplevelsen og får det hele skrevet sammen til en bog. Desværre må jeg sige, at den for mig lander et eller andet sted midt på skalaen: 3 stjerner ud af 6.

gitte holtze jeg lever bog om pct

 

Der er en stjerne for, at bogen er i et sprog som er no-nonsense og let-læst. Der er også en stjerne for at komme til sagen i en fart - så man ikke skal slæbes igennem en laaaang optakt eller minutiøse beretninger om planlægning osv. Selve vandringen kommer man hurtigt hen til.

Den 3. stjerne er for, at Gitte tør tage - eller i hvert fald forsøger at tage - læseren med på en meget personlig rejse.

Så stopper uddelingen af stjerner for mit vedkommende, for jeg synes desværre ikke bogen opnår at føles personlig. Jeg lider ikke med Gitte, når det hele er noget lort - hvilket det til min (og måske Gittes egen) store overraskelse åbenbart sjældent er. Det kommer simpelthen til at virke “for nemt” og får et lidt uvirkeligt slør af “nemhed”, “skønhed” og halvreligiøst “the trail provides” - og det tiltaler ikke mig.

Jeg glædes ikke med hende, når en milepæl eller udfordring er nået eller overvundet, måske fordi hun selv toner det meget ned (hvorfor gør hun dog det?). Og jeg begejstres ikke over de malende beskrivelser af dramatiske landskaber eller smukke solop- og nedgange, måske fordi de nævnes for ofte, og fordi man bare skulle have været der selv.

På nogle tidspunkter savner jeg i den grad detaljer i historierne/karaktererne fra turen og føler, at der alt for hurtigt springes videre for at fortælle om den næste dag/etape/oplevelse/en ny person. Eksempler: Jeg er lige ved at læse om noget spændende … der er et punktum … ny side … og hov … Nyt kapitel! Jeg efterlades med følelsen af, at den første historie ikke var slut endnu.

Hvis mødet med et hestekadaver i en flod virkelig er et af de mest sørgelige syn på hele turen, hvorfor får vi så ikke at vide HVORFOR? Jeg ville gerne dybere ind og forstå den slags indtryk/følelser/tanker, men selvom jeg står med en invitation i hånden, bliver jeg ikke lukket ind til festen.

På andre tidspunkter får jeg så mange informationer/detaljer om ruten, stednavne og personer, at jeg er ved at kløjs i det, og det virker som ligegyldigt “fyld”. Eksempel: Karakteren “Pruttejørgen” (en person der bruges mange ord på, uden at han, i mine øjne, giver noget som helst til historien). HVORFOR bliver lige præcis han nævnt? Hvad var det han repræsenterede, siden han skulle have næsten et helt kapitel for sig selv? Igen, jeg føler ikke rigtig, at jeg er med til festen.

Det er altså lidt som om, at bogen enten skulle have været mindst dobbelt så lang eller max halvt så lang, og jeg sidder tilbage med et åbent spørgsmål, om den i virkeligheden med succes kunne have været splittet i to værker eller to dele: En med anekdoter, spændende personer og de personlige oplevelser og et mere faktuelt-praktisk opslagsværk med stednavne, rutevalg, pakkeliste, faremomenter osv.

Jeg kan med 3 ud af 6 stjerner hverken direkte fraråde eller anbefale bogen. Den lander i mit hoved lidt mellem 2 stole, og hvad man får ud af den, vil formentlig være meget meget forskelligt fra læser til læser.

“Jeg lever” af Gitte Holtze

324 sider 249,95 kr.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.