outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Børnebog af Erik B. Jørgensen, der omhandler hans datter Karen, og deres tur og oplevelser på en 45 dages lang kanotur. Turen foregår i Lapland fra Finland til Norge. 

karen i vildmarken boganmeldelse

 

Jeg var en af de heldige, der fik et signeret eksemplar (også signeret af Karen). Det var helt perfekt, for så var der “en lille hilsen” til min datter (6 år) fra forfatterne. Jeg var lidt nervøs for, om bogen måske var for “baby-agtig” til hende, og så var signeringen måske en vej ind?

Drine (min datters navn, der kommer af “Alexandrine”) er vant til at falde i søvn selv, så det var næsten nostalgisk at lægge sig ved siden af hende og åbne en bog. Kort sagt glædede vi os begge til godnatlæsning. 

Som en friluftsgal far er det let at sætte sig ind i bogen, og min datter åd den også råt. Der er masser af historier, som man selv kan genkende, eller lærerige ting, som man kan tale om. Påklædning, sikkerhed, underholdning osv. Drine kan også genkende mange ting, og i bedste Erik B. stil er man på tur, når man læser bøger eller hører foredrag, som han står for. Denne gang er man dog på tur med sin datter, og det er faktisk endnu bedre. 

Bogen er skrevet i korte sætninger og er let læselig. Der er nok indhold til en enkelt godnatlæsning, men undertitlen “kanotur” afslører måske, at der også kommer flere i serien? Det vil jeg håbe, for så kan jeg komme på imaginær tur med min datter igen.

Foruden hyggen giver bogen også stor inspiration til Drine. Jeg har forsøgt at lufte tanken om en kort ugetur i fjeldet til sommer, men Drine har ikke rigtig været med på ideen. Selvom Erik og Karens eventyr er 45 dage, så synes Drine måske, det er liiiige lang tid nok, og kan man overhovedet det, når man går i skole? Tja, hun har nok ret. Man kan nok ikke hive hende ud af skolen i 45 dage under påskud om en vandretur. De 45 dage kan så let forhandles ned til 7 dage, så nu har vi en fast aftale til sommer! Fedt! 

Desuden er der beskrivelser af dyr, som de to eventyrere oplever på deres kanotur. Det er også hyggeligt og får igen snakken til at gå. Faktisk er det første bog, hvor vi taler sammen efter hver side, for der er ting at tale om. Vores oplevelser på ture, dyr som man kan opleve (og hvad med bjørne far?). Der er også lejrlivet og underholdningen og sikkerhed på tur, der alle er emner, som får bogen til at blive levende og en god samtale her før sengetid. 

Du kan nok gætte, at jeg kan anbefale denne bog, for det er en god og hyggelig inspiration til børn og forældre. Og hvor er det da et privilegium endelig at have en outdoorbog til børn, som man kan dele sammen med sin hobby. Bedsteforældre kan selvfølgelig også være med. 

“Karen i vildmarken” ryger i bogholderen, der er reserveret Drines 3 bedste bøger. Så du behøver ikke kun at tage mine ord for at bogen er god. Drine har også godkendt den. 

Bogen kan købes her

Bogen koster 100 kr og kan købes hos Kom ud - Erik B. Jørgensen: https://komud.dk/produkt/karen-i-vildmarken-kanotur-bog/ 

Der er desuden et større værk af Karen og Eriks eventyr, “Rejser med Karen og Dino i vildmarken”, der omhandler alle deres eventyr, og den er på 230 sider, så masser af godnatlæsning: https://komud.dk/produkt/rejser-med-karen-og-dino-i-vildmarken-bog/

Bogen koster 300 kr. og er signeret.

Denne har min datter og jeg besluttet at ønske os i julegave. 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat      

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.