outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 263 gæster og 3 medlemmer online

Log på / af

En god kollega, der kender til min passion – friluftsliv i Danmark og Norden - gav mig denne lækre bog umiddelbart efter dens udgivelse i juni 2017. Bogen rummer forslag til 47 cykel og vandreture rundt omkring i Danmark; nogle er de såkaldte ”store ruter” som f.eks. Hærvejen, Gendarmstien, Kongevejen og Københavns Befæstning, mens andre er ”lokale perler”, som de mange regionsinddelte turforslag er omtalt i forordet.

paa tur i danmarks historie

 

Det spændende ved denne bog er den anderledes vinkling, som man lægger mærke til med det samme. Det er nemlig ikke en bog, der - rute for rute - viser læseren den præcise vej med angivelse af højre- og venstresving, og hvor der er overnatning, toiletter og vand. Nej, det er de historiske baggrundsfortællinger, der giver dig som læser en anderledes indgang til turene og indsigt den egn eller lokalområde, ruterne findes i eller bevæger sig igennem.

Beskrivelsen af de lokale perler er lavet i et kraftfuldt samarbejde mellem hovedforfatteren Søren Olsen og en mængde lokale historiefortællere. Bag ved står også Nationalmuseet, Slots og Kulturstyrelsen og DR, som i foråret 2017 høstede stor succes med og anerkendelse for sin nytænkende serie ’Historien om Danmark’ med Lars Mikkelsen i fortællerrollen. Serien genudsendes fra sidst i september 2017.

Jeg selv har tidligere gået adskillige af ruterne. Det har jeg gjort sammen med kæresten og som arrangør af dagsture i min ”baghave”, som jeg er så heldig at kunne kalde hele Midtsjælland, Nordsjælland og det storkøbenhavnske område. Selv om jeg læser op på de ture, jeg arrangerer eller bare går selv, har bogen givet mig nye vinkler, der kan lokke mig til at gå de samme ture for nu at se og opleve det, som står omtalt.

For mig at se kan bogen være til stor inspiration for mange, der vil ud i naturen og mere end bare at gå eller cykle rundt uden at se sig omkring. Bogen er guf også for bilister, fordi den netop favner hele Danmark.

Hvis du er til mere historie og baggrundsviden, er der masser af viden på nogle af de sites, som er omtalt i bogen.

Hvis du vil vide mere

www.historieromdanmark.dk

www.facebook.com/HistorieromDanmark

www.HistoriskAtlas.dk

https://www.dr.dk/tv/se/historien-om-danmark-tv/-/historien-om-danmark-stenalder

Fakta

På tur i Danmarks historie
Søren Olsen
1. udgave 2017
Softcover
ISBN: 9788712055075
222 sider
Pris: 199,95 kr.

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere


LarsM svaret på emne: #2 11 måneder 2 uger siden
En lille bemærkning til noget af teksten i anmeldelsen: M.h.t. TV-serien "Historien om Danmark" er det vel ikke helt rigtigt, at den genudsendes her i efteråret. Det var de første afsnit (frem til senmiddelalderen), der blev sendt i foråret, og resten af afsnittene (fra renæssancen og frem), der sendes her i efteråret.
Søgaard's profilbillede
Søgaard svaret på emne: #3 11 måneder 2 uger siden
Du har ret Lars... Det gik også op for mig i søndags.

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk outdoor rodovre 283px friliv.dk rabat spejdergear banner
vandregrej dk OutdoorProLogo tentsile  

Samarbejdspartnere

Fjällräven Nordisk nalgene logo lille teva logo lille
Primus Yeti Tentipi Jetboil logo
ExpedAnnonce sea to summit logo lille AclimaAnnonce robens
immeln kanotcenter logo lille odex summit to eat logo ab camping og outdoor udstr
STMNy The Good Karma GrowersCup logo  All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.