outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 168 gæster og 6 medlemmer online

Log på / af

Så er det forår - eller det burde være det og når foråret nærmer sig vågner interessen for naturen hos mange af os efter den mere stillestående vinter.

Med foråret får de fleste fugle og pattedyr travlt med yngletiden og mens de skaffer mad til den sultne børneflok, glememr de ofte at være helt så sky overfor mennesker som de eller er.
Det er nu vi kikker på fugle og pattedyr ...

Pattedyr i Norden out

 

Første nye håndbog om nordens pattedyr i mange år.
Bogen beskriver og illustrerer alle de 118 pattedyrarter, der i dag findes i Norden, dvs. i Danmark inkl. Færøerne og Grønland, Island, Sverige, Norge og Grønland. Der medtages både oprindeligt hjemmehørende, tilsigtet eller utilsigtet udsatte og indslæbte arter.

Der indledes med en række let tilgængelige bestemmelsesnøgler baseret på fotos eller tegninger. Nogle nøgler skal gøre det muligt at finde frem til navnet på et dyr, man har set i et kort glimt, hvilket er ganske almindelig med pattedyr. Andre nøgler skal lede fra spor af dyr, f.eks. fodspor, ædespor eller rester i uglegylp, til navnet på det dyr, der er ophav til sporet. I mange tilfælde kan de iagttagelser, man når at gøre, føre til flere forskellige arter. Dem nævner nøglen så, hvorefter nærlæsning af beskrivelserne senere i bogen forhåbentlig kan afklare artens navn.
Hver art illustreres og beskrives med oplysninger om navne, forvekslingsmuligheder, kendetegn, levested og udbredelse, føde og levevis. Desuden indeholder hver praktiske anvisninger på, hvordan man kommer til at se dyret eller spor efter det.
 
Endelig rummer bogen en kort beskrivelse af pattedyr som sådan og de hovedgrupper, pattedyrene inddeles i.

Bogen er det mest komplette værk om Nordens pattedyr og foruden alt de andre bøger måske også indeholder, så guider forfatteren også i forhold til hvor, hvordan og hvornår man bedst oplever dyrene og også hvilke særlige kendetegn de har og hvilke andre dyr de kan forveksles med.

Bogen er rigt ilustreret med aktuelle fotografier med blandt andet ulven fra Outrup Hede fra sidste år. Billederne er leveret af de bedste danske naturfotografer.

Pattedyr i Norden er en rigtig flot og informativ bog der bør være i rygsækken hos enhver naturelsker.

Fakta
Pattedyr i Norden
Jan Kjærgaard Jensen & Ole Frank Jørgensen
Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702175561
Udgave: 1
Udgivet: 2017
Antal sider: 348
Vejledende pris: 349,95

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log in to comment

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor Fjeld rabat
pro outdoor rabatkode og outdoor udstyr OutRoedovre stor friliv.dk rabat spejdergear banner
Vandregrej stor OutdoorProLogo tentsile  

Samarbejdspartnere

fjaellraeven udstyr Nordisk nalgene logo lille teva logo lille
Primus Yeti Tentipi Jetboil logo
ExpedAnnonce sea to summit logo lille AclimaAnnonce robens
immeln kanotcenter logo lille Odex summit to eat logo ab camping og outdoor udstr
STMNy The Good Karma GrowersCup logo  All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.