outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 192 gæster og 6 medlemmer online

Log på / af

Kungsleden, Ábesko – Kebnekaise af René Lunggren

Guidebog til vandring på Kungsleden på den populære vandrerute fra Abisko til Kebnekaise. Det er en virkelig god guidebog med rutebeskrivelser for enhver uanset budget eller kondition.

Bog out

(Klik på billederne for at se dem i større størrelse)

Jeg har altid haft en forkærlighed for rejsebeskrivelser. Som barn læste jeg om Nansen, Heierdal og om Amundsens. Om Livingstone, Knud Rasmussen og Bering og mange andre opdagelsesrejsende fra før dengang verden gik af lave. Ikke bare var deres præstationer vigtige Bog 1opdagelsesrejsende og med videnskabelige formål, men så medrivende at man krummede tæer i farens stund, græd når nogen døde eller åndede lettede op, når det gik godt. Allermest holdt jeg af de historier der foregik i de polare egne.

Siden har jeg drømt om selv at opdage den del af verden. Som pioner bliver det næppe, for jeg har det godt med trådte spor og at nogen hjælper mig med at se magien i netop dette sted, og det er der hvor René Ljunggrens nye bog ”Kungsleden, Ábesko – Kebnekaise” kommer ind i billedet. Med den i hånden kan man næsten ikke fare vild. Sådan føles det i hvert fald, i sikkerhed af hjemmets lune vægge, og med drømmen om en Laplandstur i nær fremtid allerede solidt pakket i rygsækken.

Bogen er ikke en røverhistorie baseret på en rejsedagbog. Ej hellere er den en optegnelse over de vigtigste landevindinger af området, men den er en virkelig god håndbog til at lære basal viden om områdets historiske og geologiske udvikling, samtidig som man får grundige rutebeskrivelser med konkrete, brugbare råd til turen. Alle givet af en der har et bundsolidt lokalkendskab. Det er spændende lokalfortællinger flettet sammen med en vandrehåndbog.
Bogen tager udgangspunkt i at man bruger hytterne langs de beskrevne ruter, men der er også forslag til gode teltpladser, steder man kan finde spændende sten (den del elskede jeg, mineraltosse som jeg er, særligt meget), og hvor der er gode vad.

Bog 3
Der er også Renés erfaringer om basisudstyr til turen, uanset om man sover i hytterne eller i et telt.


Man lærer lidt om samerne. Om deres måde at udnytte landskabet på, deres sprog og deres levevis og om naturen de lever i. Der er optegnelser over hvilke plante- og dyrearter man kan forvente at støde på, for dem der er biologiinteresserede. Der er en forklaring på områdets geologiske historie hvor man får forklaret oprindelsen af bjergområderne i fjeldmassivet.
I bogen er også en indføring i kortlæsning, i opførsel på fjeldet og gode råd om stort og småt.

Bogen er opbygget så alle, uanset fysisk form og ambitioner kan planlægge en rute der passer til fysik, økonomi og eventyrlyst.

Alt i alt, en uundværlig håndbog til en rejse til Ábesko-området.

Så når jeg skal af sted, så bliver det med den i bagagen. Med lidt god vilje, kan man næsten høre den gamle ræv, René fortælle, mens man læser.

 

FaktaBog 2
Forfatter: René Ljunggren
Kort: Kim Drejer
Foto: René Ljunggren mfl.
Antal sider: 188
Format: 119X120 mm
ISBN-13: 9788740915693
Forlag: Saxo

 

 

 

 

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 
Log in to comment

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor Fjeld rabat
pro outdoor rabatkode og outdoor udstyr OutRoedovre stor friliv.dk rabat spejdergear banner
Vandregrej stor OutdoorProLogo tentsile  

Samarbejdspartnere

fjaellraeven udstyr Nordisk nalgene logo lille teva logo lille
Primus Yeti Tentipi Jetboil logo
ExpedAnnonce sea to summit logo lille AclimaAnnonce robens
immeln kanotcenter logo lille Odex summit to eat logo ab camping og outdoor udstr
STMNy The Good Karma GrowersCup logo  All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.