outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Film - A Walk In The Woods

A Walk In The Woods er netop udkommet på DVD. Outdoor-filmen er baseret på Bill Brysons bog og skildrer livets sjove eventyr ,samt det at blive gammel. A Walk In The Woods foregår på the Appalachian Trail, der er 3500 km. lang og målet for Bryson er at vandre hele vejen - men mon den gamle mand klarer det og er han alene af sted? Nu kan du se filmen på Viasat Play!

Vi anmelder her filmen og der er ingen spoiler alerts!

a walk in the woods

Vandretur på the Appalachian Trail

Bill Bryson er en aldrende forfatter, der er på vej mod pensionen. Han er nået den alder, hvor folk omkring ham dør eller får lidelser eller dødelige sygdomme. Var det så bare det? Var dette livet eller er der mere tilbage?
Efter endnu en begravelse, hvor Bryson endnu en gang viser sine manglende sociale evner, går han en tur, for at overveje fremtiden.

På sin lille gåtur ser han et skilt med the Appalacian Trail (A.T) og går hjem og Googler det. Han får blod på tanden og går i gang med at undersøge mulighederne og ruten. Hans kone er måske ikke helt enig i hans nye eventyr og hun stiller det krav, at han ikke må vandre alene.

Efter utallige afslag fra venner, der ikke rigtig tror at Bryson er seriøs, ringer telefonen og det er Katz...

Gamle venner, nye eventyr

Stephen Katz er Bill Brysons ven fra den unge år. Katz har aldrig haft helt styr på livet og de to har mistet kontakten for 20 år siden. Da turen ikke kan blive til noget uden en vandre-partner, har Bryson intet valg - han må vandre turen med den ven, han ikke spurgte.

De to karakterer er på sin vis modsætninger, men der er en grad af forbindelse imellem de to. Brysons meget pæne og sikre liv kontra Katz' evige jagt efter fisse.

Modsætningen hiver dem begge ind mod midten, hvor de efterhånden begynder at mødes. Bryson bløder lidt op og Katz bliver mere fornuftig jo længere de når på turen. Dette udspiller sig i nye eventyr, de begge troede de var for gamle til at opleve. Jeg vil ikke afslører for meget, da der er nogle sjove episoder der skal ses.

Svag historie, hjertelig fortælling, sjove replikker

Tja, så kort kan det siges. Historien er jo ikke ny. Hovedpersonen der er groet fast og skal finde en vej ud og det prøver vores helt så. Men, selvom historien er svag, så bliver den mange gange samlet flot op og til sidst reddet af en uventet afslutning (mere siger jeg ikke... ingen spoiler alert).

Fortællingen om de to gamle venner er smuk. Selvom jeg selv er ca. halvt så gammel som hovedpersonerne, så kender jeg allerede til det bånd, der knytter gamle venner og som aldrig knækker. Jeg kender også til de forskellige typer af venner man har. Der er nogle man ikke ville ringe til, hvis der skulle være fest og andre der ligger på speed dial, når festen skal planlægges. Hver en ven, har man et "rum" med og det "rum" kan man besøge sammen, når man begge gider.

robert redford og nick nolte film

Bryson og Katz "rum" er hjerteligt og sjovt. Der har været gang i de to i de unge dage, men efterhånden som the Appalacian Trail vandres, kommer "rummet" mere og mere tilbage. Der er intet ondt i de to, men deres tolerance og stolthed har grænser og nogen gange må de give op, andre gange flygte.

Der er sjove replikker og scener, men der er lidt for langt imellem dem. De få sjove er dog så sjove at man griner højlydt (også selvom man ikke er type der griner højlydt af film).

Anmeldelsen

Det er heller ikke første gang at en film, der indeholder vandring, skal fortælle at vandring kan åbne dit sind og hjælpe dig ud af livets kriser. Det kan vandring selvfølgelig og vandreture er en skidegod medicin for psyken og sjælen. Faktisk kan man sige at filmen ikke rigtig er den første på nogen måder, men den er godt sat op og skuespillerne er gode.

Eventyrene er gode, vandre- og grejhistorierne er gode, de forskellige typer vandrere er gode (karakteristiske vandretyper såsom den snaksaglige, Hr. Jeg-Ved-Alt #ogjeggøraltrigtigt o.s.v.) og filmen er i det hele taget god, ikke et mesterværk eller kunst men god.

Filmen har lidt en undertitel der lyder: "When you push yourself to the edge, the real fun begins" og det er jo rigtigt. Hvis man vandrer den samme rute hele tiden, smelter turene til sidst sammen, men man husker de få gange hvor der skete noget anderledes. Masser af regn hele ugen eller en sjov episode.  Filmen er måske en af dem man vil huske i mængden af film man har set.

se filmen a walk in the woods

Bill Bryson spilles af Robert Redford og Stephen Katz af Nick Nolte og de er gode. At spille en "normal" personlighed som Robert Redford gør, tror jeg er skide svært, men han klarer den fint. Nick Nolte virker ikke til at have det svært med en lidt skæv karakter, men han tilføjer god dybde og en overbærenhed med en alkoholiker, der har mistet kørekortet på grund af alkohol.

Stoevle 3

Når man som os har vandring og friluftsliv som hobby, så skal man da se filmen. Der er gode replikker som man kan hive op ad hatten på vandreturen, der vil give et godt boost på regnvejrsdage. Rundt om bålet kan replikker og scener også give gode grin. Filmen er hyggelig og værd at se og den er lige udkommet på DVD. Formatet DVD syntes jeg er fint. Efter at have set filmen er jeg ikke ked af at gå glip af den i biografen.

Se meget mere om filmen her: http://www.walkinthewoodsmovie.com/

Se den på Viasat Play

Nu kan man se A Walk In The Woods på Viasat Play: http://viaplay.dk/film/a-walk-in-the-woods-2015

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


D31 svaret på emne: #2 3 år 10 måneder siden
God anmeldelse, den er sat på min "movies to watch" liste :-)
Lars's profilbillede
Lars svaret på emne: #3 3 år 10 måneder siden
Den bliver jeg nødt til at se - tak for tippet :)
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #4 3 år 10 måneder siden
Man kan leje filmen on-demand og det ser ud til at det koster meget lidt at leje filmen i USA. I DK vil det nok være 2-3 gang så dyrt.

Outsite købte DVD'en (tak Outsite+ medlemmer for støtten!). Vi skal da se den igen snart, så DVD/Blu Ray kunne man jo også overveje.
Skotte svaret på emne: #5 3 år 10 måneder siden
Tak
Den skal jeg bestemt se. Jeg kan på det kraftigste anbefale bogen.
Skotte
morten's profilbillede
morten svaret på emne: #6 3 år 10 måneder siden
Filmen kan ses på Netflix fra italiensksprogede områder. Bl.a. Italien, Schweiz og Vatikanet.
camillabacher's profilbillede
camillabacher svaret på emne: #7 3 år 10 måneder siden
Jeg har læst bogen og den er fantastisk. Men jeg fik ikke lyst til at se bogen efter at have set traileren. Men kommer den på Netflix som vi alligevel abonnerer på, så skal den nok ses.
mads_bak's profilbillede
mads_bak svaret på emne: #8 3 år 5 måneder siden
Er den kommet på dansk netflix?

/Mads
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #9 3 år 5 måneder siden
Nej...
Simon's profilbillede
Simon svaret på emne: #10 3 år 5 måneder siden

mads_bak skrev: Er den kommet på dansk netflix?

/Mads


Den er på viaplay.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #11 3 år 5 måneder siden
Tak for info Simon. Jeg har opdateret artiklen og delt på Facebook :)
HanneL svaret på emne: #12 3 år 5 måneder siden
Fedt! Den skal jeg bare se. Kan kun være underholdende med de skuespilkræfter :)
Har ellers planlagt en tur alene med hunden i morgen med en enkelt nat i hængekøjen, men der er varslet torden og så skal jeg ikke være alene i en skov :woohoo:
Hvis varslet holder, så ved jeg da, hvad jeg skal lave i stedet :cheer:
Tak :)
HanneL svaret på emne: #13 3 år 4 måneder siden
Så er den set. Rigtig fin og underholdende film :)
Linea svaret på emne: #14 2 år 2 uger siden
....Kan vi ikke få en anmeldelse af Wild med Reese Witherspoon, nu I allerede har taget hul på vandre-relaterede film? :-)
Gurli's profilbillede
Gurli svaret på emne: #15 2 år 2 uger siden
Linea svaret på emne: #16 2 år 2 uger siden
....Der kan man bare se - havde ellers forsøgt at checke om den ikke var sneget sig ind et sted - tak ;-)
metteholm svaret på emne: #17 2 år 1 uge siden
Betyder det, at den kan købes igenne Outsite?
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #18 2 år 1 uge siden
Nej, Outsite har desværre ikke dnen type varer i webshoppen :) Kun en enkelt (men god) bog om vandring :)
metteholm svaret på emne: #19 2 år 1 uge siden
Ih, hvor ville jeg gerne se den film! Hvis den kun fås i USA, kan den nok ikke spilles i vo verdensdel - medmindre systemerne er blevet mere kompatible.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #20 2 år 1 uge siden
Det ser ud som om at filmen ikke er på Viaplay mere. Man kan købe den hos Blockbuster for 149 og på iTunes for 129.
metteholm svaret på emne: #21 2 år 1 uge siden
Tak skal du have. Jeg ta´r Blockbuster :-)
metteholm svaret på emne: #22 2 år 5 dage siden
Mankan også bed dette firma om at overvåge og fortælle, hvornår de har en nordisk udgave: cdon.dk/film/a_walk_in_the_woods-34986819
metteholm svaret på emne: #23 1 år 10 måneder siden
Jeg sidder lige og ser den. Ret vellykket :-)
Fik den igennem Wupti....men uden undertekster.

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.