outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Del 2 og 3 af de 6 guide videoer i alt er nu oppe. Videoerne omhandler strækingen fra Ammarnäs til Jäkkvik, som er en af de dele af Kungsleden, som meget få vandret på, da der ikke er STF hytter, og man derfor skal have telt og proviant med. Der er taget et billede for ca. hver km og filmet nogen bemærkelsesværdige ting. Videoerne er delt op efter steder, man kan komme ud og ind til Kungsleden med bus/tog.

P7141704

Del 2: Ammarnäs - Adolfsström

Se videoen fra Kungsleden.

Ammarnäs er lille by, hvor der sker mest i turistsæsonen vinter og sommer, der er begrænset bustrafik 2-3 dage ugentligt. Der er et lille supermarked med begrænset åbningstid og et guidecenter med en lille cafe. Herfra går Kungsleden enten nordpå til Rävfallet lidt vest for bycentrum eller en nyere option, hvor man undgår Rävfallet og går mere direkte imod Adolfström øst for byen. Den nyere option er mest for at spare tid og km, for der er ingen grund til at undgå Rävfallet, hvis man er her for at opleve de smukke svenske fjelde. Vi valgte at gå den "gamle Kungsleden" over Rävfallet.

Turen imod Adolfsström er smuk, og man møder ikke mange vandrere, mest de vandrere som går hele Kungsleden på 20-30 dage. 7 km før Adolfsström kommer man til Bäverholmen, som er en privat hytte og feriested. Her er der mulighed for bespisning (bla. lækre vafler) og dejlige teltpladser. Her kan man også sejle til Adolfström.

Del 3: Adolfsström - Jäkkvik

Se videoen fra Kungsleden.

Del 3 er en kort video, da den omhandler det lille 21-22 km stykke imellem Adolfström og Jäkkvik. Adolfström er om muligt en mindre by end Ammarnäs. Der er lille hyggelig Handelsbod (butik) og begrænset bustrafik. Byen har et par campingpladser. 

Kungsleden starter få hundrede meter øst for Handelsboden og går nordpå mod Jäkkvik. En del af ruten går igennem Pieljekaise Nationalpark, som er nærmet urørt birkeurskov. 

Jäkkvik er en lidt større by, da den ligger ved Riksväg 95 (Silvervägen), som går til Norge og Bodø fra Skellefteå. Her er benzinstation og busstation et og samme sted. Kungsleden kommer sydfra og ender på en p-plads. Herfra går man vestpå langs hovedvejen og finder den omtalte benzintank.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
vandregrej dk outdoor45 rabat  

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.