outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

 

Det meste friluftsliv foregår med dagsture i lokalområdet. En tur med det offentlige eller bilen, en rygsæk med en madpakke, drikke og lidt ekstra tøj. Måske har man endda hunden med. Danmark har mange skønne pletter, vi kan besøge, selvom vi mest har et landbrugsland, med små pletter af oprindelig natur. Men det vigtige er jo at komme derud og få den friske luft og motionen. Ellers er man ikke i form til sommerens fjeldtur. Her kommer en videorække med inspiration og tips til dagsture. Det er ikke guides til at besøge, da der er fine kort og foldere til det på stederne, men en inspiration for at se hvad der er derude. Den første er Møns Klint, hvor en af mine yndlingsture er nord for Geocenteret, både langs klinten og inde i skovene bag klinten, så man nemt kan gå 20 km og få lidt højdetræning af benene til sommerens bjerge. 

 

 

 

Jeg vil anbefale at komme herned på en hverdag med godt vejr, da weekender og ferie betyder mange mennesker og mange biler. Du kan både parkere ved Geocenteret og et par andre steder i skoven. Men er der mange mennesker, så kan du nærmest kun parkere ved Geocenteret. Geocenteret har dog en fantastisk udstilling om tilblivelsen af Møms Klint og er et besøg værd.

Syd for Geocenteret møder man dog normalt mange mennesker og der er kun et par km med skov før man kommer ud i landbrugslandet og klinten er ikke længere så dramatisk. Nord for Geocenteret er klinten dramatisk og der er længere distancer, så der er færre vandrere og på en hverdag kan man være nærmet alene. Det er et fantastisk område i Danmark med udstrakt skov ud til klinten og slet ikke så landbrugsdomineret som trampestien ved Stevns Klint er det.

På denne tur parkerede vi midt i skoven og gik ned til Geocenteret og jeg tager altid turen ned af trappen til stranden. I vinter og forår er truslen for nedstyrtninger reel, så jeg vælger at kun være ved stranden i kløfterne, det er alligevel ikke sjovt at vandre på stranden, da det er sten og kun sten. Er du geologisk interesseret er her dog rige mulligheder for at finde forstenninger af søpindsvin og vættelys. 

Efter at have gået op af de mange mange trin, så går jeg ud langs klinten nordpå, længere nordpå er der igen en trappe, hvor man kan komme ned på stranden igen. Men ellers er det bare at nyde udsigten ud på det azurblå hav, som ikke er middelhavet men kalk udvaskningen i vandet. Men ellers er det bare nordpå langs klinten også igennem skoven tilbage til bilen.

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.