outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Vi tog en tur til København og besøgte Friluftsland. Allan viste os rundt i den 575 kvm. store butik hvor vi nørdede grej og fakta. Se med og få samtidig en masse gode råd og vejledning fra en af Friluftslands mange ekspedienter.

friluftsland

Se videoen fra besøget i Friluftsland.

Friluftsland

Friluftsland fylder 37 den 15 juni og er derfor en erfaren herre indenfor friluftsliv. Den første butik åbnede i et kælderlokale på Nørrebro i 1980 og herfra fulgte "den amerikanske drøm". Butikskæden er nu oppe på 9 butikker fordelt i hele landet inklussiv to brand stores for The North Face og Fjällräven.

Selvom Friluftsland er en stor kæde under danske forhold, er min egen erfaring at butikkerne slet ikke har mistet "sjælen". Jeg har i København og Roskilde mødt passionerede medarbejdere, der vidste hvad de talte om - dette også før min tid på Outsite. Jeg håber at min  forestilling om Friluftsland skinner igennem videoen, hvor Allen kommer med rigtig gode råd og vejledning.

Se også: Kort med outdoor butikker i Danmark 

Besøget

Outsites gamle redaktør Lars Thomsen og jeg nørder udstyr en aften på Facebook. Samtalen falder på frysetørret mad og vi beslutter at lave smagsprøver i butikken på Frederiksborgsgade 50-52 i København. Samtidig kan jeg jo lige tage en tur rundt og se hvad der gemmer sig i krogene i den 575 kvm. store butik. 

friluftsland koebenhavn

Butikken er i to etager hvor underetagen byder på tøj og 1. sal har grej. Her kan man jo stort set finde alt. Kendte mærker som The North Face og Arc'teryx og nørdede mærker som Cafflano og Western Mountaineering. 

Det imponerende, synes jeg, er at butikken både har sjæl og professionalisme. Man kunne have gjort butikken strømlinet, ren og pæn og det er den sådan set også i underetagen. Men når man kommer op ad trappen til 1. sal, finder man hygge og nørderi, klistermærker på elevatoren og sjæl. 

Se videoen: Test af frysetørrede retter i Friluftsland

Men... skal man være kritisk, så har Friluftsland været lidt væk fra rødderne og sunket ned i streetwear, cappuccino og gymnasie-trends. Der skal være plads til det hele, for vi må som friluftsmennesker indse at det tøj vi går med i naturen også er en trend i byen. Det er det fordi designet ikke er kedeligt og tungt mere. Det er flot og samtidig overgår mærkerne klart alle andre i åndbarhed, funktionalitet og holdbarhed. Derfor vil andre også gerne have fingrene i Fjällräven og The North Face.

outdoor butik

Det har dog ikke taget Friluftsland langtid at komme tilbage. Har du proppet butikkerne i "streetwear" kategorien, så prøv at kig forbi din lokale butik igen - der er sket meget på bare 1 år. Ser man på hjemmesiden er der virkelig sket meget.

Det samme gælder faktisk The North Face.

På gensyn

Vi møder altså endnu engang en outdoor kæde, der både har sjæl, hygge og følger med. Det er godt gået af Niels og Friluftsland, der har givet os bedre udstyr og bedre oplevelser igennem snart 37 år.

Læs også: På besøg hos Eventyr Sport

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.