outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 230 gæster og 6 medlemmer online

Log på / af

Da vi passerede Sct. Hans i år lå der stadig megen sne i de nordiske fjelde og meldingerne lød, at snemængden nærmest havde slået rekord i forhold til årstiden.
Čeakča-passet (Tjäktjapasset) var lukket den 24. Juni, hvor sæsonen ellers er startet, hytterne er åbne og alle de små broer der bliver flyttet med helikopter hvert år plejer at være på plads. Intet af dette var sket den 24. juni på grund af den megen sne. Den dag i dag er det tvivlsomt hvor mange hytteværter der er nået frem til hytterne og har åbnet, og broerne er i skrivende stund ikke på plads alle steder på Kungsleden.

Tjaktjavagge21

 

Nu er dette ikke en enestående situation, men i de år jeg har vandret deroppe har jeg kun to gange været ude for så megen sne og det var et år i 80’erne og på en tur engang i 90’erne, hvor vi den ene gang gik i sne hele vejen igennem Gaskkasvággi og den anden gang hvor vi ville ned langs den norske grænse fra Katterjåkk til Unna Allagas, hvor vi slet ikke kom længere end til Katterjaurestugan hvorefter vi måtte vende om.
Dette var begge ture med grupper. Den ene med Vesterbros Ungdomsklub og den anden med et hold fra Centralungdomsskolen i Sorø.

Det værste problem er ikke at man ikke kan komme igennem ruterne på grund af sne. Det overlever man og finder andre veje eller andre aktiviteter i fjeldet. Værre er det når ruterne bliver åbne, eller delvis åbne så man når langt ind i fjeldet før problemerne opstår!

Nu står man så inde i fjeldet og opdager at broerne, eller nogle af dem, mangler. De store stålhængebroer står på plads hele året, men alle de små af træ eller aluminium der står på lave steder hvor vårflommen vil ødelægge dem hvis de står på plads, sættes først op omkring den 21. Juni og tages ned igen sidst i september eller først i oktober.Tjaktjavaggi21 2

Når broen ikke er der kan der enten stadig være sne, eller der kan være en rivende strøm man må vade, og det er her faren lurer!

Ligger der megen sne og vandløbet er dækket af en snebro, altså at sneen ligger og dækker vandløbet så man ikke kan se det kan det gå galt. For selvom man ikka kan se vandet er det en snebro man går ud på. Måske kan man se der er åbent vand imellem sneen men det er måske en dyb rivende strøm og så forfalder man måske til at bruge en snebro hvilket kan være risikabelt.

Lad os se på den første situation, altså den hvor sneen dækker det hele så man ikke kan se vandløbet. I den situation kan en passage over vandløbet gå godt og man opdager aldrig at der var vand under én, men uanset om sneen dækker det hele er det jo fortsat en snebro man benytter med den risiko det byder på, uden at man er opmærksom på vandløbet man måske hverken kan høre eller se på grund af sneen.

Risikoen er den samme som i situationen hvor man kan se vandløbet imellem snedynerne og derfor ved at det er der, men da strømmen måske er stærk og vandet koldt, vælger man måske at forsøge over sneen, altså via en snebro!

Snebroer kan se meget sikre ud oppefra. Sneen kan se helt urørt ud, men under sneen lurer faren. Vandløbets beskaffenhed kan forårsage at vandet presses op på undersiden visse steder og gøre sneen tynd nedefra, og det altså uden at man kan se det på overfladen!
Går man ud på sådan et sted styrter man måske igennem og i bedste fald står fast i iskoldt vand til livet og skal have hjælp til at komme op, og i værste fald bliver trukket ind under sneen og risikerer at drukne eller fryse ihjel inden en eventuel hjælp kan få én fri.

Går man i fjeldet under disse snerige forhold skal man være yderst forsigtig – også selvom man er stedkendt og ved hvor vandløbene er selvom de er dækket af sne, og også ved hvordan de er ved høj vandstand så man måske kan vurdere risikoen ved at vove sig ud på sneen.

Nu plejer sneen jo at smelte i dalene ret hurtigt når sommeren rigtig tager fat med varme dage og nætter og regn ind imellem. Vi skal her tænke på at når det hele åbner for sommeren deroppe så er det kun sent forår i fjeldet, eller det samerne kalder vårvinter og altså er det allertidligste forår. Sommeren i fjeldet starter først i starten af juli og det meget korte forår og sommer gør at alt går vældig hurtigt når det starter.

SnebroProblemerne stopper desværre ikke nødvendigvis med at sneen smelter, snebroerne, eller de fleste af dem, er væk og de små broer sat op. Den store og hurtige snesmeltning der forårsages af megen sne og hurtigt ’voksende’ varmegrader forårsager ofte høj vandstand i vandløbene. De vandløb man normalt ikke har problemer med eller hvor man plejer at kunne hoppe fra sten til sten, bliver pludselig rivende strømme der skal vades. Nogle af dem er lette med vandstand op til knæene hvilket ikke byder på de store problemer ud over kolde fødder, men de vandløb man normalt skal vade hele sommeren bliver måske større og med dybere vand og  stærkere strøm, der måske river benene væk under én!

Specielt i Sarek hvor der ikke er broer, altså bortset fra en inde i parken og et par stykker i udkanten, kan disse forårsage at man undervejs må ændre rute eller vandre tilbage så turen måske bliver længere end man har beregnet og man får svært ved at nå tog eller fly til hjemrejsen. I den situation der selvfølgelig også kan opstå andre steder i fjeldet, kan måske få én til at tage en risikabel chance med de følger det kan få.

Derfor! Tag ingen chancer med snebroer og vandløb her i sommer!

Vær også opmærksom på at den megen sne sammen med sol eller kraftigt lys kan give sneblindhed! Dette gælder også på dage hvor der er let overskyet for selvom skyerne måske skygger for solen er det ikke sikkert at de beskytter for uv og uva-stråler. Tag solbriller med på fjeldet!

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log in to comment


Gronlund's profilbillede
Gronlund svaret på emne: #2 2 år 7 måneder siden
Gode råd, - tak for info.
Savner viden om Norge, og situationen der her i Juni/Juli.
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #3 2 år 7 måneder siden
Jeg ved desværre ikke meget om Norge :(
Gurli's profilbillede
Gurli svaret på emne: #4 2 år 7 måneder siden
Her er måske noget du kan bruge, Gronlund:

www.dnt.no/foremeldinger/
Ennamaria's profilbillede
Ennamaria svaret på emne: #5 2 år 7 måneder siden
Rigtig fin beskrivelse af forholdene, René, tak for den.
Og så er jeg meget spændt på, hvilket scenarie der venter os deroppe om nogle få dage B)
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #6 2 år 7 måneder siden
Susanne jeg tror måske at der er en del vand, men det er vi jo vant til :)
Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #7 2 år 7 måneder siden
Rigtig god tur til alle jer "lappe-dykkere"
NB : Husk svømmefødder og dykkerbriller ! :woohoo:
Ennamaria's profilbillede
Ennamaria svaret på emne: #8 2 år 7 måneder siden
Haha, Palle, jeg har stærkt overvejet den løsning :)

Og ja, René, du ved jo, hvor meget jeg elsker vad :sick:

Men jeg har forberedt nogle vadposer, så jeg kan beholde støvlerne på og fødderne på bunden, så jeg forhåbentlig slipper for den usikre balancegang :)
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #9 2 år 7 måneder siden
Men i poserne samler der sig jo luft der har opdrift så det er ikke sikkert det er en sikrere metode :)
Ennamaria's profilbillede
Ennamaria svaret på emne: #10 2 år 7 måneder siden
Jeg har tænkt mig at snøre dem tæt ind til benene :)
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #11 2 år 7 måneder siden
:)
stokrenden's profilbillede
stokrenden svaret på emne: #12 2 år 7 måneder siden
Den her er god, hvis man vil følge snesituationen i Norge: www.senorge.no/index.html?p=senorgeny&st=snow
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #13 2 år 7 måneder siden
Det er vist ret ens i hele fjeldkæden, men lige nu er det vist mest et problem med vand!
LarsM's profilbillede
LarsM svaret på emne: #14 2 år 7 måneder siden
Mange af beretningerne lige nu går på, at indtil for nylig har sneen været så fast, at man har kunnet gå ovenpå den (uden ski eller snesko) uden at synke særligt dybt i. Nu er det blevet mere slush-agtigt, så man synker dybt i (i de værste tilfælde også selv om man bruger ski eller snesko), og det er rigtigt vådt. Hvis der er ur / blokmark neden under, kan foden blive fanget i et hul mellem stenene med alvorlige skader til følge. Hvis der er lyng eller småbuske neden under, er det ikke lige så farligt men kan stadig være ubehageligt og i hvert fald meget tungt at gå i.
Fjeldabe's profilbillede
Fjeldabe svaret på emne: #15 2 år 7 måneder siden
Sne"problemet" i Norge er primært vest for vandskillet, og dette >1000m. Mellem 1000-1400m er der førefall og halv bart, og sneen er pildrødden. 1400-1700m begynder førefallet, og over 1700 er det vinter...
Timer man det rigtigt er det med andre ord fantastisk skifører! :P
På Sognefjellet er der stadig en god meter med brøytekanter.

Generelt kan man sige at "årstiden" er en god måned forsinket, tænk å det når I planlægger. Eller sats på østlige lavereliggende fjell frem til August, der er mange fine områder der.

(I Rondane måtte flere hytter holde lukket i påsken, paradoksalt nok pga. for lidt sne.)
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #16 2 år 7 måneder siden
Fjeldabe, jeg skal jo til Klimaparken, Geiranger og Jostedalsbreen. Vi rejser via Oslo (skal have far med). Vi snakkede om vi mon skulle tage vinterdækkene på, bare for en sikkerheds skyld, eller er det at skyde gråspurve med kanoner?

Vi skal over Valdresflyet og den vej.

Altså sne er fedt, men det kan lægge en hindring i vejen for min fars ambition om at vise min datter nogle af Norges perler.
Fjeldabe's profilbillede
Fjeldabe svaret på emne: #17 2 år 7 måneder siden
Dejlig tur!
Jostedalsbreen er ganske stor 487m2 og med ganske brearmer som strekker seg ned i lavlandet (28 navngitte), og fordeler sig over 4 kommuner... Men når du skal til Geiranger, så regner jeg med det er på vest siden et sted du skal - altså fra Lom til Stryn.

Jeg skiftede fra piggdekk til vinterdekk for ca. 14 dage siden, og skifter til sommerdekk til weekenden (hvis de nye dekk kommer).

Det er så varmt nu at det ikke ligger sig sne i vejen (7 9 13), og sneen som ligger i terrenget er så smelteomvandlet, at den ikke flytter på sig pga. vind.
Men tjekk værmeldingen, frost og nedbør - så skal man nok vente lidt med at kjører over.
Vandresflya er ofte ganske skjermet, men Sognefjellet og Tindeveien fra Årdal til Turtagrø ville jeg ikke satse på i snevejr...
(Vi evakuerende nesten 40 personer fra Sognefjellet og Tindevejen i starten av Juni, de siste havde sittet i deres bil (sneet inne) i 9 timer og ventet - uden mobil dækning...)
Gronlund's profilbillede
Gronlund svaret på emne: #18 2 år 7 måneder siden
Gurli: Tak..!!!
Super med hyttevagternes oplysninger.
Fjeldabe's profilbillede
Fjeldabe svaret på emne: #19 2 år 7 måneder siden


Sådan ser det ut på vestsiden av Jotunheimen ca 900moh. Resten af ugen er der lovet VARMT, så tipper at op til 11-1200m blir det snart snøfritt.
Fjeldabe's profilbillede
Fjeldabe svaret på emne: #20 2 år 7 måneder siden
Til gjengled gjør varmen det lidt skummelt i høgden, hvor der er MEGET vand i sneen, hvilket øger risikoen for "sørpe-sneskred".

Pas på, og gjør gode vejvalg der hvor vandet samler sig!
(Bildene er fra Krossbu, på "normal ruten" mellem Krossbu og Leirvassbu over Leirbreen/Bjørnebreen/Smørstabbreen. ca 1200-1520moh)
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #21 2 år 7 måneder siden
Det er edderbankme godt at have en reporter på stedet, Fjeldabe. :lol:

(Hvad hedder du egentlig, hvis du vil sige det? Blev kaldt for Fjeldabe som ung, for at tale ned til mig, så har det lidt anstrengende med at kalde andre det)
Fjeldabe's profilbillede
Fjeldabe svaret på emne: #22 2 år 7 måneder siden
Fjeldabe har fulgt mig i mange år - blant venner. Det hører vel sammen med en hang til at kravle rundt i fjellet rundt om i verden, intet ondt i det navn altså!

Noen kalder mig Rune, men vil helst være kjent som Kaptein Jack Sparrow... eller kanskje Bond - James Bond :woohoo:
JensB's profilbillede
JensB svaret på emne: #23 2 år 7 måneder siden

stokrenden skrev: Den her er god, hvis man vil følge snesituationen i Norge: www.senorge.no/index.html?p=senorgeny&st=snow


Denne oversigt giver et fantastisk fint overblik over, hvor der præcist er sne i Norge, og hvor dyb den er de forskellige steder. Og hvor man kan stå på ski i den.

Den meste af min tidligere planlægte sommertur fra Hovden til Kinsarvik (nu aflyst p.g.a. at jeg har en skulderskade) ville stadig kunne tilbagelægges på ski, kan jeg se af dette kort!


(i øvrigt går det nu langt bedre; men jeg klapper stadig hesten!)
Fjeldabe's profilbillede
Fjeldabe svaret på emne: #24 2 år 7 måneder siden
Xgeo dataene er ikke 100% pålitelige, det skal man vite... Men giver et rigtig godt inntrykk, og et fint "planlægnings værktøj".

Skisesongen er slutt (erkendte jeg i natt), sneen er pildrødden helt opp til 2400moh, og der er ikke skyggen av nattefrost for tiden...
Nu kan det bare blive sommer, 33,6grader her hvor jeg sidder nu (205moh), så det kan gå hurtig nu!!!
(så slipper jeg også at flytte rundt på flere turer og kurser! :P)
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #25 2 år 7 måneder siden
Jenny på Keb har sendt mig dette:

Hej,
Det är ovanligt mycket snö i hela fjällkedjan, och samtidigt blött eftersom det är mycket snö som smälter. Från Nikkaluokta till Singi är det relativt torrt och enstaka snöfält, men strax därefter ökar både mängden snö och vattenflödena, och i Hukejaure är det med största sannolikhet ganska vintrigt.
Ha en fin tur, damasker rekommenderas!
Mvh
Jenny
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #26 2 år 7 måneder siden

Fjeldabe skrev: Fjeldabe har fulgt mig i mange år - blant venner. Det hører vel sammen med en hang til at kravle rundt i fjellet rundt om i verden, intet ondt i det navn altså!

Noen kalder mig Rune, men vil helst være kjent som Kaptein Jack Sparrow... eller kanskje Bond - James Bond :woohoo:


Så Rune Fjeldabe Sparrow Bond. Det er noteret. :lol:
Fjeldabe's profilbillede
Fjeldabe svaret på emne: #27 2 år 7 måneder siden
Nu skjer der ting, MEGET vand i evlene og bekkefar. Vi måtte i dag ta en ekstra klatretur over en fjellrygg, da elven vi måtte krysse var flommede stort!

NVE varsler faregrad Orange(3) for flom - på en skala fra 1-4 (4 = katastrofe). Det skyldes selvfølgelig, at der de siste dage har det været ulidelig varmt (shorts/T-shirt på jobb!!). Sneen forsvinder relativt hurtigt :cheer:nu, men det betyder altså, at selv små bekker nu kan være uforserlige elver.
www.varsom.no/Flom/Detaljside/?region=14&municipalityid=1426&date=03.07.2015

Så vælg tur med omhu' de næste 1-2 uger (hvis varmen fortsætter), og lad være med at campe i nærheten av vand, eller steder hvor det ser du til vand kunne finde på at komme (mange elver finder nye løb under flom).
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #28 2 år 7 måneder siden
Lige nu ser detjo unægteligt trist ud, men lad os vente og se. Jeg peljer at være svineheldig med vejret når jeg er i Norge. Og desuden er der skønt, uanset vejret, dog er der ofte naturlige begrænsninger på hvor langt man kan se frem, op og ned i regnvejr.

Men vi holder øje og kan se at flomvaslet går til gult nu.
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #29 2 år 7 måneder siden
Jeg kommer just fra Juvvasshytta ved foden af Galdhøpiggen, hvor vi skulle i Klimaparken, (min se-Norge-med-80-i-timen-ferie-med-min-far :(:dry:) og der sneede det vildt. Det var tæt på regulær snestorm en to timers tid. Der var minus 2 grader og lå 10cm. Det bedredes dog allerede mens vi var deroppe og selv om det stadig sneede da vi kørte ned, så var det muligt at komme sig frem. Men jeg ville nødigt sove deroppe sådan en da som i dag.

Der er også en del mere vand oppe på Jotunheimen end de andre gange jeg har været der, men mit vurderingsgrundlag er ret svagt.

Vi klarede den dog på sommerdæk.

Tak, Rune!
Fjeldabe's profilbillede
Fjeldabe svaret på emne: #30 2 år 7 måneder siden
Ja sne i høgfjellet om sommeren er ikke unormalt, men det forsvinder hurtigt igen.

Ellers er der fortsatt meget sne i 1400m, men nu er der stor forskjell på øst og vest Jotunheimen (mest i vest). Det begynner at ligne gjennomsnittlig primo juni forhold...
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #31 2 år 7 måneder siden
Jeg er lige kommet hjem fra Kebnekaiseområdet og der er stadig megen sne!
Det smelter hurtigt nu og så opstår der et andet problem, nemlig meget vand i vandløbene og vad der bliver sværere end normalt eller helt umulige!
Halvsvenskeren's profilbillede
Halvsvenskeren svaret på emne: #32 2 år 7 måneder siden
Sne i Sarek i uge 29
På vores tur i Sarek mødte vi meget store snefelter i de højere dale (over ca 750 m). Pielevaltasletten var nærmest helt snedækket og vi valgte ikke at krydse den.
Mange vandløb løber med en strid strøm, men en snebro kan ofte findes. De sværeste vad var faktisk på anmarschen til Sarek, hvor vi er så lavt nede, at sneen ikke løser problemet.
Nedenfor et billede af en normalt lille jokk, som slet ikke nævnes i turbeskrivelsen.

Langs Bierikjavrre.
LHL's profilbillede
LHL svaret på emne: #33 2 år 7 måneder siden
Tak for update. Jeg skal til Sarek i uge 33-34, og er noget spændt på situationen, jeg vil gerne gå Vuosskelvagge, Sareklåptå, Guhkesvagge, Bastavagge og de ligger alle ret højt.
Det ser temmelig ekstremt ud i uge 29, jeg har gået i Sarek i uge 27-28 for nogle år tilbage og passeret Bierikjavrre - den var helt isfri og intet sne på Bielavallda.
Den "lille jokk" på det første billede, hvor løber den ? Det ligner jo et af de seriøse vad (var det uden tvivl også).

mvh Lars
Halvsvenskeren's profilbillede
Halvsvenskeren svaret på emne: #34 2 år 7 måneder siden
Vi startede fra Saltoluokta og den viste jokk er første vandløb langs Pietsaure efter at man har vadet Åhutsjjåkkas udløb, hvilket faktisk ikke var noget problem at gøre.
dkaho's profilbillede
dkaho svaret på emne: #35 2 år 6 måneder siden
Ljunggren, du skriver at der er en del vad, der er er blevet sværere end normalt eller helt umulige. Er det også i omegnen af Kungsleden at det står sådan til, eller er det ude i de alternative dale?

Jeg påtænker at tage op i området omkring kebnekaise engang i løbet af august, hvor jeg nok holder mig forholdsvis tæt på Kungsleden, men jeg kunne nok finde på lidt alternative veje hist og her - det er dog ikke planlagt endnu..

- Anders
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #36 2 år 6 måneder siden
Jeg tror ikke at der er problemer så sent på sæsonen som august og på Kungsleden er der bro over alle vandløb der har nogen betydning så det skal nok gå.
Hvis du sender mig en nøjagtig rute for din tur skal jeg nok skrive nogle fiduser :)
dkaho's profilbillede
dkaho svaret på emne: #37 2 år 6 måneder siden
Tak!

Den største afvigelse jeg lidt har i tankerne lige nu er at dreje østover før Singi og tage op gennem dalene (vist bl.a. Kaffedalen) mod toppen.
Jeg mener jeg har set noget om at der burde være et okay sted at slå lejer i omkring 1000m højde og så tage den nordlige af de to dale op til man støder på västleden mod sydtoppen.

Jeg har sat omkring 9-11 dage af til turen, og har en 75+10 l rygsæk at fylde i - så jeg skal have fundet mig noget spændende til mig og mit kamera.

Det var egentlig også i den forbindelse jeg fandt Outsite.org (og det der vist ligger med i Outsite+). Super lækker side, værd at støtte :)

- Anders
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #38 2 år 6 måneder siden
Du kan sagtens gå ind i Siŋŋivággi og derefter telte på græsplænerne i 1000 moh. Derfra går du Dürlings dal op til Kaffedalen og videre ad vestra leder til toppen.
Du skal ned samme vej og ud samme vaj til Kungsleden. Ravinen i Siŋŋivággi's sydende mod Siellavqggi og Laddjuvággi er livsfarlig!
Jeg har beskrevet ruten i min bog "Kebnekaise", men spørg bare løs :)
dkaho's profilbillede
dkaho svaret på emne: #39 2 år 6 måneder siden
Bogen står faktisk på min todo ;)

Jeg tænkte på at tage västleden ned til fjällstationen efter topturen. Det bliver nok en af de "længere" dage, taget de højdemeter der bliver tilbagelagt
Ennamaria's profilbillede
Ennamaria svaret på emne: #40 2 år 6 måneder siden
Hold da op, hvor får du en hård toptur, hvis du vil have fuld oppakning med!
Regn med stigninger op til 60 grader, såvel fra Kaffedalen op til toppen, som fra Kaffedalen til toppen af Vierranvarri.
Og stenene er løse på alle nedstigninger!
dkaho's profilbillede
dkaho svaret på emne: #41 2 år 6 måneder siden
Den tanke har også strejfet mig, at den godt kunne gå hen og blive.
Kan man overnatte i topstugan? Det kunne være en måde at dele turen over på..
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #42 2 år 6 måneder siden
Det kan man godt :)
dkaho's profilbillede
dkaho svaret på emne: #43 2 år 6 måneder siden
Lækkert! Det gør det jo noget lettere..

Hvordan ser det ud mellem toppene på nuværende? Med den sent liggende sne er nordtoppen vel ikke helt så tilgængelig?

- Anders
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #44 2 år 6 måneder siden
Nordtoppen er aldrig tilgængelig uden reb og sikringer og evnen til at bruge det :)
Så der skal du nok ikke over :)
LHL's profilbillede
LHL svaret på emne: #45 2 år 6 måneder siden

dkaho skrev: Den tanke har også strejfet mig, at den godt kunne gå hen og blive.
Kan man overnatte i topstugan? Det kunne være en måde at dele turen over på..


Personligt ville jeg ikke overnatte i topstugan, man kan blive overrasket af et grimt skift i vejret.

Jeg ville parkere min rygsæk der hvor Durlings led møder Vestra Leden, og så tage turen til toppen med min dagsturspose. Så ville jeg på vejen ned fortsætte ad Vestra led, og så telte når det passede. Man skulle kunne telte allerede ved Kitteljsjøn.

mvh Lars
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #46 2 år 6 måneder siden
Man kan godt telte ved Kittelsøen his der ikke er for meget vand.
dkaho's profilbillede
dkaho svaret på emne: #47 2 år 6 måneder siden
Reb, sikringer, seigeisen mv skulle nok kunne findes fra gemmerne - og evnerne har sikkert gemt sig lidt i erindringen et sted, men når jeg er solo bør jeg nok i alle tilfælde springe over ja. Så vidt jeg husker er det ikke helt fladt til siderne deroppe ;)

Tak for hint om Kittelsjøn. Jeg må lige se om det bliver den vej, eller om jeg simpelthen tager den retur ned til hvor jeg overnattede før topturen og derefter sydom til Fjällstationen

- Anders
Ljunggren's profilbillede
Ljunggren svaret på emne: #48 2 år 6 måneder siden
Man gå ikke ud på en kamvandring på en gletsjer alene! :)
Ennamaria's profilbillede
Ennamaria svaret på emne: #49 2 år 6 måneder siden
Sådan så der ud ved Kittelsjön for 9 dage siden (nederst th). Ikke voldsomt vådt, men med snefelter og afsmeltning fra gletcher, som kan ændre billedet.


I øvrigt lå der meget sne i fjeldene mod vest, både på toppene, på fjeldsiderne og i dalene. Men meget er sikkert smeltet væk nu.
Du kan se et vue over situationen fra toppen her: www.facebook.com/susannesnej/videos/vb.1054893961/10205756288200497/?type=2&theater¬if_t=like
dkaho's profilbillede
dkaho svaret på emne: #50 2 år 6 måneder siden
Det ser jo rigtig lækkert ud!
Jeg glæder mig godt nok også til at komme af sted selv der nok er små tre uger endnu. Men det betyder nu ikke at stuen ikke er fyldt med grej ;)

- Anders
Ennamaria's profilbillede
Ennamaria svaret på emne: #51 2 år 6 måneder siden
Ja, sådan er det - forberedelserne er en del af at glæde sig til turen :)
Hvis jeg havde muligheden, tog jeg afsted igen B)Der er usandsynligt smukt deroppe!

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor Fjeld rabat
pro outdoor rabatkode og outdoor udstyr OutRoedovre stor friliv.dk rabat spejdergear banner
Vandregrej stor OutdoorProLogo tentsile  

Samarbejdspartnere

fjaellraeven udstyr Nordisk nalgene logo lille teva logo lille
Primus Yeti Tentipi Jetboil logo
ExpedAnnonce sea to summit logo lille AclimaAnnonce robens
immeln kanotcenter logo lille Odex summit to eat logo ab camping og outdoor udstr
STMNy The Good Karma GrowersCup logo  All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.