outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

TurlederSusanneLang

Ennamaria, som også hedder Susanne, har vandret i Lapland, Sydsverige, Danmark og på Kanariøerne på kortere og længere ture, både med telt, hytteture og endagsture. Desuden har hun cyklet rundt på Korsika og på Sjælland, og sejlet i kano på søer og elve i Sverige og i Danmark.  

Ennamaria er glad for at være ude, og giver gerne sig selv nye udfordringer. Både mht. turenes længde og sværhedsgrad, og med at vove sig ud om vinteren i telt i minusgrader.
Hun har godt styr på div. grej, og synes det er sjovt at nørde, både med at lave lidt selv og med at anskaffe underlige dimser. Her kan bl.a. nævnes et lasertermometer (hvordan kan man dog undvære det??) Og en hjemmelavet, sølvskinnende pot-cozy :)
Ennamaria deler gerne ud af sin viden om mad på tur, udstyr, letvægtsgrej, gør-det-selv og meget mere.

Du kan læse om Ennamarias første fjeldtur her: http://outsite.org/vandreture/vandring-i-norge/180-min-allerforste-fjeldtur-med-telt

Jeg er ikke så meget til lange cykelture mere – det er lidt hårdt for ryggen. Og kanoture har jeg heller ikke dyrket så meget de senere år. Dog har jeg i april 2015 været på en kanotur med Outsite, og det var rigtigt sjovt, så jeg tænker da, at jeg skal tage det op igen.

Jeg har mest slået mig på vandring. Det begyndte med, at rygproblemer forhindrede mig i at cykle lange ture, hvorimod jeg sagtens kunne gå. Og så har jeg altid haft en drøm om at vandre, siden den fjeldtur, jeg har linket til ovenfor.

Jeg brugte lang tid på at finde en rygsæk, der ikke voldte mig problemer, og da jeg fandt en Aarn-Pack Featherlight Freedom havde jeg endelig ramt plet. Den rygsæk kommer jeg til at slide op! Ærgerligt, at man ikke kan købe den i Danmark længere.

Jeg elsker at gå i flere dage, og med telt. Jeg er ikke så meget for shelter og hytte (selv om det kan bruges i en snæver vending eller ved ekstremt dårligt vejr ;) Jeg vil gerne være mig selv ved nattetid, og kan også godt li’ udfordringen ved det primitive. Det har jeg altid kunnet. På en ferietur til Norge valgte vi hytte ud fra, at der hverken var el, vand eller toilet, og vi skulle lave mad på et gammeldags smedejernskomfur ☺

Jeg har også altid været fascineret af, at man kunne have alt, et hjem har brug for, med på tur. Siden jeg var en lille pige, har jeg været vild med at sove i telt, tage på picnic, og have alt det nødvendige med i en lille kasse ☺

På samme måde nu. Jeg er vild med at jeg kan have alt, jeg har brug for, med i min rygsæk – og at den ikke vejer alt for meget! Mærkeligt nok ligner min lejr alligevel altid en rodebunke i en grej-butik, der mangler at smide en masse ud ☺

På trods heraf går jeg op i grej-optimering, det skal være let og handy alt sammen. Jeg er altid på udkig efter en ny dims, der liiige gør tingene en smule lettere og sjovere. Og for at rygsækken så ikke skal blive tungere, må jeg jo tage afsked med noget andet. Det er svært, så skabet derhjemme er godt fyldt op med ting…

Jeg er meget til højfjeld i sommerhalvåret. Jeg er vildt betaget af farverne, udsigterne, udfordringerne – og ikke mindst af at være udenfor ”lands lov og ret”, hvor mobilen må give op, og ingen kan forstyrre min ferie. Og efter at jeg har opdaget Outsite, har det nu i flere år været muligt at finde turfæller med den samme interesse.
Når turen ikke går til fjelds, og/eller det er vinter, går turene mest til Sydsverige – også sammen med turfæller fra Outsite.

Hjemme i skønne Danmark bliver det mest til endagsture – selv om der også sniger sig en weekendtur ind fra tid til anden.

Jeg har et opdateret kursus som fjeldsamarit og førstehjælp (2016) og ved en del om sundhed, forholdsregler ved sygdom mv.

 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.