Outsite vandretur outdoor friluftsliv jul                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 205 gæster og 4 medlemmer online

Log på / af

turleder krister s larsen

Krister er Outsite turleder og en sindsygt dygtig underviser. Dem af jer, der har været på tur med Krister, ved, at man kan søge gode råd og få utroligt gode svar fra ham. Dem af jer, der har været på kort- og kompaskursus, ved også, at Krister tager undervisningen yderst seriøst.

Du kan opleve ture med Krister i Skåne og Halland og på Skjoldungestien og Himmelbjegruten. Ruten fra Vittsjø til Vedema er en tur, som han deler videre til dig som inspiration

Krister er også at finde i fjeldet, hvor han bl.a. har vandret Lapland, Hardangervidda og Tatrabjergene tyndt. I år sikrede han Laplandsholdet en uforglemmelig tur til Sarek, hvor der ikke kommer mange mennesker .
Krister er til daglig redaktør på Magasinet Outsite.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

turleder heidi

Heidi Ritterbusch (Rittermusen) årgang 1977, uddannet geolog/vulkanolog, sports-idiot og kreativ sjæl.

Min forkærlighed for at være ude i naturen startede helt tilbage som barn, hvor jeg voksede op i et hus på landet med en tilhørende stor naturgrund. Allerede dengang legede jeg ofte, at jeg var ”strandet alene på en øde ø”, byggede huler, som jeg dog sjældent – læs aldrig – fik lov at overnatte i for min mor, og tændte bål (det fik jeg til gengæld underligt nok altid lov til) og bagte snobrød.

På et tidspunkt begyndte jeg at gå til spejder hos den lokale FDF/FPF-afdeling og fik her øjnene op for, at fællesskabet – det at være sammen med andre – i naturen, gav endnu en dimension til friluftslivet. Den dimension nyder jeg stadig fuldt ud, og jeg foretrækker derfor altid at tage af sted sammen med andre – uanset om det er en enkelt nær veninde eller en sprudlende flok jeg, ikke kender på forhånd.

I 1997 rykkede jeg teltpælene op af den jyske muld (hov – var det mon teltpløkkerne?) og flyttede til København for at studere geologi på universitetet. Også i mit valg af uddannelse skinnede min fascination af naturen og dens kræfter igennem. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at geologi-studiet også trak lidt i mig, fordi der var mange obligatoriske felt-ture sammen med studiekammeraterne og mulighed for ifbm. specialet at udføre selvstændigt feltarbejde eet eller andet sted i verden.

I år 2000 var jeg imidlertid – uanfægtet et dejligt studiemiljø og gode venner – en smule studietræt, og jeg endte med at tage til Island i sommeren og arbejde på en gård. Det blev – til trods for at jeg mest brugte de 3 måneder på at lugte af ko og på at tælle får (bogstavelig talt) – starten på, hvad jeg tror ender med at være en livslang kærlighedshistorie. Jeg forelskede mig simpelthen i Island, og da jeg kom hjem og genoptog studiet, vidste jeg bare, at jeg for alt i verden måtte lave mit speciale om noget deroppe.

Det resulterede i, at jeg i sommeren 2001 boede 5 uger i et lånt trepersoners Helsport telt i Thorsmörk området – et af Islands smukkeste og mest velbesøgte steder. Min specialemakker havde teltet ved siden af, og vi tilberedte, så vidt jeg husker, mindst 95% af vores aftensmåltider på et – ligeledes lånt – Trangia med gasbrænder. I løbet af de 5 uger vandrede vi 5-10 km rundt i området næsten hver dag, hørte gletcherne mod syd og øst knage og brage og var dagligt vidne til en konstant strøm af mennesker, der vandrede på Islands mest berømte og smukkeste rute ”Laugavegur”.

Jeg lovede mig selv to ting, inden vi rejste hjem derfra: 1) Jeg skulle vandre den rute engang, og 2) næste gang, der var et vulkanudbrud, som man kunne komme bare lidt i nærheden af i Island, så ville jeg smide, hvad jeg havde i hænderne og tage derop. (Det er sku da en sølle vulkanolog, der ikke har set en vulkan i aktivt udbrud???!?!?!?)

Det første løfte indfriede jeg i 2008, hvor jeg sammen med en god ven vandrede ruten fra nord til syd – inkl. Det meget spektakulære bjergpas ”Fimmvorduhals” i syd. Ingen af os var specielt rutinerede i fjeldvandring – men med grundig forberedelse og lidt snusfornuft blev det en fantastisk oplevelse.

Det andet løfte indfriede jeg i april 2010, hvor jeg stod 500 meter fra vulkanudbruddet, som en måned senere lukkede alle Europas lufthavne. Behøver jeg sige det var en endnu mere fantastisk oplevelse?

I slutningen af august 2010 vandrede jeg med en veninde igen op i bjergpasset Fimmvordurhals – denne gang fra syd og til nord i Thorsmørk – for at opleve de to stadigt dampende nye vulkankratre som var dannet….. BUM – midt på vandreruten. Jeg har således været på ruten både før, under og efter vulkanudbruddet – det tror jeg ikke, at der er SÅ mange andre, der har været.

Siden 2004, hvor jeg afsluttede min uddannelse, har jeg også været på en del weekend vandreture i Skåne, nogle kanoture ligeledes i Skåne og har såmænd også været i Frankrig og forsøge at bestige Mt Blanc hvilket desværre ikke helt lykkedes men stadig var et fantastisk eventyr.

Jeg har også i en periode stiftet bekendtskab med orienteringsløb og Mountainbike-orienteringsløb, så brugen af et kompas (hvilket en geolog i øvrigt også gør, når han/hun laver kortlægningsarbejde) er mig ikke helt fremmed. Egentlig bushcraft har jeg dog ikke dyrket – men det kommer nok en dag 😊

Jeg meldte mig for et par år siden ind i Outsite – men først i efteråret 2018 lykkedes det mig at få det hele til at gå op og komme med på en weekendtur til Skåne – og så var jeg bare hooked igen.

Det, jeg nyder ved at vandre, er dels det faktum, at planlægning og prioritering ikke bare er en god idé – det er ligefrem en vigtig kompetence - når man skal afsted. Det, at man kun har det med sig, som man kan bære, og at man derfor er tvunget til at vurdere og prioritere på hver eneste ting, der puttes i rygsækken, tror jeg, er sundt i en hverdag, hvor vi er vant til at have alt og mere til. Man nyder ligesom hverdagens bekvemmeligheder meget mere, når man kommer hjem…

Og ja – så fællesskabet (åhhh – fællesskabet 😊) med andre man følges med, hyggen omkring lejrbålet, naturen, den friske luft og det at møde mennesker uden filter og uden konkurrencer om hvem, der ser bedst ud, har mest succes på deres job osv. er fantastisk.

Når jeg er på tur, har jeg en intuitiv forståelse for, hvem der har det godt, og hvem der kæmper med noget – og tager altid gerne en snak om, hvor skoen trykker, hvis nogen har brug for det. Jeg har selv været igennem en hård omgang stress for nogle år siden og bilder mig ind, at jeg der igennem har fået øjnene op for en anden tilgangsvinkel til livet som helhed.

Jeg går ikke meget op i grej/nørderi (Ja ja – skyd mig bare for den kommentar). Det skal virke og selvfølgelig passe til forholdene og være til at slæbe. Om det er sidste sæsons farve/model kunne ikke rage mig mindre.

Til daglig bor jeg i Holme Olstrup ved Næstved, arbejder som selvstændig geolog/rådgiver for råstofbranchen og har et bijob som teambuilding-instruktør hos Coastzone.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Deltag i vores sommerkonkurrence og vind Mountain Equiptment Helium 600 dunsovepose (værdi 2899,-), Exped Downmat 7 M (værdi 1699,-) samt Outsite+ Medlemskab og vandreture. Konkurrencen er i samarbejde med Fjeld & Fritid og Exped. Se hvordan du deltager - klik på billedet.

vind en sovepose

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Del 2 og 3 af de 6 guide videoer i alt er nu oppe. Videoerne omhandler strækingen fra Ammarnäs til Jäkkvik, som er en af de dele af Kungsleden, som meget få vandret på, da der ikke er STF hytter, og man derfor skal have telt og proviant med. Der er taget et billede for ca. hver km og filmet nogen bemærkelsesværdige ting. Videoerne er delt op efter steder, man kan komme ud og ind til Kungsleden med bus/tog.

P7141704

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Den 27 - 29 april arrangerer Outsite Danish Outdoor Festival for 7 år i træk. Vi er igen at finde på skønne Gershøj Shelterplads, lige ud til Roskilde fjord. Oplev teltudstilling, hængekøjeudstilling, konkurrencer og meget mere. Prøv et telt, før du køber, prøv en hængekøje eller Tentsile. Få inspiration til dit næste eventyr, og mød andre friluftslivsinteresserede.

Adresse: Gershøjvej 84, 4070 Kirke Hyllinge

Kom og gå som du vil, eller bliv hele weekenden.

outdoor festival 2018 outsite

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk outdoor rodovre 283px friliv.dk rabat spejdergear banner
vandregrej dk outdoor45 rabat bjergkaeden rabat tentsile

Samarbejdspartnere

nalgene logo lille teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.