outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 213 gæster og 2 medlemmer online

Log på / af

Traditionel Outsitetur (fællestur)

Vi bag outsite.org har som hovedformål at udbrede interessen for og kendskabet til aktivt friluftsliv.

Derfor har der i flere år været udbudt ture, som redaktionen i starten oprettede for at få medlemmerne ud i naturen på tur. Dette ’arbejde’ er nu langt hen ad vejen overtaget af medlemmerne, der er rigtig flinke til at lave ture for hinanden. Det er både medlemmerne og vi i redaktionen naturligvis rigtig glade for, og vi håber, at dette arbejde fortsætter.

faelles vandretur

Brugervurdering: 1 / 5

Stjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Det er let at skrive artikler til Outsite og vi vil meget gerne publicere brugernes artikler om deres oplevelser med nordisk friluftsliv, test af grej eller andet relevant.

Vi har lavet en lille tekst med lidt hjælp til vordende skribenter og under den finder du en emailadresse, du kan sende din artikel til når den er færdig.

Læs igennem og spørg heller om hjælp eller støtte end undlad at skrive! :)

 

Lidt hjælp til forfatterskabetArtikel

Forsøg at skrive levende. Du må gerne bruge dagbogsform og også meget gerne skrive i artikelform, men bland helst ikke stilarterne sammen.

Hver også gerne opmærksom på de almindeligste sproglige fejl. Et godt sprogbrug indikerer seriøsitet i det man skriver.

Nu kan man selvfølgelig have vanskeligheder med sproget eller med at stave – alle er ikke lige skrappe til det, men det skal ikke afholde nogen fra at komme ud med budskabet.

Vi i redaktionen læser gerne korrektur og er behjælpelige på alle måder!

Det kan godt være at du ser lidt stort på orddelinger og den slags og du kan sikkert sagtens selv læse det og få den rigtige mening ud af det, men det er ikke sikkert at andre kan.

Et par eksempler:

Vil du skrive om en dame med meget lidt tøj på hedder det en halvnøgen dame, men undlader du reglen om sammensatte ord så bliver det til en halv nøgen dame hvilket jo er noget helt andet.

Antennemast er et andet eksempel. Skriver du for eksempel antenne mast så læser andre det som om antennen er blevet mast! Eller ringeklokke der skrives som ringe klokke giver læseren en hel anden mening end den du måske vil have frem.

Læs mere længere nede under sammensatte ord.

Nutids r. Nutid og datid er en anden almindelig fejl, men brug denne huskeregel: Erstat verbet med f.eks. spille. Hvis det hedder spiller hedder det også kører.

Ligger og lægger. Den værste sproglige fælde for tiden er ”ligger” og ”lægger”, men driller disse ord dig så tænk på at ligger er ’statisk’ og ’lægger’ er dynamisk fx

Hønen lægger æg! Når hønen har lagt et æg ligger det der! Du lægger dig i sengen og du ligger i sengen.

Sam­men­satte ord. På dansk er sam­men­satte ord, i mod­sæt­ning til engelsk, som udgangs­punkt uden mel­lem­rum mel­lem ordene. Poli­ti­bil, smad­der­godt, data­a­na­lyse, osv. Andre sam­men­hæn­gende ord som for resten, af sted, som vi har svært ved at skille lyd­ligt ad, skal nor­malt adskil­les. Ordene som udover, langt­fra, over­for, uden­for og inden­for er dog skre­vet i et eller to ord afhæn­gigt af, om der er sty­relse i sæt­nin­gen. Man skri­ver eksem­pel­vis enten “huset over for vores hus” (sty­relse: vores hus) eller “huset over­for” (ingen styrelse).

Billeder

Har du billeder til dine tekster, og det må du meget gerne have, for billeder gør din tekst dels mere levende men også lettere at læse.

Men, prøv at skabe en balance mellem tekst og billeder så din artikel ikke kun er billeder med billedtekster. Også her kan du få hjælp af redaktionen blot du skriver din artikel med alle info, så skal vi nok vejlede med resten og få det passet til.

Når du har din artikel klar, eller så klar som den kan blive i et tekstbehandlingsprogram som for eksempel Microsoft Word, med billeder placeret hvor du vil have dem i teksten, sender du dokumentet til redaktionen på adressen herunder, og vedhæfter alle billederne i fuld opløsning. Kan de ikke sendes i én mail sender du dem blot i nogle hinanden efterfølgende mails, og anfører hvilken artikel de skal bruges i.

Send til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Har du spørgsmål må du meget gerne kontakte redaktionen på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Vil du skifte dit profilbillede fra den kedelige grå ludo-brik, til dit eget? Vil du ændre dine profiloplysninger, tilføje signatur til forummet (lave en standard venlighilsen, når du kommentere i forum), indsætte links osv. så se nedenstående video:

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Log automatisk ind på Outsite

Du kan nu logge ind på Outsite via Facebook. Hvis du benytter samme email på din Facebook profil, som på Outsite, kan du logge ind med det samme. Husk at Outsite ikke henter nogle oplysninger fra din Facebook profil. Vi deler heller ikke indhold på din væg. Du er altså ganske anonym. Smart funktion, der gør at du altid er logget ind, når du besøger siden.


Se den korte video, der viser hvordan du gør:

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor Fjeld rabat
pro outdoor rabatkode og outdoor udstyr OutRoedovre stor friliv.dk rabat spejdergear banner
Vandregrej stor OutdoorProLogo tentsile  

Samarbejdspartnere

fjaellraeven udstyr Nordisk nalgene logo lille teva logo lille
Primus Yeti Tentipi Jetboil logo
ExpedAnnonce sea to summit logo lille AclimaAnnonce robens
immeln kanotcenter logo lille Odex summit to eat logo ab camping og outdoor udstr
STMNy The Good Karma GrowersCup logo  All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.