outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Trek 'n Eat - Pasta med Laks-Urte-Sovs

Madanmeldelse af Trek 'n Eats frysetørret ret, Pasta med laks-urte-sovs. Retten er både overraskende, let og med den behagelige mæthed som fisk giver. Men smager den godt?

trek n eat bedste ret

Søgen efter den bedste frysetørret ret

På en vandretur havde jeg 4 retter med som jeg satte op mod hinanden i en vs. test. En af retterne var fra Trek 'n Eat der viste sig at have vokset siden jeg smagte en ret fra dem sidst. Retten vandt dog ikke, men set ud fra prisen klarede den sig ret godt.

Efter testen var der en der anbefalede mig Pasta med laks-urte-sovs. Jeg var ikke helt sikkert, for der er mange ting der kunne gå galt:

1) jeg er kræsen hvad frysetørret retter angår
2) Jeg er ikke vild med fisk til aftensmad (elsker det til frokost)
3) Ville retten mætte tilstrækelig

I min søgen efter de perfekte frysetørret retter måtte den dog med, da der ikke var fisk på listen i forvejen.

Madanmeldelse af Pasta med laks-urte-sovs

Trek 'n eat - Pasta med laks-urte-sovs Pr. 100 gram
KJ/Kcal 1698/403
Protein 16,8 g.
Kulhydrater 56,3 g.
- Heraf sukker 9,8 g.
Fedt 12,2 g.
- Heraf mættede fedtsyrer 6,2 g.
Fibre 3,4 g.
Salt 2,3 g.
Pris 79,-

Når man åbner posen og kigger ned, ryger tanker tilbage til tiden med mosen og vandet frysetørret retter. Det ser ikke ud til at der er store stykker kød eller andet i retten og konsistensen er ret vigtig, når man spiser "astronaut-mad". Det er dog som lovet pasta med laks og derfor havde jeg ikke forventet store stykker kød. Det ville faktisk nok ødelægge retten. Både fordi man ikke selv ville skære 5x5 cm. kødstykker af laks og fordi retten så ville føles tung. Der er ikke andet for end at jeg må koge vand og se at dykke skeen ned i maden.

Tilberedning:

Brugsanvisning på dansk og det er jo bare at åbne toppen og hælde vand i. Hvor meget vand skal der så i? 300-noget ml. Hvordan måler jeg så det? Det er fint nok, for jeg koger bare 500 ml. så er der til kaffen eller opvask bagefter, men andre mærker har det lidt mere smart.

trek n eat pasta i laks urte sovs
Jeg dækker den frysetørrede mad med vand og åbner efter nogle minutter og tilsætter lidt mere vand, til konsistensen er fin. Man kommer godt rundt i hjørnerne når man røre med skeen og det er vigtigt! 

Smagsoplevelse:

Den første bid og retten vinder allerede point. Pastaen, laksen, sovsen og grøntagerne spiller rigtig godt sammen og skaber en lille eksplossion af smag i munden. Man sidder og smager efter på alle krydderierne og man kan ikke lade værre med at tænke "okay, det smager faktisk rigtig godt". Konsistensen er let og sovsen er cremet. Laksesmagen er frisk og krydderierne veltilpasset. Det er en af de få retter hvor jeg ikke skal tilsætte flere krydderier selv. 

Pris: 

79,-    Køb det evt. her...

Anmeldelse:

Trek 'n eat Pasta med laks-urte-sovs  Vurdering (fra 1, dårligt til 5, godt).
Smag  Stoevle 5
Konsistens  Stoevle 4
Godt krydret  Stoevle 5
 Tilberedning  Stoevle 1
 Pris  Stoevle 3

Retten kan klart anbefales. Den er nok bedst til frokost, men nydt til aftensmad med en skøn udsigt over en sø, ville bestemt heller ikke være af vejen. Eneste kritik er tilberedningen og prisen. Trek 'n Eat skal have bedre instruktion og markering inde i posen ("Hælg hertil vandlinje"). Vejledende pris på 79,- er sådan ok. 3 støvler er egenligt tilfredsstillinde og 79,- for en frysetørret ret der rent faktisk smager godt er fint. Generelt set er Trek 'n Eat lige 10 kr. for dyrt generelt set (på alle retter) og i forhold til andre mærker.

Et lille tip

Hvis du forebereder og spiser direkte af posen (hvilket spare opvask og vægten fra spisesæt), så har du måske oplevet at retten hurtig bliver kold. Især i koldere temperaturer vil retten hurtig miste varmen, da retten skal stå og hydrere i 5-8- minutter. 

optimus heat til trek n eat

Det er der dog råd for. Optimus har "Heat" der er en pose der holder retten varm i længere tid. Heat har også hul i siden, så du kan bruge den som pot cozy om din gryde. Det er ret godt tænkt. Optimus Heat koster 129,-

Optimus (og andre mærker) har også en ske som kan forlænges, så den både kan bruges til at røre rundt direkte i posen til den frysetørret ret og forkortes når du skal spise retten. Den udtrækkelige ske fra Optimus koster 75,-

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Pihlen's profilbillede
Pihlen svaret på emne: #2 2 år 3 måneder siden
Sjovt at se en test af lige denne ret. Jeg husker det som den første eller anden frysetørrede ret fra de store producenter jeg fik at spise!

Egentlig synes jeg den smager ret godt. Måske lidt mere fisk kunne der godt være i. Men det synes jeg nu altid om de frysetørrede retter - der mangler kød! :)

Dog synes jeg altid at Trek'n Eat er tilsat for meget salt. Jeg bliver umådeligt tørstig efter at have spist disse retter. Det gør desværre at jeg har fravalgt dem.. Det er lidt ærgerligt..
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #3 2 år 3 måneder siden
Okay, jeg er en af dem der næsten altid tilføjer salt og peber til mad (dog ikke denne ret), så det kan du da godt have ret i :)

Mountain House tilføjer ikke salt og peber, fordi det netop er individuelt. Så skal man selvfølgelig bare huske at tage krydderier med selv.
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #4 2 år 3 måneder siden
Det er utroligt svært,at vurdere frysetørrede retter.
Smager man på dem hjemme, blegner de totalt, i forhold til den mad man får til daglig, og, smagen er bestemt ikke noget særligt, hvis man overhovedet bryder sig om den.

Og, den første uge man er på vandring, er gammelsulten ikke sat ind endnu, men, efter en dag i den friske luft, mange højdemeter og måske mange kilometer, så ryger det alligevel ned, for man skal bruge de friske kalorier til morgendagens strabadser.

Efter to ugers vandring, sætter sulten rigtig ind, og, så begynder de frysetørrede retter at smage rigtig godt, og der bliver spist helt op, og, tallerkenen bliver måske endda slikket.

Efter tre uger, holder man øje med makkeren, for når maden skal deles, er man meget opmærksom på, at det bliver gjort, så der er nøjagtig ens portioner...på grammet !!! Nu er det overlevelse, og, man sørger for at man får det som man er berettiget til... :) Om maden smager godt ????? det er på det tidspunkt næsten ligegyldigt. Kroppen er gået i overlevelse, så bare der kommer noget ned, er det ikke længere udelukkende smagen der tæller. Mere mængden, og, at kroppen får noget at arbejde med.

At vurdere om en frysetørret ret smager godt eller ej.....det er ikke nogen let opgave... ;)
marcla1 svaret på emne: #5 2 år 3 måneder siden
De fleste retter jeg har prøvet har kunne spises når man var sulten og en enkelt var direkte ulækker og røg i grøften...

Men den eneste jeg faktisk synes er rigtig rigtig god er mexican dish fra Lyo.
Er specielt positiv over hvor meget kød der er i den - helt oppe på omkring 30% er kylling i dejlig store stykker :-)

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
vandregrej dk outdoor45 rabat    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.