outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

Flere emner »

Bacon på vandretur og kanotur

Der er masser af energi og fedt i bacon og det er skønt at begynde dagen på. Men hvordan får man det lige med på vandretur og kan man tørre sit eget bacon? Kan man købe frysetørret bacon?

bacon paa vandretur og kanotur

Bacon base camp

På en kanotur i en weekend kan man sagtens have bacon med. Hvis du vil have det lørdag og/eller søndag morgen, så frys bacon ned. Selv om sommeren vil det holde sig hvis du tænker dig lidt om. Enten i frysetaske eller almindelig pose, bare sørg for at det hele tiden står i skygge.

Bacon er taknemmeligt på en bålpande, for man skal ikke holde øje med det hele tiden, der skal meget til at brænde bacon på og lidt for meget gør ingenting. Når alt nu smager bedre i naturen, så forestil dig bacon x 10!

Bacon på Vandreture

Mange tror at man må forlade livets glæder derhjemme. Når man drager af sted på vandretur, er det kun tørret og frysetørret mad der kan holde sig og dåsemaden vejer for meget.

Men bacon skal du ikke gå glip af! Besøg din lokale slagter og bed om en røvfuld røget bacon! Hvis slagteren selv har røgeri, er du helt sikker på at få bacon oplevelse i naturen x 30. Røget bacon er konserveret på gammeldaws manér og holder sig længe uden et køleskab.

bacon

Hvorfor ikke overraske gutterne med at hive bacon op på 5 dagen i fjeldet? Det giver ca. samme credit som at hive en whisky op ad rygsækken. Du skal dog huske at have en pande med til din gasbrænder. Jetboil Flash vil aldrig blive den samme igen efter forsøget og brændt brænder og brændt bacon, giver lige så meget credit som at hive broccoli op ad rygsækken.

*Hint: når du hiver baconet op ad rygsækken, så siger du i samme tag: "Hvem tager opvasken?". Der er ingen der vil nægte at rydde op efter bacon, men få tænker på hvor meget fedt sviner - især i naturen.

*Bonus: hvis du er alene af sted, så skære bacon i skiver hjemmefra. Det sviner og du bliver fedtet, spækbrættet bliver umuligt at rengøre og din kniv bliver aldrig sig selv igen. Hvis du godt kan lide dine venner, så gør du det selvfølgelig også hvis de skal tage opvasken ;)

Bacon på dåse

Ja, det ville jo være udemærket hvis man skulle være af sted i længere tid. Yonders canned bacon lyder som en gimmick, der kun er sjov når du tager dåsen op ad rygsækken. Smagen skulle man tro minder lidt om pulver rødvin, der ikke engang er godt efter 8 dage i fjeldet.

bacon paa daase

Yonders får dog utrolig gode anmeldelse så der er måske noget over dem?
Hvis du føler dig lokket og bestiller en ramme, så gem gerne en dåse til os og husk at lave en anmeldelse ;)

Se meget mere om bacon på dåse samt 1 mio. andre baconvarianter (f.eks. Jerky Bacon, Ice cream bacon, cake bacon osv.) her...

Tørret bacon

Udemærket med tørret bacon. God smag og lang holdbarhed uden for køleskabet.
Det er dog en risikabel affære at tørre bacon i f.eks. ovnen selv, med mindre du har god erfaring. Bacon indeholder som bekendt meget fedt og fedt er ikke godt at tørre i ovnen. Fedt fra bacon er utroligt svært at "styre". Der kan gå alt muligt i det og du aner ikke hvad holdbarheden er - derfor: overlad det til de professionelle.

bacon over baal

Du kan dog lufttøre baconnet selv. Ekstra Bladet har opskriften på hvordan du selv lufttører bacon...

Frysetørret bacon

Da jeg besøgte European Freezedry, der bl.a. producere Mountain House, troede jeg at jeg havde verdens bedste idé: Frysetørret stegt flæsk med persillesovs. Og verdens anden bedste idé: Frysetørret bacon med æg og baked beans. Morten der viste Outsite TV rundt, var enig i ideen var god, men de havde selvfølgelig allerede prøvet.

frysetoerret aeg og bacon

Den gode nyheder at man kan få æg og bacon hos Mountain House. Den dårlige er at man ikke kan få det i DK. Man kan dog ikke frysetørre større stykker bacon på grund af fedtindholdet. Så fryssetørret bacon vil vi nok ikke se foreløbigt - desværre. 

Du kan se alt hvad Mountain House har med bacon (inkl. en stor dåse) her...

Kender du andre bacon-tricks eller producenter?

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #2 3 år 3 uger siden
Det var en god tur :) Jeg havde dog ikke fornøjelsen af kanoen men brugte min egen "færge" :D
erikbreum's profilbillede
erikbreum svaret på emne: #3 3 år 2 uger siden
Problemet med fedtet og holdbarhed er ikke kun at det mugner. Problemet er at det bliver harsk. Det er ikke usundt, men smager af sure tæer.
Men alm bacon har en ok holdbarhed. Røget er jo oprindeligt en metode til at konservere. Og pakket i beskyttet atmosfære øges den. En lille uge i bunden af en kajak går fint.

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Shelteraften hos Slagelse Outdoor

  Kursus i vandring

Shelteraften

- Gode rabatter
- Konkurrencer
- Shelterworkshops
- Mød andre Outsitere
- Mød Robens
- Mød Outwell

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.