outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Leverpostejer. Den blå klassiker udfordres

Anmeldelse af Leverpostej til vandretur

Jeg spærrede øjnene op en ekstra gang, da jeg i marts så en mulig afløser for Outdoorklassikeren over dem alle, den blå Faaborg leverpostej. Foran mig i REMA 1000 lå nemlig en rød Faaborg leverpostej. Den måtte jeg bare købe med hjem.

Der var endda bacon i, spændende.

 

Tre postejer testes

 

Jeg vil ikke påstå, at jeg havde det med den leverpostej, som jeg havde det med julegaverne som barn. Når dét er så sagt, indrømmer jeg gerne, at jeg så frem til at teste den. Det nemmeste ville være at gå til den derhjemme med det samme, men som vandrenørd ved jeg, at grej og tøj skal stå sin prøve i virkelighedens verden, nemlig på tur.

Sidst i marts tog jeg på tur til den sydsvenske vildmark. For at have noget at forholde den nye røde Faaborg leverpostej, der indeholder 20 % bacon, tog jeg en af de blå med, og jeg supplerede dem med et let alternativ, nemlig en bønnepostej af mærket Levevis.

Hvad er så min bedømmelse? Jo, jeg er sikker på, at Faaborgs den nye røde vil blive en værdig konkurrent til den blå. Jeg og et par turfæller delte dem og indtog dem på henholdsvis knækbrød og stenalderbrød. Jeg havde i forvejen bedt om råd på Outsites facebookside, så jeg havde brød med. Jeg skal sige, at det vi ikke spise selv, fik den medfølgende hund, og den spiste med stor fornøjelse resterne fra begge Faaborg-er.

Vores samlede indtryk var, at den røde er mere spicy og med smagsmæssigt større bredde end den blå. Der er en farveforskel, hvor den røde fremstår mere mørk end den blå. Jeg var lige ved at tro, at den røde måske endda var krydret, men det viste sig at have en naturlig forklaring. En grannål var røget ned i dåsen, men sådan er det jo derude i naturen.

Jeg havde nok en forventning om, at den røde med dens relativt store indhold af bacon ville indeholde mærkbare baconstykker, men dér blev jeg skuffet. Baconen er granuleret fuldstændigt. Uanset det var der en forskel, som jeg må tilskrive baconen. Der var ingen større konsistensmæssig forskel på de to varianter.

Jeg har endnu ikke forholdt mig til bønnepostejen. Det var jo også bare taget med for kontrastens skyld. Jeg havde betalt knapt 19 kroner for den, og der var kun en dåse, hvor jeg for samme pris får to dåser Faaborg. Den røde var godt nok på tilbud i REMA til 10 kr. for to, men hvad listeprisen bliver, ved jeg ikke. Jeg ved heller ikke, om den røde overhovedet lanceres, eller om det var ’once in a lifetime’.

Tilbage til bønnepostejen. Den gjorde faktisk det allerstørste indtryk. Den var mere luftig og lidt mere væskeholdig end de andre, og den smagte mindst lige så godt som den røde Faaborg. Ulempen ved den er, at den er større end de andre, og spørgsmålet er, om man på en solotur kan spise sig igennem en hel dåse uden, at det bliver for meget.

Jeg ved, at mange medlemmer på Outsite går meget op i deres grej. Jeg ved, at det også gør sig gældende for mad. Jeg bliver derfor nødt til at forholde mig til de rå facts.

Næringsindholdet for de tre postejer er dette pr. 100 gram:

Blå Faaborg: Energi 940 kJ (220 kcal), Protein 11 g, kulhydrat 0,5 g, fedt 20 g

Rød Faaborg: Energi 873 kJ (210 kcal), Protein 15 g, kulhydrat 1,5 g, fedt 16 g, heraf 6,4 g mættede fedtsyrer, salt 2,5 g

Bønnepostej: Energi 550 kJ (130 kcal), Protein 11 g, kulhydrat 5 g, fedt 7 g, heraf 0,8 g mættede fedtsyrer, salt 0,49 g samt kostfibre 1 g.

Jeg skal ikke kloge mig på fordele og ulemper ved de forskellige postejer. Der er klart forskel på nytteværdien af eksempelvis fedt, når man er hjemme i forhold til at være på tur. Det vil derfor være op til det enkelte medlem at vurdere, hvad man vil lægge vægt på.

For min del var bønnepostejen er klar overraskelse. Jeg tildeler den fire (ud af fem) vandrestøvler, hvis dét kan være en målestok. Den røde Faaborg giver jeg tre, mens den blå trods dens velkendte klassikerstatus faktisk kun får to støvler.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.