outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Hvad har du med af slik og søde sager på vandretur?

Jeg tager næsten altid noget slik med på vandreturen, til den søde tand. Det er ikke sikkert det bliver spist og mange gange tager jeg alt for meget med. De gange jeg har glemt det, har jeg stået og kigget på andres chokolade og suget næringen ud fra afstand. 
For nyligt kom jeg dog til at tænke over det jeg slæber med. Krister (Outsite bruger) har jeg været på tur med nogle gange, sidst på en vintertur, hvor turen gik til Sydsverige på Outsites årlige vintervandretur om søen Raslången. Krister har næsten altid en pose "Spejlæg" fra Haribo med, og valget af lige netop dem er der nok en grund til. Men hvad slæber du med?

Spar på kiloene

Der findes jo utallige metoder at få vægten ned på sit udstyr men som regel er den bedste vægt at smide, den der sidder på kroppen. Tag 5 kg. på ryggen og gå rundt med det en dag, så skal din krop nok brokke sig. Men hvad med de 5 kg. mange af os har i overskud på kroppen? Dem ville kroppen nok også gerne af med. Og så har du både sparet 5 kg. næste gang du skal på tur, men du kan sikkert også bevæge dig bedre og er knap så stakåndet. Det er sikkert også billigt, for du skal indtage mindre end du forbrænder (så simpelt er det faktisk!). De sidste gram på udstyr er det der virkelig koster penge, så nu har du også flere penge til grej, da du sparer på madbudgettet :)

Letvægtsslik og Ultra light slik?

Jeg har ofte taget Marabou eller Ritter Sport med på tur og det er nu ikke fordi det er kulinariske oplevelser. Det er bare det fantasien rækker til, når man sidder derude i naturen og savner noget sødt. Det er som regel en chokoladebar der dukker først op og derfor prøver jeg at hindre det ved at have den med. Men nu har jeg måske fundet det "rigtige" slik at tage med. For gang på gang har Krister budt mig på Spejlæg på fjeldture, sidst på toppen af Allak fjeldet i Nordsverige. Jeg har tit tænkt på hvorfor han tager spejlæg med? Mon han virkelig elsker skum og vingummi? Så slog det mig pludselig - Manden er jo genial! Hvorfor fanden slæber jeg 200 gram chokolade med (6-800 gram på fjeldture), der bare er 200 gram mere i rygsækken, når man kan slæbe letvægtsslik med! 

Så åbner der sig jo en helt ny verden. Nu skal jeg til at finde letvægtsslik. Mon Krister har fundet det rigtige at tage med - spejlæg? Det er let, kompakt og både skum og vingummi. Man kan jo tage skumfiduser med, med det fylder jo en krig. Men men men, så fandt jeg jo hittet! Pulverskumfiduser! Jeg aner ikke om det holder, men det skal da afprøves. Hvornår kommer der så frysetørret slik og findes det mon allerede?
Man skal jo tænke som da man var barn og stod der foran bland-selv-slik. Tager man bolcherne, så kan man ikke tage så mange fordi de vejer mere end skummet. Men man gider jo heller ikke kun spise skum, så man går virkelig rundt om slikmontrene indtil man har fundet den mest perfekte blanding af slik, der liiiiige har den rette vægt og fordeling i smag.

Men glem ikke hyggen.

Nu skal det hele jo ikke gå ud på vægt. Det er klart at jeg også fremover vil slæbe chokolade med på vandretur, men nok ikke i samme mængder. Det er jo hele tiden et valg mellem komfort og vægt/fylde og der i mellem er hyggen i forhold til slik og andet guf.

Hvad tager du med til den søde tand, når du er af sted på tur? Skriv dit bud herunder artiklen.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


morten's profilbillede
morten svaret på emne: #2 4 år 9 måneder siden
Der er omtrent 40 - 50% mere energi i chokoladen end i vingummispejlæggene.
stokrenden's profilbillede
stokrenden svaret på emne: #3 4 år 9 måneder siden
Hvad er pulverskumfiduser? Det Marshmallow fluff på billedet er i hvert fald ikke pulver, men en semiflydende masse til at smøre på ting.

Med hensyn til "letvægtsslik" så er Marabou chokoladen, den ting der har den absolut højeste energidensitet på dit billede. Marabou= 550 kcal/per 100g og de andre ting ligger ca. omkring 350 kcal/per 100g. Og hvis man så tæller den tunge indpakning af marsmallow fluff med bliver den absolut den tungeste. Du får selvfølgelig ikke lige så mange "mundfulde" med chokoladen, men du skal slæbe langt mindre med i vægt for at opnå dit energibehov.

Med hensyn til frysetørret slik, så findes det allerede, f.eks. i form af frysetørrede is: www.coolstuff.dk/Rummad

Personligt har jeg en blanding af nødder, hjemmetørrede frugter og chokolade med på tur, og så er jeg begyndt at have færdiglavede belgiske vafler fra Lidl med. De smager udmærket kolde og har en høj energidensitet.
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #4 4 år 9 måneder siden
havde stor glæde af hjememlavede saltede mandler, mixet med ristede solsikkekerner og rosiner...sådan en lille pose hver dag gør underværker. derudover er mørk chokolade jo altid hurtig energi.
En anden lille historie fra engang for mange år siden, hvor jeg var med Slædepatruljen Sirius....havde vi været afsted ca 2 måneder. Så pludselig en aften står min makker nærmest på hovedet nede i sin sovepose, dukker op med et bredt smil på læben, og vifter med en pose Haribo Piratos ..... nøøøj, det var stort. Vi talte dem alle sammen, og fandt ud af, at vi kunne tillade os at få en halv piratos hver aften, resten af vejen hjem... :-) Jeg gjorde naturligvis det samme året efter overfor min nye makker, han skulle ikke snydes for den oplevelse.
NOB's profilbillede
NOB svaret på emne: #5 4 år 9 måneder siden
Snickers

Nuff said :-)
stokrenden's profilbillede
stokrenden svaret på emne: #6 4 år 9 måneder siden
Vafflerne fra Lidl har også den fordel at de kan bruges som pude/liggeunderlag ;)

Jeg har mast en pakke fuldstændig flad, og de rejste sig et par minutter efter. Så man kan tage vaffler med i stedet for et Thermarest Z-lite :PSimon's profilbillede
Simon svaret på emne: #7 4 år 9 måneder siden
Har altid chokolade med, typisk rittersport og snickers. Derudover har jeg som regel også nogle hjemmelavede müslibar med. Tidligere bagte jeg logan brød, men det blev sgu for tørt. :-)

Når konen er med, skal der dog altid være rigeligt med matadormix i sækken.

For os er det ferie, så vi bærer gerne adskillige ekstra kilo, får at få lidt luksus med på ferien. De ekstra kilo er en del af ferien.
aammat svaret på emne: #8 4 år 9 måneder siden
Jeg har altid hvid rittersport med, hvis temp- siger under -15 skiftes den dog ud med den blå - kan ikke lide fornemmelsen af den hvide når man tygger den fra frossen..
Ellers er det lidt bolsjer, der er noget hyggeligt over at gå og sutte på et bolsje. :-)
Mit slik er med for hygge, ekstra energi henter jeg fra gel eller maltodexin pulver - energi vs vægt forholdet er attraktiv

Skal man nørde spare på vægten er der jo også både pulver øl og vin.. :-)
Kenn svaret på emne: #9 4 år 9 måneder siden
Jeg er mest til chokolade, rosiner, tranebær, ordentlige energi bars, saltede mandler, peanuts og chips.

Chips kan man i Aldi købe nogle små poser på 125 gr, hvor det er små stænger, så posen ikke fylder mere end en håndfuld.
elsa svaret på emne: #10 4 år 9 måneder siden
Efter lang tids (mis)brug af Marabou er jeg blevet glad for at veksle med nogle ikke-søde snacks, fx soltørrede tomater, cashew-nødder, parmesan-ost og salami eller chorizo-pølse. Både parmesan-osten og chorizo-pølse klarer sig fint i frostgrader og (moderate) varmegrader.

Julefrokost i shelter

  hængekøjekursus

Julefrokost

Kom med til vores julefrokost d. 20-22 december, og mød andre Outsitere.
Det koster kun 100,- og er inkl. julemaden om lørdagen.

Du kan komme og gå som du vil, eller blive hele weekenden. Vi glæder os til at møde dig!

Klik her og læs meget mere...

Vinterkursus

  hængekøjekursus

Vinterkursus

- Optimér dit grej til vinterbrug
- Hold varmen om natten
- Hold varmen om dagen
- Sikkerhed
- Overnatningsformer
- Optimering af sovegrej
- Start et bål om vinteren
- Vintervandring
- Vintercamp
- Vintergrej
- og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.