outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Exped ligger ikke stille og i 2018 udkommer de med spændende nyheder. En ny Poncho der også kan bruges som underquilt og Explore er en ny rygsæk med fede features. Der kommer selvfølgelig også nye liggeunderlag og de er store!

exped nyheder 2018

Se vores live-video fra OutDoor messen

Exped

Exped er nok mest kendt for deres liggeunderlag og de er også fede. De bevæger sig langsomt frem mod gedigne produkter, der er fintuned til outdoor-brug. Foruden nyheder er meget af grejet fra Exped opdateret og de har endda vundet en OutDoor Industry Award for deres Downmat TT 9. Tillykke med det.

exped downmat tt 9 outdoor industry award

Exped er også et legesygt firma. Indehaveren har f.eks. designet sin egen hængekøje udlukket ved brug af Dyneema. De er derfor stadig spændende, da de rykker på grænserne for outdoor-produkter.

Explore 60 og 75 rygsæk

Som noget helt unikt, har Outsite allerede fået denne 2018 nyhed til test. Det sker på en tur nord for polar cirklen, så rygsækken kommer ud i barske forhold (i forhold til danske skove...). Exped Explore har alt det man savner ved Thunder og Lightning og vægten holdes under 2 kg. Der er også en udgave specielt designet kvinders pasform. Explore kommer i en 60 og 70 liters udgave.

Rygsæk Exped Explore 75/Exped Explore Wmns (kvinder)
Vægt 1950/1930 gram
Størrelse 84 x 36 x 30 cm.
Antal liter 75
Materiale 630D Oxford Nylon, PU coated, 1500 mm vandsøjletryk
Ruglængde 41-58/36-53 cm.
Kapacitet max. 24 kg.
Pris ???

Vandsøjletryk? Ryglængde? Kapacitet? Hmm, det er da spændende specifikationer som Exped angiver! Fedt!

exped explore 75 rygsaek

I rygsækken er der indgang fra fronten via to store lynlåse og i toppen, samt fra siden. Der er ikke rum til sovepose men et stort rum med let adgang. Der er desuden toplåg og lommer på siden. Lukningen i top er stadig med vandtæt rulle-luk. En af de spændende ting er at der her er en rygsæk der vejer under 2 kg. men stadig kan tage 24 kg. Vi er spændte på testen!

exped explore

Bæresystemet skulle også være forbedret til at kunne klare flere kg.

Poncho & Hammock Underquilt

2-i-1 produkter (især 3-i-1 produkter) er som regel halvkiksede og dur ikke rigtig til det de er designet til. Ikke desto mindre var det Poncho & Hammock Underquilt der tiltrak sig mest opmærksomhed, da Outsite besøgte Expeds stand på årets OutDoor messe. Ponchoen er isoleret og derfor fin til tidligt forår/sent efterår. Underquilten er selvfølgelig også isoleret (det er jo samme produkt), men der er desværre ingen temperaturangivelse. Vores gæt er ned til ca. 5-8 C.

Poncho/Underquilt Exped Poncho & Hammock Underquilt
Vægt 680 gram
Størrelse 200 x 145 cm.
Materiale 20D Polyester
Pakmål 30 x 20 cm.
Pris ???

Vi kan måske se en ret smart bålkappe, der dog ikke kan tåle gløder. Med på ryggen hvor der ikke kommer varme fra bålet. Pris er fornuftig (kendes dog ikke præcis) og samme er vægten.

exped poncho and hammock underquilt

Underquilten kan bruges til de fleste gathered end hængekøjer og kan blive en god konkurrent til DD's Underblanket. Man kan dog ikke opstramme midtpå, men i top og bund. Det kan derfor være svært at justere fra køjen om natten.

Se videoen af Exped Poncho & Underquilt her:

Dreamwalker

Som bemærkning skal Exped Dreamwalker nævnes. Soveposen opgraderes til multifunktion, så den virker som underquilt og sovepose samtidig. Dreamwalker kan du beholde på når du står op. Du kan nemlig åbne den i bunden og træde ud og åbne til armene. Vi venter dog med at sige mere til vi evt. har testet den.

Exped AirMat Hyperlite Duo og Megamat Lite 12

Der er rigtig mange nyheder fra Expeds liggeunderlag. Så mange at vi ikke kan nævne alle sammen. Foruden er mange opgraderet til det bedre. Heriblandt kan SynMat 7 nævnes (Expeds mest solgte liggeunderlag) der opgraderes til XP serien. Her fjernes pumpen og liggeunderlaget er derfor hurtigere at pumpe op (med pumpe pose) og punkterer igen. Det er rigtig godt i minusgrader.

Vi har testet Exped HyperLite Duo, men nu udkommer det pupolærer liggeunderlag i en let sommerversion: AirMat HL Duo.

Liggeunderlag Exped AirMat HL Duo LW
Vægt 920 gram
Størrelse 197 x 130 x 7 cm.
Materiale 20D Polyester, TPU polyester
R-værdi 1,9
Temperatur +4 C.
Pakmål 21 x 15 cm.
Pris ???

Temperaturangivelsen er måske liiige positiv nok, men om sommeren går det fint. Det er spændende at følge dobbelt-liggeunderlag der sælger godt. Betyder det mon at det er lettere at hive partneren med ud i naturen? Airmat udkommer også i en medium udgave på 183 x 105 x 7 cm. med en vægt på 690 gram.

exped liggeunderlag

En anden stor (i størrelsen) nyhed er Exped MagaMat Lite 12. Du får et kæmpe liggeunderlag der samtidig har lav vægt. Jep, du læste rigtigt.

Liggeunderlag Exped MagaMat Lite 12 LXW
Vægt 1390 gram
Størrelse 197 x 77 x 12 cm.
Materiale 75D Polyester, TPU polyester
R-værdi 5,3
Temperatur -20 C.
Pakmål 31 x 16 cm.
Pris ???

Du har altså din madras med ud, men den fylder og vejer slet ikke i nærheden af den hjemlige komfort. Jeg kan allerede høre alverdens spejderledere juble (og vi jubler da med dem). MegaMat Lite 12 udkommer i 4 versioner og vejer fra 970 gram og op til 1390 gram.

exped

Fint, Exped

Fine nyheder og flotte opdateringer hele vejen rundt. Vi glæder os til at vise jer alt fra Exped til næste års Danish Outdoor Festival, hvor Exped igen deltager.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.