outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Stort tillykke Fjällräven med jeres 50 års jubilæum for Greenland serien, G-1000 og Grøndlandsvoksen. Imponerende produkter der stadig holder i dag og er tidssvarende i det miljømæssige hensyn - godt gået! Se også nyheden Fjällräven Greenland Half-Century Jacket.

fjeallraeven g 1000 jubilaeum

G-1000 og Greenland Wax

Åke Nordin (Fjällrävens grundlægger) sidder på et træbrædt på en skibakke. På brædtet ligger der vand og hvis ikke det var for voksen, som hans også bruger til hans ski, ville han sidde fast. De kolde temperaturer gør at vandet fryser til is, men de garvede skihoppere har fundet en løsning.

den foerste rygsaek fra fjaellraeven

I 1966 var en ekspedition på vej til Grønland. De havde de nyeste Fjällräven telte og rygsække med og de fungerede perfekt. Det gjorde forskernes tøj dog ikke. Det blev vådt og tungt og var langsomt om at tørrer igen.

Det fik Åke til at lægge to og to sammen og han opfandt med hjælp fra et kasseret stykke stof til telte G-1000 materialet. Sammen med Greenland Wax var problemet løst og Greenland Jacket udkom.

fjaellraeven greenland voks

På billedet står Kenn og Christian med en af verdens største stykker Greenland Wax. Vi fik selvfølgelig et lille stykke af blokken med hjem.

Eco-Shell

Det nyeste og mest innovative skud på stammen er Fjällräven Eco-Shell. Outsite fik tilsendt Abisko Eco-Shell Jacket og Trousers til test sidste år og er efter årets første fjeldtur klar til dommen. Materialet og produkterne er intet mindre end geniale, men mere om dette i en større test senere. Se hele serien af Eco-Shell G-1000 her: https://www.fjallraven.dk/search/?q=eco+shell

Eco-Shell er produceret så skånsomt mod miljøet som muligt og er PFC fri. Det har taget Fjällräven 3 år at udvikle, men resultatet er her i 2017 imponerende.

Fjällräven Greenland Half-Century Jacket

For at fejre jubilæet, udkommer Greenland Half-Century Jacket. Hvis du tager den første Greenland Jacket fra 1968 og parrer med nytidens manufaktur-teknikker, så får du Half-Century. Klassisk Fjällräven cut, men farverne er rykket fra kedelig jordbund, til friske farver, der minder en om Grønland. Den grønne og bløde kappe af mos på klipperne og det blå hav, vinter og sne. Det er fedt at se at Fjällräven er på vej tilbage til flotte farver.

fjeallraeven greenland half century

På årets OutDoor messe i Friedrichshafen fejrede vi jubilæet med Fjällräven og fik en fed rundvisning og snak med den danske chef Lars. Foruden gode historier fra vandreture, fik vi også et større indblik i Fjällrävens verden og det endte med at både Outsite og Lars kom for sent til næste møde. Sådan går det, når det er hyggeligt.

Det lykkedes os ikke at overrumble ham med spørgsmål han ikke kunne svare på, så det var med at hive viden ud af ham. Vi kunne dog have blevet ved meget længere, så vi må invitere Lars med på en tur en dag. Måske vores hængekøjekursus kunne lokke, så kunne vi måske endelig inspirerer til den første G-1000 hængekøje?

fjeallraeven greenland serie 2018

Stort tillykke til Fjällräven med jubilæet. G-1000, Greenland og voksen kender de fleste af os og produkterne ligger her nok stadig om 50 år - godt gået!

Vi ved at mange af jer har Fjällräven historier og I er meget velkommen til at dele i kommentarer herunder.

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.