outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhed 2017 - Lars Monsen Anárjohka fra Aclima

Tag den bedste uld fra Aclima og bland det med Norges nationalhelt Lars Monsen. Anárjohka er udviklet til at kunne klare alt det uld kan sammen med alle de krav os friluftsfolk har. Lars Monsen har ønsket og Aclima har leveret - Det kan da kun blive godt.

lars monsen anarjohka fra aclima

Anárjohka

De fleste af os har nok set det inderste lag i 3-lags princippet som et varmt og isolerende stykke tøj. Vi anbefaler uld, da det er udviklet på ryggen af får i millioner af år og derfor har nået et perfekt stadie. Uld isolerer, er åndbart og bliver ikke koldt hvis det bliver vådt. Aclima er en af de bedste producenter på markedet og de er nu blevet endnu bedre.

Lars Monsen har dog set laget som mere end bare et dødt stukke uld. Han har savnet funktionalitet og forstærkning der hvor det behøves og han ved om nogen hvad han taler om.

Vi du se lidt mere om ham Monsen, så kan du faktisk se rigtig mange udsendelser om Lars Monsen på NRK...

lars monsen

En lomme på brystet?

Jeg taler med Anders fra Odex og han nævner pludselig Aclima og en ny serie udviklet i samarbejde med Monsen. Min interesse bliver vækket, da han begynder at nævne funktionalitet, lommer og ringe til ophæng osv. 
Min uld garderobe er ikke så stor. Jeg har dog 2 sæt liggende, men de er gamle og ved at blive for korte efter 10 års vask. Anders spørger om han ikke skal sende et sæt til mig og jeg tøver ikke et sekund med at takke ja.

Pakken ankommer og man kan se på indpakningen at der er tænkt over produktet og satsningen. Monsen er vel en nationalhelt i Norge og i Danmark er han nok mest kendt for "Monsen på vildspor" programmerne der blev sendt på DR. Men han er nu noget særligt. En rolig fyr, som man ikke kan andet end at holde af. En spændende person der har vandret Norge og Skandinavien tynd.

Jeg åbner pakken og en surdej af underligt sammensatte farver vælter ud. Sort/Blå/Brun/Rød, men uld er da sort eller hvidt? Mine øjne vender sig først til farverne nogle uger efter, men derefter holder man faktisk af dem.

anarjohka mock neck woman

Detaljerne fanger hurtigt blikket, for hvad fanden laver en lomme på brystet af et stykke uld undertøj? Monsen selv bruger lommen til kompasset, da han har mistet det på en tur og det vil han ikke mere. Kompasset er selvfølgelig et af de vigtigste ting på tur i vildmarken, da det er din retning, rute og sporhund. Over lommen er en lille ring, som du kan sætte snoren til kompasset fast i, så det er let at hive op af lommen, men samtidig bliver hvis du skulle have glemt at lukke lommen igen. Af en eller anden grund er ringen ikke vist på ovenstående billede, beklager.

Ringen virker også til tørrersnor og det er noget nært genialt. Hvis du har været uheldig og blive våd eller har vasket din uldundertrøje på tur, så kan du hænge den op i ringene, så ulden tører endnu hurtigere. For dem der har vasket uldtøj på tur, s ved I at uld tører hurtigt, men dette hjælper alligevel meget.

Den høje hals og tommelfinger-varmer

Anárjohka har en hals der lige tager den værste vind. Lynlåsen går helt op, men kan også åbnes for ventilation, hvis du får det lidt varmt.

En af de meget fede detaljer er tommelfinger-hullet i ærmerne. Du får rigtig god varme til hånden og fingrene uden at miste arbejdsevnen. Hvis man ikke har prøvet dette før, så skal man lige vende sig til det, men man opdager hurtigt fordelen.

Aclima Anárjohka

Anárjohka er både til herre og damer. I serien til damer findes:

Anárjohka Mock Neck w/zip, der er en langærmet uldundertrøje. Lomme på venstre side, forstærkning på udsatte områder og stropper til ophæng.
Anárjohka Longs der er lange uldunderbukser. Dobbelt stof på udsatte områder og stropper til ophæng.
Anárjohka Long Shorts, der er shorts der stopper lige over knæet. Stropper i begge sider til ophæng.
Anárjohka Beanie, der er en uldhue. Dækker ørene godt og i dobbelt lag uld.
Øre/halsvarmer der er en buff til ekstra varme på hals/hoved. Med stropper til ophæng.
Anárjohka Sock, der er en vandresok med strop til ophæng i Aclimas WarmWool.

monsen fra aclima

I serien til herre findes:

Anárjohka Polo w/zip, der er en langærmet uldundertrøje. Lomme på venstre side, forstærkning på udsatte områder og stropper til ophæng.
Anárjohka Crew Neck, der er en langærmet uldundertrøje. Lomme på højre side, forstærkning på udsatte områder og stropper til ophæng samt varmelomme på fronten.
Anárjohka WoolShell Jacket med 4 lommer på font samt ring til kompas, gps, nøgler eller hvad du ikke vil miste.
Anárjohka Longs der er lange uldunderbukser. Dobbelt stof på udsatte områder og stropper til ophæng.
Anárjohka Woolshell Pants der er lange bukser med bæltestropper, 2 lommer på front og fæstne til kniven.
Anárjohka Boxer shorts. Stropper i begge sider til ophæng.
Anárjohka Beanie, der er en uldhue. Dækker ørene godt og i dobbelt lag uld.
Øre/halsvarmer der er en buff til ekstra varme på hals/hoved. Med stropper til ophæng.
Anárjohka Sock, der er en vandresok med strop til ophæng i Aclimas WarmWool.

anarjohka

Prisen er i den høje ende. Uld er et dyrt materiale og kompliceret at arbejde med. Læg dertil innovation og Lars Monsen, så kan du selv regne ud at du skal til punge. 2 fra redaktionen er i gang med at teste Mock Neck og Longs og vi kommer selvfølgelig med en dom snart.

Så er det nu heller ikke værre. Du kan f.eks. købe Lars Monsen Anarjokha fra Aclima hos Outdoor Rødovre og OutdoorPro og det er ikke ågerpriser.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


knukor's profilbillede
knukor svaret på emne: #2 2 år 11 måneder siden
Priserne er i den høje ende, men de fleste af detaljerne er ret gennemtænkte. Et godt eksempel er brystlommerne som på de to trøjemodeller sidder på hvert sit bryst for ikke at ligge dobbelt når begge trøjer bruges. Et andet godt eksempel er det ekstra lag stof på knæ og sæde af de lange underbukser som både gør dem mere slidstærke og varmere. Anarjokha Warmwool produkterne får 4,5 af 5 stjerner herfra.
Gurli's profilbillede
Gurli svaret på emne: #3 2 år 11 måneder siden
Det er et dyrt "M" man køber.
Kaj's profilbillede
Kaj svaret på emne: #4 2 år 11 måneder siden
Interessant.... :)

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.