outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

Flere emner »

Nyheder - Sea To Summit

Sea To Summit Ultra Light Hammock og Comfort Deluxe Insulated er to af de spændende nyheder. Så der er lidt til ultra light og ultra heavy folket. Det kendetegner faktisk Sea To Summit rigtig godt, for de har et bredt sortiment og lige om lidt, er de tilbage i Danmark igen. De præsenterer også et rigtigt selvoppusteligt liggeunderlag på årets OutDoor messe.

sea to summit nyheder

Ultra Light Hammock

Beskedent ligger der en pose med et ophæng stikkende ud, på en sortmalet reol. Det er nomineringer og vindere af "Årets Grejnyheder" på Outdoor messen i Tyskland. Sea To Summit er nomineret med deres Ultra Light Hammock, der både er letvægt og meget kompakt.

sea to summit ultra light hammock

Ultra light hængekøje Sea To Summit Ultra Light Hammock
Vægt 140 gram
Størrelse 260 x 120 cm.
Material Specielt 20D Nylon
Ophæng Quick Connect buckles
Kapacitet 135 kg.
Pakmål 90 mm.
Pris Ukendt

Okay, den er ikke så stor igen og den har ikke den største kapacitet. Faktisk er vores gæt at UL hængekøjen er til folk mellem 150-160 cm. ca. Alligevel minder formen lidt om den nye Amok Segl, så det kan være at det går med liggeunderlag som Hammock V fra Klymit.

sea to summit ultralight hammock haengekoeje

Materialet på hængekøjen skulle være meget åndbart og hvis det holder, så er der her måske et rigtig godt bud på en UL hængekøje der ikke ender som spa bad i løbet af natten. Hængekøjen fyler ikke mere end 9 cm. i højden når den er pakket sammen og pakposen er i Ultra-Sil 30D siliconised, high-tenacity Cordura © Nylon (hvad det så end betyder...) der giver pakposen stor styrke. Materialet er vandtæt og det er da fint. Ophænget er triple spundet og spænderne er UL 6061 aluminium. 

Vægten er imponerende og lav nok til at vi gik på jagt efter en Ultra Light tarp med en størrelse der kunne bruges til hængekøjer, for at se hvor langt ned i vægt vi kunne kommme. Vi kom dog ikke længere end til Sea To Summits eget katalog, for her er der en 15D Ultra-Sil nylon tarp. 15D Tarp hedder den og den største er 3x3 meter (som DD hammocks standard tarp) og vejer kun 440 g. (den mindste på 2,6x2 m. vejer 300 g.). I kender måske en tarp der har samme mål der er lettere? Så skriv det gerne.

ultra light haengekoeje og tarp

Vi ender altså på 580 g. og en fylde på 32 x 9 cm. Det er inkl. ophæng til hængekøjen der virker ret gennemført samt 8 barduner til tarpen. 

Hvis du er mere til azymetriske tarps, så kan vi barbere 110 g. mere af. Sea To Summit Hammock Tarp vejer 330 g. og er 3,6 x 2,8 m., men en diamant tarp og ikke en kvardratisk tarp som 15D Tarpen. Der er "kun" 6 barduner (tie-outs) men det er også fint. Setup'et ser ud til at virke i praksis og så ender vi på sølle 470 g.! 

Nå før vi går i selsving, så spørger vi: Hvad er det letteste setup af hængekøje og tarp du kan finde?

Sea to Summit Ultralight S.I., Camp mat S.I., Comfort light S.I., Comfort Plus S.I. og Comfort deluxe S.I. liggeunderlag

Det er Palle der har hevet mig med hen på Sea To Summits stand, for der var nogle ting han ville kigge på. En venlig svensk dame viser os rundt og vi kommer til deres liggeunderlag. Hvis man tænker på de 3 overraskelser hun har i ærmet, er hun utroligt beskeden. Hun kunne have været værre end en mobilabonnements sælger på en togstation og sluppet af med et salg!

"Her har vi så et selvoppusteligt liggeunderlag"... Selvoppusteligt? Ordet får mig til at døse hen og ikke lytte efter. Jeg vågner igen da Palle begejstret råber "Det her skal du fanme se Christian". Jeg kigger op og kan se entusiasmen i Palles ansigt - der er noget nyt her!

Jeg når selvfølgelig at dumme mig ved at sige at "Der er ingen selvoppustelige liggeunderlag, man skal altid selv puste lortet op". Den venlige svensker siger rolig "Nu skal du se, det skal man ikke med dette":

 

Er det ikke vildt??? Når hun lukkede ventilen skulle man ikke engang give liggeunderlaget det sidste blæs! Det var som det skulle være og det tager ca. 20 sec. Jeg bøjer mig i støvet og for første gang kan vi altså præsenterer:

Verdens første selvoppustelige liggeunderlag - Sea To Summit Comfort Plus S.I.!

Der er i øvrigt 5 forskellig liggeunderlag i serien:

Selvoppusteligt liggeunderlag Ultralight S.I. Camp mat S.I. Comfort light S.I. Comfort plus S.I. Comfort Deluxe S.I.
Vægt 550 g.* 950 g.* 600 g.* 890 g.* 1595 g.*
Mål i cm. 183 x 51  183 x 51 183 x 51 183 x 51 183 x 64
Højde i cm. 2,5 3,8 5 8 10
Størrelser XS, S, R, L R, L S, R, L R, L RW, LW, Double
Pakmål cm. x Ø 26 x 13,5 26 x 16 26 x 14 26 x 17,5 64 x 18,5
R-Værdi 2 3 3 4 5
Pris - - - - -

*Vægten er baseret på demomodeller, den præcise vægt kommer snart. Vi kender endnu ikke prisen.

Hele serien viser sådan set meget godt hvad vi friluftsfolk ønsker hver især:

Ultralight S.I. er et 2-sæsoners liggeunderlag med ok lav vægt og lav højde. Camp mat S.I. er til folk hvor vægt og fylde ikke betyder det store og prisen vil sikkert blive interessant og højden er fin på 3,8 cm.. Comfort light S.I. er et 3-sæsoners liggeunderlag med ok vægt og god højde på 5 cm.. Comfort plus S.I. er et 3,5-sæsoners liggeunderlag med rigtig god højde på 8 cm. Comfort Deluxe er til folk hvor vægt og fylde ikke betyder noget, men hvor komforten spiller ind. Med en højde på 10 cm. og en R-Værdi på 5 vil du aldrig fryse og ligge rigtig godt. W'et betyder i øvrigt at liggeunderlaget er ekstra bredt. Deluxe findes i øvrit i en dobbelt version på 201 x 132 cm.

Sea to Summit Comfort Deluxe Insulated

Den venlige dame vil gerne lige vise os et andet liggeunderlag. Comfort Deluxe Insulated ser ret sjovt ud, med alle kamrene men målene og R-Værdien er meget lovende. Det viser sig dog at være det mindst interessante på liggeunderlaget.

Liggeunderlag Comfort deluxe insulated RW Comfort deluxe L
Vægt 1010 g. 1105 g.
Mål 186 x 64 cm. 201 x 64 cm.
Højde 8 cm. 8 cm.
Størrelse Regular W Large
Pakmål 26 x 14 cm. 26 x 15 cm.
R-Værdi 5 5
Pris - -

Vægten er til UH'erne (Ultra Heavy) og målene er meget komfortable.

Sov bedre end derhjemme

Vi prøver Large modellen med 426 kamre. Jeg ligger mig på ryggen og mærker materialet. Det er silke/dun agtigt og overfladen er næsten synd ikke at ligge direkte på. Den er virkelig behagelig. Komforten er dog ekseptionel! Jeg vender mig om på siden og mærker hvordan de forskellige kamra tilpasser sig min krop. Liggeunderlaget er så behageligt at jeg ligger bedre end hjemme i min seng. Det er selvfølgelig altid individuelt og har du en Hästen seng til 100.000 kr. kan jeg ikke udtale mig og forskellen. Jeg vil dog tro at langt de fleste vil være enige i at liggeunderlaget er meget behageligt og så snart du har muligheden, så skal du prøve Comfort deluxe insulated.

sea to summit comfort deluxe insulated liggeunderlag

Foruden kamre og overfladen er dobbeltlag med individuel oppustningsmuligheder også hemmeligheden bag den høje komfort. Det betyder at du kan indblæse over- og undersiden alt efter dit eget behov. Hvis fu f.eks. ligger på et ujævnt terræn, så kan du puste undersiden mindre op og dermed få en mere jævn overflade. Kamrene vil så justere sig efter bulerne i jorden. Overfladen kan du så regulere alt efter om du er til hård eller blød madras.

Isoleringen består både af Thermolite (fleece-agtigt materiale der er splejset som dun) og et Exkin Platinum lag der reflektere din varme tilbage til din krop (som et nød tæppe).

Alt i alt er den korte prøve af Sea To Summits Comfort deluxe insulated meget imponerende og jeg glæder mig til at kunne teste liggeunderlaget og se om de virkelig har opfundet det bedste liggeunderlag på marked.

Spændende nyheder

Der er altså lidt til alle grupper af friluftslivet i årets nyheder fra Sea To Summit. Kig forbi deres hjemmeside og se deres store sortiment af produkter:

http://www.seatosummit.com.au/

Se flere spændende nyheder fra årets OutDoor Messe her...

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere


Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #2 3 år 3 uger siden
Synes helt klart SeatoSummit laver rigtig mange fede forskellige produkter.
F.eks er deres soveposer af utrolig høj kvalitet, desværre findes de (næsten ikke) på det danske marked.
Ca. 20 pakposer i forskelligt materiale,farver og str.
Et utal af forskelligt grej til køkken,personlig hygiejne og en del grej til kano/kajak folket.
Klart et af mine favorit "frilufts-mærker"
Kurt50's profilbillede
Kurt50 svaret på emne: #3 3 år 3 uger siden
Hej, spændende at læse om hvor let vægten kan blive for et sådan sæt. Hvad med disse tarp herfra:
www.ultralightoutdoorgear.co.uk/equipment-c3/tents-shelters-c25/tarps-c43
De vejer ikke ret meget, men priser er også derefter ;-)
Hilsen Kurt
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #4 3 år 3 uger siden
Hej Kurt, ja så skal vi op i den her størrelse før de kan bruges: www.ultralightoutdoorgear.co.uk/equipment-c3/tents-shelters-c25/tarps-c43/starlight-3-cuben-fibre-tarp-p2737

Det er så 140 g. tarp og 140 g. Køje :) 280 g. i alt. Nogen lavere? :)
Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #5 3 år 3 uger siden
:) Ikke lavere men lettere :)

"Min pung" :woohoo:
Fri, Luft og Liv's profilbillede
Fri, Luft og Liv svaret på emne: #6 2 år 7 måneder siden
Nu er den CF jo ikke pæn kvadratisk så svært at dømme hvor lidt plads der er. Tænker uanset hvad at det er lidt for "modigt" at gå ned i 18g/m2. Så hellere kvadratisk/rektangulær og lidt højere g/m2 og vægt:
www.hyperlitemountaingear.com/flat-tarp.html#product_tabs_specs

Den har også flere opsætningsmuligheder/punkter, men kommer så ikke helt op på 3m på den ene side.
Fri, Luft og Liv's profilbillede
Fri, Luft og Liv svaret på emne: #7 2 år 7 måneder siden

Milho skrev: Hej Kurt, ja så skal vi op i den her størrelse før de kan bruges: www.ultralightoutdoorgear.co.uk/equipment-c3/tents-shelters-c25/tarps-c43/starlight-3-cuben-fibre-tarp-p2737

Det er så 140 g. tarp og 140 g. Køje :) 280 g. i alt. Nogen lavere? :)


Tror det er 200 gram for tarp hvis man kikker på billederne og skal have det hele med.
Terje's profilbillede
Terje svaret på emne: #8 2 år 7 måneder siden

Fri, Luft og Liv skrev: Tænker uanset hvad at det er lidt for "modigt" at gå ned i 18g/m2.


Zpacks laver de fleste af deres telte og tarps i CF, der vejer 17,4 g/m2 - det er rigeligt holdbart til det brug, siger de.
Fri, Luft og Liv's profilbillede
Fri, Luft og Liv svaret på emne: #9 2 år 7 måneder siden
Her er forskellen på
18-19g/qm :
www.extremtextil.de/catalog/Cuben-fiber-laminate-18g-qm::587.html

vs.
50g/qm
www.extremtextil.de/catalog/Cuben-fiber-laminate-50g-qm::1144.html

Altså de 31 gram per kvadrat-meter ekstra vs en markant forskel i styrken, så må man spise noget mere rugbrød og lave nogen arm/benbøjninger eller noget.

Hyperlite bruger på førnævnte tarp 0.74 oz/y og hvis man konvertere til gram, så er det vist tæt på Zpacks.
Terje's profilbillede
Terje svaret på emne: #10 2 år 7 måneder siden

Fri, Luft og Liv skrev: 50g/qm
www.extremtextil.de/catalog/Cuben-fiber-laminate-50g-qm::1144.html

Altså de 31 gram per kvadrat-meter ekstra vs en markant forskel i styrken, så må man spise noget mere rugbrød og lave nogen arm/benbøjninger eller noget.


Men extremteextil skriver også, at den kraftige udgave er til rygsække/ backpacks.

Det tynde cubens achilleshæl, efter hvad jeg kan læse mig frem til, er ikke strækstyrken. Men at det punkterer. Det er især de tarps, der bliver lavet i cuben på .34 oz/sqyd (11.4 g/m²)

Her kan faldende grankogler og grene lave huller. Hullerne kan nemt lappes med tape, fx. cubentape (eller gaffa).

Men det er da rigtigt, at vægten i forvejen er så lav, at man måske skal vælge en kraftigere model af stoffet. På den anden side - du betaler rigtigt mange penge for at få noget let - hvorfor så ikke gå efter det letteste? (dvs. i min optik ca. 18g pr m2 udgaven af cuben)
Fri, Luft og Liv's profilbillede
Fri, Luft og Liv svaret på emne: #11 2 år 7 måneder siden
Det er bare mærkeligt at man siger at det er ih og åh så stærkt, og så kan det ikke engang klare en gren eller kogle...

Jeg tænker at der heller ikke er meget solbeskyttelse ved det helt tynde stof, da materialet i forvejen på godt og ondt er lettere transparent.
Fri, Luft og Liv's profilbillede
Fri, Luft og Liv svaret på emne: #12 2 år 7 måneder siden
Fandt lige denne her om Cuben fibre/Dyneema:

Terje's profilbillede
Terje svaret på emne: #13 2 år 7 måneder siden
Ja, jeg så den også i går.

Han fortæller om hans "stuff-sack", som han har brugt ca. 80 dage, og som nu er begyndt at få nogen huller, men også at den kan lappes, og sikkert klare ?? dage til.

Han slutter af med at konkludere (udfra forskellige tykkelser cuben-stuff-sacks han har haft) at han vil bruge sil-nylon, fordi begge materialer er ca. lige slidstærke efter hans mening - og at cuben-fiber koster 2-3 gange så meget, for dyrt i hans optik, og til hans brug.

Han taler ikke om tarps og telte??

Der er også denne video, hvor Joe Valesko, fra Zpacks, viser silnylons rivstyrke mod cubens:

Fri, Luft og Liv's profilbillede
Fri, Luft og Liv svaret på emne: #14 2 år 7 måneder siden
Jeg fik bekræftet at slidstyrken er lidt opreklameret og fik tillige det ud af det at Cuben fiber og Dyneema ikke er præcis det samme. Undre mig over den med at der er en polyester film over, nogen der kan bekræfte?


Jeg mener at begge videoer bekræfter det med at det kan være for modigt at gå for langt ned i vægt.
Teoretisk kan man blot tage afsted i bar r.. og dolk, hel letvægts og så klare sig fra redskaber man finder og laver.

Så hvad er "letvægt", det kommer an på hvilken type vandre man er og hvorfor man tager ud i naturen.
Er det for at lege Rambo eller hulemænd, booste ego for at vise at man kan overleve, eller for blot at nyde naturen?
Jeg er helt sikkert den sidste, i naturen kommer jeg tættere på mit navn. Jeg har gas og mad med, det skal bare være nemt og gå hurtigt.
Jeg går efter udstyr der har en god balance af at være let, så jeg kommer effektivt og behageligt rundt, men uden at gå på kompromis med formålet eller sikkerheden.
Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #15 2 år 7 måneder siden
Apropos light,ultralight,megalite....... :P

andrewskurka.com/2012/stupid-light-not-always-right-or-better/

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Shelteraften hos Slagelse Outdoor

  Kursus i vandring

Shelteraften

- Gode rabatter
- Konkurrencer
- Shelterworkshops
- Mød andre Outsitere
- Mød Robens
- Mød Outwell

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.