outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyheder: MSR Hubba Tour 1 & 2 telt

Endelig kommer MSR med et telt hvor ydertelt og indertelt bliver slået op samtidig. Hubba Tour 1- og 2-personers telt har dog mange flere overraskelser og virker utroligt gennemtænkt. Outsite mødte designeren fra MSR og det gav et endnu større indblik i det nye og interessante telt. 

msr hubba tour 1 og 2 telt

Endelig MSR!

Det er jo nogle spændende telte MSR laver og som med alt andet fra dem, er deres fans ret stille. Det virker som om de nyder produkterne i en stille og rolig symbiose. Man behøver ikke råbe om kap med fanboys, for man ved hvad man har og man ved at man kan stole på det.

Det har dog været svært at anbefale et MSR telt. Der er indlysende fordele såsom den rigtig gode højde, samt de næsten lige sidder. Sidderne gør at du har god højde i hele taltet og derfor også føler at der er meget mere plads. Det er også fedt at man ikke nehøver at slå yderteltet op, men kan ligge og nyde udsigten til stjernerne og naturen. Det efterlyser vi jo hos andre producenter, for vi gider ikke lukke os inde, når vi endelig er ude.

Desværre er ulempen at man skal slå inderteltet op først. Forestil dig at det regner - ja, så behøver vi næsten ikke sige mere...
Men endelig ser det ud som om at MSR har satset på et telt til bredegrader, med lidt færre solskindstimer end Miami.

MSR Hubba Tour

"Har du set det nye MSR Hubba Tour?". Vores samarbejdspartner fra MSR peger stolt over på teltet. Jeg gider næsten ikke kigge, for der er så mange MSR telte og alle skal slåes op på samme måde. "Oversegl og indertelt bliver slået op samtidig!" siger han og peger endnu engang mod Hubba Tour. Det fanger opmærksomheden og jeg kigger hen og ser allerede, at det ikke er som andre telte. Vi er på Outdoor messen i Tyskland for at spotte nye spændende produkter.

Telt MSR Hubba Tour 1 MSR Hubba Tour 2
Antal personer 1 2
Sæsoner 3 sæsoners telt 3 sæsoners telt
Vægt 2030 g. 2470 g.
Mål 223 x 86 cm. (223 x 279 cm. med apsis) 223 x 132 cm. (223 x 279 cm. med apsis)
Siddehøjde 96 cm 96 cm.
Materialer ydertelt 20D RipStop nylon DurashieldTM 20D RipStop nylon DurashieldTM
Materialer bund 30D RipStop nylon DurashieldTM 30D RipStop nylon DurashieldTM
Materialer teltstænger 7000 Aluminium series 7000 Aluminium series 
Vandsøjletryk ydertelt 1200 mm. 1200 mm.
Vandsøjletryk bund 10000 mm. 10000 mm.
Pris Ukendt Ukendt

Apsis er ikke aftagelige, men til gengæld også en form for nyhed i MSR kataloget. Nogle af de andre telte kan man købe apsis til, men dette er mig bekendt det første med indbygget apsis.

Hvad er der inde i teltet

Jeg kigger ind i apsis og fundere over det faste footprint. Fra døren går footprintet i et V og ender i en spids i bunden af apsis. Hvorfor har man ikke bare dækket det hele? 

Jeg går ind i Hubba Tour 2 og selve kabinen minder om mange andre MSR telte. Der medfølger gear loft, hvilket er meget fedt. Så kan man have pandelampe osv. liggende der. Jeg kigger rundt i apsis og finder mange store lommer, igen ret fedt til opbevaring af mad, brænder, jakke osv.

Jeg laver lige dør-testen. For det første skal døren kunne åbnes og lukkes med en hånd, uden lynlåsen sidder fast. Lynlåsen skal også sidde, så man til enhver tid kan nå den fra inderkabinen. Begge tests klare Hubba Tour 2.

msr hubba tour 1

Så er der footprintet og det er godt tænkt. V'et er til så man kan stille sko osv. uden at mudre footprint. Der er masser af plads på det "tørre" område til rygsæk og andet bagage. Man kan uden problemer kommer tør skoet og tørnumset fra inderkabine og over på footprint.

Hubba Tour udenpå

Foruden det ret så tydelige apsis, er der også andre detaljer at lægge mærke til. På OutDoor messen sad der barduner og dette plejer ellers ikke at fælge med. Jeg har ikke kunne læse mig til om de følger med, men disse nyheder kan ændre sig lidt før udgivelsen. Teltstængerne er klassisk MSR. "Hvorfor skal de være så mærkelige?" - et lige så klassisk spørgsmål. Der er to funktioner: For det første stabilisere stængerne, både forneden og foroven. For det andet gør konstruktionen at højden i teltet, både i fodende og hovedende, ikke er skrå og du dermed ligger med fødderne spændt mod teltdugen.

Det er rigtig godt at der er to indgange. I vind har du derfor muligheden for ikke at få vejret/regnen direkte i hovedet, når du åbner døren for en ny dag. I Hubba Tour 2 behøver man ikke kravle over hinanden, for at komme ud midt om natten. Dørene har myggenet og sammen med footprintet, vil apsis kunne holdes forholdsvis myggefrit. Det giver også muligheden for at lufte ud uden at blive ædt og bidt af små bæster.

msr hubba tour 2

Der er udluftningskanaler i hoved- og fodende, så du kan undgå kondens og morgenlugt inde i teltet.

Spændende nyt telt 

MSRs Hubba Tour bliver spændende at følge. Det er det første telt fra MSR, der passer godt til 3-sæsoner på vores bredegrader og derfor kunne det også være interessant at teste i efteråret. Faktisk det første MSR telt at undertegnet gerne vil teste. Teltet egner sig godt til vandring og turcykling. Tour er udviklet med henblik på touring (deraf navnet selvfølgelig).

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Gurli's profilbillede
Gurli svaret på emne: #2 3 år 5 måneder siden
Et personers telt på 2030g. Det er tungt! - og dermed i mine øjne uinteressant til vandring.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #3 3 år 5 måneder siden
Klart, der findes mange meget lettere 1-personer og 2-personers telte på markedet. MSR Hubba Tour er på ingen måde et UL telt. Det er et telt til folk der ønsker den gode siddehøjde og apsis (og måske de to indgange og footprint).
Outdoor Rødovre's profilbillede
Outdoor Rødovre svaret på emne: #4 3 år 5 måneder siden
Priser står til 4000 og 4800 i prislisten for næste forår (s2017)
Vh ib, Outdoor Rødovre

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.