outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

UV Paqlite - løb aldrig tør for lys igen

UV Paqlite er navnet på en masse produkter der lyser for evigt. Glow-in-the-dark produkter som knæklys og nødblus findes der masser af, men de holder som regel kun i 24 timer og så kommer der ikke meget lys fra dem. UV Paqlite skulle holde for evigt og behøver kun få minutters sollys for at holde 24 timer mere. Brug dem som lys i dit telt, hængekøje eller som selvlysende barduner, så folk ikke skvatter i linerne. selvlysende lampe og lygte til telt

Hvordan virker UV Paqlite

Da jeg faldt over produktet UV Paqlite og ordet strontium aluminat, tænkte jeg at min research allerede var dømt til døden. Heldigvis indeholder det store ord strontium "bare" det 38 grundstof i det periodiske system (Sr). Aluminat er en iltning af aluminium.
Mere vil jeg ikke rode mig ud i forklaringer, men når disse to mixes, så bliver der lys (hvis det har været påvirket af lys meget kort tid). Strontium er i vores knogler og optages f.eks. ved at drikke vand.

Hvis du vil vide mere, så er du en nørd, men vi elsker nørder så her er linket til strontium: https://da.wikipedia.org/wiki/Strontium
Linket til aluminate (engelsk): https://en.wikipedia.org/wiki/Aluminate

knaeklys selvlysende lampe holder uendeligtHvor langtid lyser UV Paqlite

I princippet altid. De fleste UVPaqlite produkter kræver kun få minutters sollys for at lyse 24 timer. De forklarer at lysstyrken og holdbarheden bl.a. skyldes kvaliteten af stofferne i produktet. De fleste knæklys og nødblus skal ikke holde så længe og derfor er kvaliteten også derefter. Nødudgange derimod, har samme kvalitet som UV Paqlite.

The UV Paqlite tager 1 minut at oplade i direkte sollys. Herefter holder den i 10+ timer. Den behøver dog ikke direkte sollys og kan nøjes med 5-10 minutters stuelys. Du kan også oplade den med en pandelampe. 100+ lumens klarer også opladningen hurtigt.
Kort sagt, opdager du nok ikke at dit nødlys løber tør. For enten har den ladt op igen eller også er det blevet for lyst til, at du kan se den.

Til venstre illustrerer billedet forskellen på billigt og dyrt materiale. Man kan tydeligt se at B. lyser meget kraftigere.

Hvor kraftigt lyser den

Der er forskellige produkter du kan vælge imellem, men du kan sammenligne med en kraftig natlampe. Kraftig nok til at kunne orientere sig, men ikke kraftig nok til at læse. The UV Paqlite findes i tre forskellige versioner og den største (8-10 personer) burde kunne få dit 2-personers telt til at lyse op som et rave part.

UV Paqlite produkter

Når vi blander fysikken med friluftsliv, så opstår der flere produkter fra Paqlite der giver mening. Hvem har ikke vågnet og bøvlet rundt efter pandelampe, briller, ja sågar lynlåsen til teltet eller hængekøjen (hænderne op dem der har! Også dig dernede bagved!).

Der er forskellige produkter til forskellige formål:

Mule Light V2

En sjov opfindelse der sparer på batterierne. Mule Light V2 er en lommelygte/lanterne der samtidig kan oplade dit knæklys. Brug lygten som normalt, eller isæt strontium knæklyset og brug lommelygten til nødlys eller i teltet om natten, så du ikke vækker den andre.

mule light v2 lommelygte som ikke loeber toer for stroem

Mule Light har en spændende Hybrid funktion, der sørger for at knæklyset lyser hele tiden og på fuld power. Hvis du holder "On" knappen nede til lyset blinker, går lommelygten i Hybrid mode. Herefter tænder LED lamperne hvert 3 minut i 3 sekunder og oplader dermed dit knæklys konstant.

Mule Light specifikationer

UV Paqlite Mule Light V2
Lumen 300
Hvide LED 6
UV LED 6
Knæklys 1
Andet Hybrid mode og rødt filter
Pris Kommer snart

The UV Paqlite

Simpelt og funktionel. The UV Paqlite er en masse stoffer der er vacuumpakket i forskellige mængder.Der findes tre forskellige størrelser: Small til 2-3 personers telte, medium til 4-6 personers telte og large til 8-10 personers telte. The UV Paqlite vil holde evigt. Den vil aldrigstoppe med at lyse og er lige så kraftig nu,som om 80 år. Den kan hænges op og bruges i telte, shelters, hængekøjer og derhjeme i skuret.

natlampe til telt eller haengekoeje

The Orb

The Orb fungerer lidt ligesom Mule Light. The Orb er dog god til læsning og mere koncentreret lys. Den er genopladelig fra USB-porte, så u skal ikke købe nye batterier. På en opladning holder The Orb i ca. 100 timer i Hybrid mode.

The Orb specifikationer

UV Paqlite The Orb
Lumen 60
Funktioner 2 energisparende
LED ?
Knæklys 1
Andet Hybrid mode, pandelape, lyser næsten 360°, vandtæt til 90 meter, vægt: 42 gram
Pris ca. 170,-

the orb laeselampe knaeklys der kan genbruges

Den er altså multifunktionel og kan bruges ude og hjemme.

Reusable glow sticks

Knæklys der kan genbruges og som lader utroligt hurtigt. Disse glow sticks kan du bruge på bardunerne eller andet som man ikke skal skvatte over. De kan også hænges op, men giver ikke særlig meget lys. De udløber aldrig og så holder de +12 timer på en opladning (fra sollys eller lamper).

glow sticks selvlysende staenger til telt barduner tarp

De koster ca. 135,- for 4 stks.

Hvor kan man købe

UV Paqlite kan købes i USA, men man kunne håbe at en importør eller butik vil tage dem ind i sortimentet. Der er mange andre sjove produkter, såsom en halskæde og selvlysende plade, på deres hjemmeside, så kig forbi: https://www.uvpaqlite.com/home.html

Redaktionen bekendt sælges de ikke i Danmark.

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.