outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

3 nye Jetboil gasbrændere

Jetboils nyheder i 2016 er nogle små størrelser af i forvejen kendte gasbrændere. Jetboil Flash får en lillesøster i Jetboil Flash lite og så får Mo-serien også en lille ny, nemlig MicroMo. Men der er også en kæmpe nyhed: Genesis Base Camp System der virker gennemtænkt og meget smart.

jetboil out

Jetboil

Årets nyheder fra Jetboil er spændende på mange måder, men umiddelbart kan de godt virke ligetil. Dykker man lidt ned, finder man dog hurtigt ud af at der er tænkt på detaljerne. Flash vs. Flash Lite samt MiniMo vs. MicroMo kan synes letkøbt, men det er slet ikke så dumt igen.

Der sker virkelig også noget med farverne. Fra sort og Camu til farverige og sjove covers. Det gør at du kan personliggøre din Jetboil og være sikker på at den ikke bliver ombyttet med en anden på turen.
Det er fedt med de nye farver, der gør at vi ikke skal sidde i en halvdeprimerende efterårståge af jordfarver, men kan live lejren lidt op.

jetboil genesis base camp system

Genesis Base Camp System

Var du med til Outsite aftenen i efteråret har du måske allerede set den - Jetboil Genesis Base Camp System. Et stort gasbrænder system der har to gasbrændere og plads til store gryder. Jetboil kommer altså med deres første camp brænder og den er godt og anderledes tænkt.

Ser man på de "traditionelle" gasbrænder griller, er der måske ikke sket så meget. Der kommer nogle nye designs i 2016, men ingen har tænkt så meget ud af boksen som Jetboil har. Genesis er overaskende da den kommer fra Jetboil, da de ellers har tænkt småt og hurtigt, nu tænker de meget stort.

Jetboil Genesis specifikationer

Gasbrænder Jetboil Genesis Base Camp System
Vægt 4,1 kg.
Størrelse (pakket) 26,2 x 18,3 cm.
Antal brænderhoveder 2 stk.
Kogetid 1 liter 3 min og 15 sek. 
Effekt 48 liter på 450 g. gas.
Opbevaringspose Neopren (kan bruges til at holde en ret varm).
Gryde og pande 5 liter FluxPot gryde, samt 25,4 cm keramisk pande. 

Som specifikationerne indikerer, så er systemet ikke letvægt, men til basecampture, kanoture, ekspeditioner o.l.

Genesis systemet

Du kan bruge gryder, potter og pander der kan tåle gas på de 2 gasbrænderhoveder. Der kan tilkøbes Luna satelliteburner, som kort fortalt er en Jetboil Flash brænder, der kan tilsluttes Genesis. Det gør at du nu har 3 gasbrændere at kokkerere på - smart! Sættes kan pakkes ned i medfølgende pose, der samtidig kan bruges til at holde din ret varm. Brænderne pakkes ned i gryden og panden bruges som låg. Der er dog stadig mere plads til mad, krydderier mv. i gryden når sættet er pakket.

jetboil genesis med luna braender

Genesis virker meget robust, og billederne snyder lidt - tænk på at gryden er 5 liter (almindelige køkkengryder fra hjemmet er vel ca. 1,5-5 liter), så der er ikke tale om et sæt til to, nok nærmere 7-10 personer.

Læs også: Jetboil opskrifter

Jetboil Flash Lite

Det meget populære Flash kommer nu i en mindre udgave på 0,8 liter (Flash er 1 liter). Flash Lite er en gave til dem der gerne vil spare noget vægt og ikke behøver 1 liter potten. Som solo brænder er Flash Lite altså et god bud, da en frysetørret ret til en person ca. kræver 350-400 ml. vand. Du har altså også til kaffen og opvasken hvis du fylder 0,8 liter vand i. Vær dog opmærksom på at 0,8 er helt til låget.

jetboil flash lite

Flash Lite var også at se til Outsite aftenen.

Flash Lite specifikationer

Gasbrænder Jetboil Flash Lite Jetboil Flash
Vægt 312 g. 400 g.
Størrelse 16,5 x 10,4 cm. 18 x 10,4 cm.
Antal liter 0,8 L. 1,0 L.
Kogetid 0,5 liter på 2 min & 30 sek. 0,5 liter på 2 min & 30 sek
Effekt 12 liter på 100 g gas. 12 liter på 100 g gas
Piezo ja ja

Samme tid, samme effekt - har man bare kappet toppen af Flashen?

Hvordan er Flash Lite?

Der er gjort mere end at "halshugge" Flash. Jetboil har fjernet 1/5 af størrelsen men sparret 1/4 af vægten (ca.) og det er bla. gjort ved at lave nyt cover og hank. Coveret kender vi fra MiniMo, og det kan også skiftes til andre farver. Hanken er kun en lille dut i toppen, men den fungere faktisk fint. Neopren coveret er isoleret nok til, at du bare kan holde om potten og hælde direkte.

jetboil flash vs flash lite

Brænderen er den samme men det skal man ikke være så ked af. Flash Lite er lavet så stort set alt andet tilbehør du måtte have til din Flash også passer til Flash Lite.  F.eks. hanging kit, pot support, coffee press osv.

Vi har allerede fået fingrene i Flash Lite og en test kommer meget snart. 

Flash Lite ankommer til butikkerne midt i januar og kan købes i farven Carbon. Ekstra covers kommer måske.

Jetboil MicroMo

Jetboils store nyhed i år, MiniMo, er allerede meget populær, og før man har slugt retten kommer MicroMo. Jetboil MicroMo er mindste skud på stammen i Mo-serien, der også tæller Sumo (der burde staves SuMo). MicroMo har den kendte simre-brænder og du kan derfor trygt lave mad på din Mo. Men men men, har Jetboil så også "bare" kappet toppen af MiniMo?

jetboil micromo

MicroMo specifikationer

Gasbrænder Jetboil MicroMo Jetboil MiniMo
Vægt 340 g. 415 g.
Størrelse 16,5 x 10,4 cm. 15,2 x 12,7 cm.
Antal liter 0,8 L. 1,0 L.
Kogetid 0,5 liter på 2 min & 15 sek. 0,5 liter på 2 min & 15 sek.
Effekt 12 liter på 100 g gas. 12 liter på 100 g gas
Piezo ja ja

Svaret er nej! Som med Flash Lite, kan du også bruge alt ekstra udstyr til din MicroMo! Det er genialt, for så skal du ikke ud at købe nyt. MicroMo er altså blevet slankere og højere end MiniMo, og så er der sparret 75 g.

Hvordan er MicroMo?

Der er også sparret på håndtaget der nu "kun" er en strop og ikke det fede stabile håndtag fra MiniMo'en. Vi har endnu ikke haft fat i den, men man kan frygte at det høje design måske forhindre, at man kan røre godt rundt i retten og dermed brænder maden måske lettere på. Det er selvfølgelig gætterier. Så vi glæder os til at teste den senere.

75 g kan synes af lidt, men det er bestemt værd at tage med på længere ture, hvor man måske alligevel ikke har brug for en 1 liters pot som solovandrer. 

jetboil micromo og flash lite farver

Se også videoen: Test af Jetboil MiniMo

Jetboils mange farver

Jeg har længe savnet farverne. Selvom naturen umiddelbart kan synes jordfarvet, så skal man ikke lede længe efter flotte farver - tænk bare på en solnedgang eller en blomst. Derfor vil man heller ikke lyse så meget op som frygtet, hvis man hopper væk fra den sorte eller mosgrønne farver.

Jetboil Flash nye farver:

jetboil flash farver

Jetboil MiniMo nye farver:

jetboil minimo farver

Det skal med rette siges at det ikke kun er i år der er kommet nye farver. Allerede sidste år da MiniMo udkom, var der gang i den. Hvor mange af farverne der kommer til Danmark, kan vi ikke løfte slørret for endnu, men det bliver spændende at se. 

Se flere nyheder på: http://www.jetboil.com/

Flere valgmuligheder

Der er altså lagt i kakkelovnen med flere valgmuligheder hvis du skal ud at købe ny Jetboil i 2016. Skal du vælge 1 liter potten, da du så kan koge vand til 2-4 personer eller vil du spare på vægten og vælge 0,8 liter potten, gå solovejen og "nøjes" med vand til 1-2 personer? Og hvad så med farven? Tør du at vælge en Jetboil med personlighed eller ville du holde dig til de traditionelle farver?

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.