outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhed 2016 - Tentsile Flite til vandreture

Endelig skete det! En Tentsile til vandring. Tentsile Flite er navnet på det nye letvægts og kompakte træ telt, der ellers kun har været til kanoture og camps. Flite er for 2 personer og nu kan Tentsile næsten konkurrerer med hængekøjer.

tentsile flite tree tent

Kan den bruges til vandring

Efter jeg fik Tentsile Stingray og Connec, har jeg mange gange fået spørgsmålet: "Men er det til vandring?" og mit svar har været: "Nej, men Connect kan man få ned på 5 kg. ved at droppe to af skrallerne". 5 kg... Det er ret meget i rygsækken og med en volume der minder om en lille TNF Duffelbag, så har Tentsile aldrig været særlig interessant til vandring. Men det er de så måske nu?

Flite specifikationer

Flite har stadig 1 kg. mere på bagen end hvad man kunne ønske, men vi er nu dernede hvor man klart kan overveje at tage en Tentsile med på vandretur.

Tentsile Flite
Vægt 3300 gram (med skralle)
Antal personer 2
Størrelse 250 x 300 x 80 cm.
Pakstørrelse 40 x 10 cm.
Kvardrat meter 3,75 meter
Oversejl 70D PU Coated Polyester
Bund 40D Polyester-Nylon
Vandsøjletryk 3000 mm.
Pris  2999,-

Flite er altså nede på 3,3 kg. og klart den lettest Tentsile på marked (Stingray vejer 9 kg. og Connect 7 kg.). 

Vi har allerede testet Tentsile Stingray

Se hele testen af Tentsile Stingray her: https://www.outsite.org/test-af-outdoor-udstyr/test-af-haengekoje/234-tentsile-stingray

Tanker om Tentsile

Tentsile konceptet er selvfølgelig sjovt. Man kan drømme om den sjove familiekanotur, hvor man hiver et så anderledes telt op ad kanoen og finder det perfekte spot med udsigt over søen (dette i 3-personers versionen "Stingray", der er stor nok til 2 voksne og 2 børn). Børnene ville elske at skulle klatre i stige for at komme i seng og så sover man faktisk godt i den. Fordelen er også at man kan slå den op i siddehøjde, så det er let at komme ind og ud af Tentsilen.

flite trae telt

Men prisen er for høj for en enkelt sjov kanotur om sommeren. Så kan man selvfølgelig bruge den på nogle weekendture og måske overtale vennerne til at komme med ud, men lad os indse at du nok får mere brug for et alm. telt?

Så er der "Connect" udgaven. Konceptet bag er at du kan bruge den til 2 personer, men du kan også udvide til 6 personer, hvor man slår dem sammen. Denne version er noget mere "realistisk" da den både er mindre, billigere og kan udvides til flere personer. 

Tanker om Flite

Når vi kommer til Flite, så er vi nok ovre i "koncept-vandreture". Skal man på ovenstående kanoture, så er Connect at anbefale. Med koncept-vandreture menes at du f.eks. kan tage en kærestetur eller far/mor-søn/datter tur samt hvis du skal af sted med en god ven og i stedet for at tage det traditionelle telt med, så handler konceptet om Tentsile.

Som med hængekøjer, kan man lave meget anderledes ture med Tentsile end med telt. Fordelen ved et træ telt er at du kan vælge lejrenpladsen og ikke skal tænke på om jorden nu er flad nok til et alm. telt. Med de 3 kg. fordelt på to, får man på en weekendtur ca. 1,5 kg. hver (en tager Flite, en tager stænger og skraller) og det er en ok vægt. Du kan uden tvivl få det lettere med et 2-personers telt, men så får du heller ikke den flotte udsigt og den anderledes oplevelse.

telt til traerne tentsile flite

Er man to af sted på weekendtur og kan deles om fællesudstyr, vil mit gæt være at man sagtens kan komme på tur med 18 kg. eller mindre tilsammen.

På turen kan I måske nok spare vægt (og måske også penge) i forhold til at slæbe to hængekøjer med. Med en ca. pris på 2500 er mit gæt at Flite er modellen at satse på hvis man er til vandring. Modsat hængekøjer skal du højest sandsnligt ikke ud at købe mere udstyr, da du kan bruge dit liggeunderlag og ikke skal tilkøbe under quilt. 2500 kr. får man hurtigt brugt på bare 1 hængekøje med alt tilbehør (hvis man ser bort fra DD Hammocks, men her er vægten også 2,6 kg. for et sæt).

Flite vandretur

Ja ja, 3 kg. er da meget at slæbe med, sammenlignet med et telt. Telte er stadig den letteste løsning af hængekøjer/træ telte/telte. Pointen er her: Prøv noget nyt, skab en sjov og anderledes lejrplads, få en fantastisk udsigt og søvn og krydr det hele med de selvantelige gode oplevelser på en vandretur.

Læs også: Test af Tentsile Connect: https://www.outsite.org/test-af-outdoor-udstyr/test-af-haengekoje/474-tentsile-connect

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere


Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #2 4 år 1 måned siden
Den ser lækker ud men udover vægten, hvad er så forskellen på Connect og Flite ?
Sammenlignet med et to pers. telt til samme pris er vægten vel helt ok. 2 pers. telte til 2500 kr. vejer vel næsten det samme (tror jeg)
Den eneste ulempe jeg kan få øje på med Tentsilerne er hvis der ikke er noget at spænde op i. De fleste deciderede teltpladser er jo tit flade med græs og så kommer man måske til at "hænge" lidt langt væk fra de andre, hvis man er flere afsted. (kan selvfølgelig også have sine fordele hvis nogen snorker).Men området hvor hængekurset blev holdt var jo perfekt.
Men spændende med noget nyt fra Tentsile.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #3 4 år 1 måned siden
I den video der findes på Tentsiles officielle hjemmeside, kunne man godt frygte at den er noget mere "blød" i bunden end Connect og Stingray er. Det vil måske betyde at man ikke kan bruge den alene, da man vil rulle til siden (det gør man ikke i de andre to).
Måske vil det også være lidt mere ukomfortabelt at ligge to i Flite end Connect.

Det er selvfølgelig gæt, men nu må vi se :)
Molokai's profilbillede
Molokai svaret på emne: #4 4 år 1 måned siden
Vil bare lige hurtigt høre om i ved hvor i Danmark man ka købe Tentsile telte?
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #5 4 år 1 måned siden
Molokai's profilbillede
Molokai svaret på emne: #6 4 år 1 måned siden
Fedt tak! :cheer:
erikbreum's profilbillede
erikbreum svaret på emne: #7 4 år 1 måned siden
Interessant og sjovt. MEn som du skriver ret dyr til lige at prøve at købe hjem uden at vide hvad det er.
Jeg her en række spørgsmål der går på kvalitet og det praktiske. De går på alle modeller.

- der er kun en dug. Hvordan fungerer i forhold til regn og kondens?

- Hængekøjer har underquilt, telte liggeunderlag. Hvad gør man her når det ikke er højsommer? Har prøvet fryse i hængekøjer selv om natten om sommeren, da der er meget afkøling nedefra. Kan man bruge liggeunderlag i den uden det hele skøjter rundt?

- Kan man spænde dem hårdt nok op uden skralderne, evt med et øje som trisse. De vejer jo en del.

- Hvordan er kvaliteten af materialerne. Dug, stænger, syninger?
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #8 4 år 1 måned siden
Vi begynder at udleje Tensile snart, så der kan du jo prøve før du køber :)

Svar på spørgsmål:

1) Dugen er overraskende god i Stingrayen (har ikke prøver kraftig regn i Connect endnu). Jeg har prøvet at is og sne faldt ned på dugen, men det var tøvejr. Jeg troede jeg ville vågne i en pøl, men der var knastørt.

2) CBS er ikke sjovt - heller ikke i en Tentsile. Hvis du ser videoen om Stingrayen, fortæller jeg at jeg har lavet et UB til den og det fungere fint. Om vinteren bruger jeg liggeunderlag og har testet med Xtherm MAX fra Therm-a-Rest (et forholdsvis stort liggeunderlag) og det gik rigtig godt, så det kan man bestemt.

3) Ikke umiddelbart. Man kan spare 2 af skralderne, men det kræver lidt øvelse at få den korrekt op.

4) Kvaliteten og materialerne er der ikke en finger at sætte på. Svar 1 fortæller f.eks. at dugen bestemt er tæt og kan klare tæsk fra nedfalden is fra træerne.

Det skal siges at jeg ikke har prøvet Flite, så den kan jeg ikke udtale mig om.
Molokai's profilbillede
Molokai svaret på emne: #9 4 år 1 måned siden
Hey Milho.

Har et par spørgsmål til connect'en.. :)

Vil først lige sige at jeg har nørdede alle de videoer jeg har kunne finde på youtube om Tentsile, (lidt for meget måske) research, research og research! ;) (Også din video.. Som den eneste på dansk, fedt!)

Og jeg har forelsket mig i hele konceptet omkring Tentsile Connect. Så den bliver nok bestilt inden for de næste par dage! :cheer:

Her er mine spørgsmål:

1. Det Underblanket du har fået lavet, hænger det under bunden eller ligger inde i teltet? Og hvis det ligger inde i teltet. Hvad har du gjort for at få det til at blive hvor det skal være? (Nogle gode fif)

2. Polar fleece. Skal det være en bestemt slags (mærke) for det er ordentlig kvalitet? (Nybegynder spørgsmål) :silly:

3. Kender du andre der har en Connect, hvor i har prøvet at sætte dem sammen? Og hvordan fungeret det i forhold til stabilitet osv.?

På forhånd tak for hjælpen.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #10 4 år 1 måned siden
Connecten er også mega fed og godt tænkt. Man bliver jo nødt til at nørde Youtube videoer :silly:

Svar på spørgsmål:

1. Jeg har haft UB liggende inde i. Da bunden er ret stor, ville det kræve voldsomt meget dun at lave en UQ og der ville være for meget spil (eftersom en side er 4,4 m. og man måske selv højest er 2 m.). Inde i Tentsile er der velcro til div. ekstraudstyr. Det er det jeg benytter og det virker helt fint.

Til Connecten har jeg ikke noget endnu, men her kunne man nok lave en UQ. Den ville endda være let at montere.

2. Øhm pas. Polarfleece har vi købt i Stof2000 mener jeg. Jeg tror ikke de har andet end en slags???

3. Nej, men hvis du køber en, så har vi en Connect date :D
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #11 4 år 1 måned siden
Og så lige lidt stemningsbilleder fra en Connect der hænger 2,30 m. over jorden med fed fed udsigt (dug/flysheet kan man åbne hele vejen rundt i kanten).

Molokai's profilbillede
Molokai svaret på emne: #12 4 år 1 måned siden
Tak for svar..

Fede billeder! :) Det ser hyggeligt ud!

Ja, jeg skal nok give en melding når jeg har fået købt en Connect. ;)
Er lidt spændt på at se hvor stabile 2 Connect's er sidelæns, når der kun er ankerpunkter i enderne.
Molokai's profilbillede
Molokai svaret på emne: #13 4 år 1 uge siden
Så kom Connect'en. B)

Dog med en mindre skade på den ene teltstang! :oops:
Men det har været slået op, og fungere fint.

Så hvis du stadig er frisk på at teste 2 Connect's Milho!? :cheer:

Her er et billede hvor min hund har overtaget telt og luftmadras...
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #14 4 år 1 uge siden
FEDT! Jeg skal faktisk ud i morgen, men pladsen som vi har tænkt på mener jeg ikke har træer til det. Hmm... Jeg skriver lige en PB til dig, så kan vi lige finde ud af en dag.

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.