outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Backcountry Bed 800 3 sæsoners anderledes sovepose

Vi har længe kigget lidt lunt efter Sierra Designs og især Backcountry Bed soveposerne, der virkelig er interessante. Der er mange features, men der er også undladt mange i forhold til traditionelle soveposer. Der er f.eks. ikke nogen lynlås, men til gengæld er der lommer til armene? Men hvorfor skulle denne anderledes sovepose være interessant?

sierra designs backcountry bed sovepose

Backcountry Bed fakta

Vi ser på tre forskellige soveposer fra Sierra Designs. Bed 800 til mænd, Bed 800 til kvinder og Bed Dou 600 (dobbelt sovepose). Hvis du er en af dem der læser specs. så vil der allerede dukke spørgsmål op nu:

Sovepose/specifikationer Backcountry Bed 800 mænd Backcountry Bed 800 kvinder Backcountry Bed Duo 600
Vægt  R: 1,13 kg. L: 1,22 kg.  1,19 kg.  1,78 kg.
Komfort temp.  -1 C.  -4 C.  3 C.
Limit temp.  -7 C.  -10 C.  -3 C.
Person længde  R: 182 cm L: 196 cm.  Op til 172 cm.  Op til 182 cm.
Sovepose længde  R: 203 cm. L: 218 cm.  193 cm  -
Sovepose brede (skulder)  R: 155 cm. L: 165 cm.  147 cm  -
Liggeunderlag, bredde max R: 55 cm. L: 65 cm.   51 cm.  2 x 65 cm.
Materialer  20D Ripstop Nylon  20D Ripstop nylon  30D Polyester nylon
Fyld  800 andedun Dridown  800 andedun dridown  600 andedun dridown
Ca. pris   3300 kr. u. told og moms  3670 kr. u. told og moms T: 2548 kr. u. told moms 

Liggeunderlag, bredde max.? Hvad menes der med det?

Vi starter fra undersiden

Alle tre Backcountry Bed versioner har stropper til liggeunderlaget. Det er ikke nyt. Det har Therm a rest soveposer også. Men tanken er at man får oplevelsen af at sove i en seng, idet liggeunderlaget ikke kurer rundt når man sover. 

Ja, jo... Jeg ved nu ikke. Jeg sover åbenbart stille om natten for jeg oplever ikke at jeg falder af liggeunderlaget. Stropperne har jo også en vis begrænsning, men man kan jo lade værre med at bruge dem, med mindre stropperne så kan mærkes igennem og dermed ødelægge liggekomforten?

sovepose med rem til liggeunderlag

Få foden luftet i fodsengen (foot bed)

En anden og mere spændende feature er den indbygget foot bed. Nogle benytter soveposer med to lynlåse til at kunne lufte ud for neden eller tage foden ud, men siden Backcountry Bed ikke har lynlås, så er de forsynet med en foot bed.

Idéen er at du kan tage foden ud under soveposen, et ekstra lag skaber et hul, så du kan stikke foden ud og få køling, hvis det bliver for varmt i soveposen. Det lyder smart og er klart hurtigere end at skulle sætte sig op og bøvle med vores alle sammens hade lynlås: ALLE LYNLÅSE I SOVEPOSER!

Minusset her er dog at du ikke kan åbne hele vejen ned, som du ellers kan i en traditionel sovepose.

Soveposeåbning der mangler noget

Der er ingen lynlås eller snor i åbningen på nogen af Country Bed versionerne. Det er på sin vis befriende, for hvem har ikke bøvlet med begge? Bandet det hele langt væk, når man vågner om natten, med blæren så fyldt at man næsten græder tis, for så ikke at kunne åbne det lort? På den anden side elsker man det traditionelle systen, når det er koldt og man kan putte sig helt ned og lukke til, så kun munden er ude.

anderledes sovepose

Det er igen et af spørgsmålene der rejser sig ved Sierra Designs soveposer: Holder det i praksis?
Er det for koldt bare at have et lag løs sovepose over? Kunne man nøjes med at udvide sin egen sovepose med dette løse lag?

Lommer til dine arme

Det her er genialt! Lommer til armene. Det er måske svært at forklare, men de viser det godt i deres video. Jeg kan godt lide at sove "løst" med mine arme og ikke bare have dem ned langs siden. Jeg kan faktisk ikke sove med armene ned langs siden, og derfor vågner jeg nogle gange med meget kolde eller dybfrosne arme, så armelommen kunne virkelig være et hit - igen hvis det holder i praksis.

sovepose med lommer til armene

Sov i alle stillinger

Sierra designs lover altså at du i deres soveposer kan sove på ryggen, siden og på maven. Da de kan holde vægten nogenlunde nede (arr... de er måske lidt tunge), så kunne det være dødsstødet til den traditionelle mumie-sovepose, som én som jeg stadig døjer med, og faktisk lidt hader. 

sierra designs backcountry bed duo

Dobbelt sovepose til 2 personer

Også spændende. Der findes soveposer der kan lynes sammen og soveposer du også kan dele med din hund (hunden får dog sin egen pose), og så er der soveposer til 2 personer. Det er måske til samme typer der sover med dobbeltdyne, men der er en god idé i at dele varme, hvis det er lidt koldt udenfor.

Backcountry Bed Duo kunne give større frihed til begge personer, da "overposen" virker fleksibel og ikke så fast. Desuden vil man kunne trække ned imellem sig, så der ikke kommer kold luft ned der.

dobbelt sovepose til to personer

Der sker noget på soveposemarked

Det bliver spændende at følge udviklingen, for det virker ikke til at jeg er den eneste med ukomfortable nætter i mumiesoveposen. Der dukker nogle sjove og anderledes soveposer op her og der, med nytænkende design (mon man skulle spørge BIG om at designe en ny?). Lad bare producenterne revolutionerer her også, som der også sker på så mange andre områder i branchen for tiden - spændende!

Mere om Sierra Designs:

Se flere af deres soveposer her: http://sierradesigns.com/sleeping-bags

Anmeldelser på Youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=sierra+designs+backcountry+bed

Mig bekendt kan man desværre ikke købe nogle af deres produkter i Danmark (kun i USA).

Tror du på den?

Jeg har spurgt i forummet, men nu kan jeg spørge i en artikel: Tror du på dette design og ville du give 4000 kr. (ca. med told og moms) for Backcountry Bed eller sover du fint i din mumiesovepose? Svar kræver login (men du bliver på denne side hvis du logger på).

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere


Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #2 4 år 2 måneder siden
Den ser nu spændende ud.
Som dig og sikkert mange andre kender jeg godt det der problem der sker når man har udsat nat-pisseriet til sidste sekund og først skal finde lynlåsen og derefter sætter den sig fast i stoffet !!

Jeg kan ikke se om den er ligesom en quilt, uden fyld i ryggen ?
(kan heller ikke se det på videoen)

Jeg synes det er super fedt at kunne få ventilation i bunden når fødderne koger.

Prisen er måske i den høje ende , om vægten er i forhold til dunmængde ved jeg ikke.

En anden "nat-pisse-venlig" pose jeg har kigget på er denne her ; www.exped.com/usa/en/product-category/sleepingbags/dreamwalker-450-m
men under alle omstændigheder er det fedt med noget nytænkning.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #3 4 år 2 måneder siden
Den er lidt som den Eriks har udviklet, som han omtaler i denne tråd: www.outsite.org/forum/outdoor-artikler/4248-vandretur-i-sydsverige-om-vinteren
ErikS's profilbillede
ErikS svaret på emne: #4 4 år 2 måneder siden
Se også denne tråd der handler om vinter soveposer.

/Erik
Kenn svaret på emne: #5 4 år 2 måneder siden
Ser ret interessant ud...som side/mave sover og er jeg selv meget udfordret med almindelige mumie soveposer...jeg kan jo godt lide at kramme hovedpuden, hvilket er lidt svært i en almindelig sovepose.

Om sommeren på fjeldtur kan jeg bare sove i en almindelig pose, med en fleece trøje på, så armene kan være udenfor. Men er det under frysepunktet, er det ikke en mulighed. Derfor har jeg tit overvejet noget let quilt på mit exped liggeunderlag, med min dunsovepose inden i.
Bak69's profilbillede
Bak69 svaret på emne: #6 4 år 2 måneder siden
Virker mystisk at temp. på kvindesoveposen er lavere end på den til mænd, det plejer at være omvendt...

Tænker ellers at systemet ser spændende ud.
Er det en du skal teste Christian?
LarsM svaret på emne: #7 4 år 2 måneder siden
Jeg sover altid halvt på siden halvt på maven. Jeg foretrækker at have armene inde i soveposen og at kunne vende mig inde i soveposen, uden at den følger med rundt, d.v.s. at den side, der er tænkt at skulle vende ned mod underlaget, også altid gør det i praksis. Det kan ikke fungere, hvis jeg snører hætten på en mumiesovepose. De sidste 35 år har jeg brugt mumiesoveposer, fordi det har været, hvad man kunne få, men jeg har aldrig snøret hætten til - heller ikke om vinteren. Så har jeg taget en hue på og måttet leve med et lidt større varmetab p.g.a. at soveposen aldrig bliver lukket helt til, som det er tænkt fra producentens side. Det har for så vidt fungeret OK, og lige nu hopper jeg nok ikke på nogen ny vogn, men det er da interessant at se, at der udvikles helt nye typer soveposer.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #8 4 år 2 måneder siden

Bak69 skrev: Virker mystisk at temp. på kvindesoveposen er lavere end på den til mænd, det plejer at være omvendt...

Tænker ellers at systemet ser spændende ud.
Er det en du skal teste Christian?


Det er meget normalt at deciderede kvindeposer er lavet til koldere temperaturer. Som jeg hører fra soveposebranchen, så fryser kvinder mere end mænd. Dog er kuldefølelsen selvfølgelig individuel.

Vi har en masse samarbejdspartnere, men Sierra Designs er ikke en af dem. Denne artikel er skrevet af nysgerrighed og for evt. at inspirere.
Jeg gad godt at teste Backcountry Bed, men jeg har ingen planer om det endnu.

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.