outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Amok Draumr 3.0

Hængekøjemarked er forlængst gået amok og dette med god grund. Hængekøjer er geniale at sove i og så er der mange fordele i forhold til et telt. Amok Hammock er et norsk firma, der laver anderledes hængekøjer og Outsite har fået fingrene i Amok Draumr 3.0 før den udkommer i denne weekend.

amok draumr 3 haengekoeje

Anderledes hængekøje

Draumr 3.0 og hele Amoks serie er hængekøjer der hænger omvendt. I de fleste køjer hænger du fra træ til træ, med hovedet mod det ene og foden mod det andet. I Amok hængekøjerne har du træerne på højre og venstre side - og hvorfor så det?

Nogle mener at det gør køjen mere stabil og behagelig fordi den gynger som en båd. Andre der lider af søsyge ligger også mere behageligt i køjen, men det er individuelt. Draumr kan p.g.a. den anderledes opsætning også blive helt plan, så du ligger helt flat. I andre køjer kræver det at man ligger skævt på langs af køjen. En anden fordel med Amok hængekøjen er at den er fed at sidde i, og så er der kræset for detaljerne.

amok hammock draumr 3

Køjen kræver at man har et liggeunderlag med cellerne lodret. Amok selv anbefaler Exped liggeunderlag, men vi er i gang med at finde alternativer. Der er dog ingen tvivl om at liggeunderlaget er alfa og omega for Draumr, for er det ikke det rigtige, får du en lortenat i køjen.
Fordelen derimod er, at langt de fleste køjer ikke kan særligt godt med liggeunderlag, og de kræver derfor underquilts. Amok Draumr er designet til liggeunderlag, og du skal derfor ikke tænke på CBS (cold but syndrome) da isoleringen nedefra er på plads.

Test af Amok Draumr 3.0

Vi har vores køjeekspert Zach til at teste køjen. Han er grundig og har nægtet at lave en hurtig test. Det kan vi lide, for test af udstyr skal gøres ordentligt, og noget udstyr kræver mere end en weekend at teste. De første meldinger kan vi dog godt afsløre, og den første er at køjen vokser på en.
Det forstået, at man skal vænnee sig til hele køjesystemet. Der er slet ingen tvivl om at opsætningen er rigtig godt tænkt, og så kan hængekøjen justeres alle steder. Du behøver stort set ikke forlade køjen for at rette lidt på den.

pakstoerrelse paa amok hammock

Alle detaljer er gennemtænkt og materialerne er superlækre, men Amok Draumr 3.0 er også i den høje ende af prisskalaen. Den medfølgende tarp er genial og klart den største og bedste overraskelse, da Zach pakkede køjen ud. Tarpen til Draumr 3.0 er en blanding mellem en Hexatarp og en diamandtarp. Desuden står der en lille hilsen på indersiden af tarpen, der kan inspirere dig i dit friluftsliv. Hvad det er, og om den vokser sig til et fint forhold mellem mand og køje må testen vise. Den kommer senere (når Zach er tilfreds - bum!).

Hvor og hvornår udkommer Draumr 3.0

Draumr 3.0 kan ikke købes i Danmark endnu, men der er forhandlere der har kig mod Norge. Indtil de finder ud af det, kan du købe den direkte fra Amoks webshop: http://www.amokequipment.com/

Der er gratis forsendelse i hele verden.

Læs Zach's test af Draumr 3.0 her:

https://www.outsite.org/test-af-outdoor-udstyr/test-af-haengekoje/305-test-af-amok-hammock-draumr-3-0

Kom med på hængekøjekursus

haengekoejekursus for begyndere

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.