outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Der er mange gode fordele ved at holde shelterferie med familien. Gratis overnatning i shelteret er en af dem, og det kan måske give flere ferier og oplevelser i løbet af året? Læs med og få inspiration.

shelterferie med familien

Ekstra ferie med familien i et Shelter

Sommerferien var egentligt gået. Vi havde 5 dage tilbage og pengene var brugt på fly, hotel osv.
Vores mellemste vågnede en morgen og spurgte: “kan vi ikke tage i Legoland?”. Det havde stået øverst på hans ønskeliste længe, men “den store ferie sydpå” var prioriteret. Det er ret dyrt at hive 5 personer i Legoland fra Sjælland. Bropenge, diesel, hotel, indgang til Legoland, mad, drikke, souvenirs osv. Danmark er bestemt ikke et billigt land at holde ferie i! Eller er det?

Vi begyndte langsomt at tale om det:
På køleskabet hang gratis adgangsbilletter til børnene fra div. morgenmadsprodukter
Bro og diesel kunne vi nok klare
Overnatning i Shelter er gratis
Mad kan vi klare ved alm. indkøb og lave mad over bål
Adgang for to voksne til Legoland og hvad man nu skal have af mad, drikke osv. kunne vi også klare

Jamen… så var det da bare med at planlægge lidt, pakke bilen og komme afsted.

Det giver bestemt muligheder, at have muligheden for gratis overnatning i budgettet. En overnatning på hotel for 5 personer i sommerferien, koster ret meget. Bevares, det er ikke fordi vi ikke vil sove på hotel, det er der intet galt med (og dejlig med luksus), men dette gav os bare muligheden, for en ekstra oplevelse i sommerferien.

Planlæg shelterferie

Jeg gik på udinaturen.dk og zoomede ind på Billund. Der er utallige shelterpladser at vælge imellem, og de ligger alle i fornuftig afstand. Jeg har vandret på Hærvejen et par gange ved Jelling, så jeg kendte nogle af dem i forvejen, så vi kunne jo tage et af dem.
Jeg havde to shelters mere i baghånden, hvis nu det første var optaget. Det er altid en god idé med plan B og C når vi taler overnatningsmuligheder i naturen. Også selvom du har booket shelteret. Der kan være fejl i bookningssystemet, der kan dukke andre op, der kan være kæmpe byfest i nærheden, der gør at ingen får lukket et øje osv.

shelterferie med boern

Hvis I finder et shelter der ligger forholdsvis tæt på parkeringsplads, så husk at I kan tage lidt mere luksus med. Det værende tæpper til aftenen/natten hvis det skulle blive lidt køligt. Det kan også være køkkenredskaber som skærebræt, grydeskeer osv. Det gør madlavningen lettere og mere hygiejnisk i shelteret. Det kan også være campingstole, udekøkken (campingkøkken) osv.

Vi var tæt på shelteret ved 14-tiden og handlede ind før vi ankom. Vi havde også købt en pose brænde (i Jem & Fix koster de ca. 19 kr. for en pose. Samme pose der koster 40-50 kr. på benzintanken).
Det er rart at have styr på dette når man ankommer. Så kan man bruge tiden på at rede seng (puste liggeunderlag op, gøre soveposer klar osv.) og lave bål. Shelterpladser kan være støvsuget for brænde, så det er rart at have noget at starte bålet med. Det er også rart hvis man ikke lige kan finde tørt brænde til en start. Så har man lidt at tørre det næste brænde der skal på bålet.

Shelterferie med børn

Naturen giver så meget! Både til børn og voksne. Ligegyldig hvor afhængig I er af “hverdagen” (det værende smartphone, varmt vand, strøm, køleskab osv.), så vil I alle få meget ud af en shelterferie sammen. Der går ikke længe før kroppen begynder at vende sig til naturen, og dine instinkter vågner. Dine børn er der allerede før I når shelteret. De kan have “må jeg gerne få min telefon?”- syndromet de første 20 minutter, men fundet af et insekt, god pind, en snegl osv. får dem til at glemme skærmen - i rigtig lang tid.

ferie med boern

Derudover får de også nye interesser og lærer en masse nyt (chancen er at du også gør). Uventede spørgsmål kan vælte ud af børn, og hvis du ikke kan svare, kan I skrive spørgsmålene ned, og undersøge dem når I kommer hjem (eller I har “skærmtid” - eller måske når børnene sover). “Hvordan renser den LifeStraw egentligt vandet?”, “hvad er det for noget slim sneglen laver?”, “hvad er det for en fugl”, “hvad er det for et træ?” Lige så snart du ikke kan svare, så er det jo ikke et nederlag - tvært i mod; det er en mulighed for at I alle lærer noget nyt.

Fordelene ved shelterferierne er mange og det giver jer, kort sagt, muligheden for flere ferier i løbet af året. Hvis I er hardcore friluftsmennesker, så kunne I jo også tænke skiferien som shelterferie. Der er masser af shelters i Norge og Sverige og dem kan I finde på Outsite. I kan selvfølgelig også bruge de udenlandske shelters om sommeren ;)

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.