outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Shelterpladsen og teltpladsen De Små Fisk ved Silkeborg, ligger i et rekreativt område med rigtig mange muligheder. Her er badning i søen, kort til centrum, Danmarks smukkeste vandrerute i nabolaget og meget meget mere. De Små Fisk er også et godt udgangspunkt for at besøge store attraktioner såsom Himmelbjerget og Legoland.

de smaa fisk shelterplads og teltplads

Hvis du kører over Remstrup Å, der løber gennem Silkeborg midtby, mod hospitalet, har du Nordisk Outdoor (kendt for de lette telte) på venstre side og Hjejlen på højre side. Det lyder måske ikke af meget, men hvis du placerer dig selv lige her, er det et billede, der printer sig ind i din hukommelse. Bakken der står som en mur, “bjergvejene” der løber fra rundkørslen, åens liv og fossen - lige midt i byen.

Vejen ned til De Små Fisk er klemt inde mellem bakke, bro og å, og man kan nærmest ikke komme gennem den lille viadukt og videre ud mod skoven.

De Små Fisk

P-pladsen vidner om mange besøg. Selvom vi ankommer midt på aftenen, er her stadig biler tilbage, og der går folk rundt på aftenture. Shelterne ligger spredt ud over pladsen og har forskellige udformninger, aldre og faciliteter.

shelterplads ved silkeborg

Hvis du går forbi toiletbygningen, ender du ved “oasen” med de fire første shelters. Disse er af nyere design og ligger efter hinanden på række. Der er dog plads nok mellem dem, til man kan være flere grupper på samme plads uden den store forstyrrelse.

De nye shelters er ikke særligt smarte i design. Der går en spildkant på siden, som jeg ikke kan regne ud, hvad skal bruges til. Havde man rykket væggen lidt ud, var der mere plads i shelteret - til samme pris. De er meget lave, så du kan ikke sidde oprejst, og skal du have tøjet af og i posen, så skal du ud og lave den kendte “tag-tøj-af-i-underlige-stillinger”-dans.
Det ene shelter er dog ret smart! Her er der handicapvenlige faciliteter som f.eks. sliske, motor til løft og andet. Man skal dog bruge nøgle til disse faciliteter, og da jeg var på pladsen, fremgik det ikke tydeligt med f.eks. et skilt, hvor man kunne få fat i den..

de smaa fisk

I skrivende stund kan jeg dog se det omtalt på Naturstyrelsens side. hvor det fremgår, at man skal ringe på telefon 82 30 30 70, hvis man vil have adgang til hjælpemidler. Det fremgår også, at vejledningen ligger under udtrækslejet. Det er klart, at disse oplysninge bør være lettere tilgængelige.

Ved de nye shelters er der borde/bænkesæt, hvor der på bordet er monteret stativ til engangsgrill. Der er ikke bålsted ved shelterne. “Oasen”, som shelterne ligger i, er stor og åben. Til grupper med mange personer er de fire shelters at foretrække.

de gamle shelters

Går du videre til næste “oase”, finder du yderligere to shelters. Disse er nogenlunde i den gamle klassiske udformning. “Oasen” er hyggelig og tager dig længere ud i naturen. Her er udsigt til skov, og stemningen er mere intim. Du finder også bålsted ved shelterne, brændeskur og borde/bænkesæt. Hvis du er alene eller sammen få, er denne “oase” at foretrække.

Andre overnatningsmuligheder

I den sidste “oase” må du overnatte i telt. Der skal være tre meter mellem teltene. Du må sikkert også gerne slå en hængekøje op i træerne ved pladsen.

Andre Faciliteter

De Små Fisk er for de fleste nok mest kendt for badning i søen. Badning foregår i den tredje “oase”, der ligger væk fra shelterpladserne og dermed ikke forstyrrende for overnattende gæster. Der er p-plads og toiletter (træk og slip) samt vand på pladsen. Du finder også et ishus men husk at kontrollere åbningstiderne, før du glæder dig for tidligt. Der er nemlig sæsonåbent, når det er godt vejr.

ishuset ved de smaa fisk

Sheltersæsonen

Vi var her lidt uden for sæson, og vi var de eneste overnattende. Men når temperaturerne er behagelige, skal du ikke regne med at have pladsen for dig selv. Dette gælder weekender og ferier. I sommerferien skal du regne med aktiviteter stort set døgnet rundt.

Hvordan kommer man hertil
Med bil: Fra Århus tager det 38 minutter via Silkeborgmotorvejen. Tag frakørslen ved Borgdalsvej.

udsigt mod silkeborg soerne

Med bus/tog: Fra Silkeborg Station tager du bybus 7 med retning mod Sejs/Svejbæk. Det tager 18 minutter med bus, og du bliver sat af lige ved pladsen.

Lokale tips

Silkeborg har meget at byde på. Hvis du benytter pladsen som vandrer, er her nogle muligheder:

Himmelbjergruten
Du sidder stort set på ruten og kan vælge at tage de syv høje ind mod Silkeborg. Her er smukke udsigtspunkter mod Søhøjlandet og Silkeborg. Der er gode muligheder for rund-ruter, og du skal nok få pulsen op på bakkerne.
Du kan også vandre mod Svejbæk og Himmelbjerget. Ved Svejbæk kan du krydse over med en soldrevet færge, der drives af Skyttehusets Camping. Her kan du også overnatte i glampingtelte, spise i cafeen og handle lidt i den lille kiosk. Se mere her:
https://www.skyttehusetscamping.dk/

Ved Svejbæk kan du også spise på Aalekroen, der har en af Danmarks bedste brunchmenuer (ikke sådan officielt, men vurderet af Outsites redaktører). Aalekroen har udsøgt udsigt mod Svejbæk færgegård og Julsø:
https://aalekroen.dk/

Er du her som turist, så kan du opleve:
Asgar Jorn, Museum Jorn: http://www.museumjorn.dk/da/
Aqua Akvarium og dyrepark: https://www.visitaqua.dk/
Himmelbjerget: http://himmelbjerget.dk/
Silkeborg: https://www.silkeborg.com/danmark/silkeborg-turist-forside
Århus: https://www.visitaarhus.dk/turist-i-aarhus
Legoland: https://www.legoland.dk/
Og meget mere...

Se flere shelterartikler her: https://www.outsite.org/friluftsliv/overnat-i-shelter-i-danmark-og-sverige

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.