outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Shelterplads i Kårup skov i Odsherred. Rigtig smuk beliggenhed i kuperet terræn med udsigt til havet. Der er gode faciliteter på lejrpladsen og skoven byder på flotte vandreruter og anderledes aktiviteter.

kaarup skov shelter

En tur langs Danmarks mest lige vej (Adelers allé) og man ender i den charmerende by Fårevejle (håndboldspillere og gymnaster kender med garanti byen). Herefter bliver vejene mindre og mindre og man ender på en grusvej, hvor man mistænker GPS'en for at ville kidnappe en. Man når op på bakken og en udsigt åbner sig (Tak GPS!).

smukke odsherred

Kårup Shelterplads

Man kan, hvis man har meget udstyr med, holde bilen lige ved shelterpladsen. Herefter parkerer den 50 meter væk. 

Kårup Skov Shelterplads har en rigtig fin størrelse og den er gennemtænkt. Pladsen er meget åben mod vest (perfekt med solnedgangen), men der er beplantning der alligevel giver læ for vestenvinden (i to af de tre shelters). Det er virkelig genialt set af folkene bag lejrpladsen. Størrelsen gør at shelterne føles intime og hyggelige, men her kan sagtens være 5-8 telte og 20-30 mennesker. Kort sagt er pladsen rigtig god.

shelter i kaarup skov

Rundt om på pladsen er der borde/bænkesæt og en stor bålplads i midten. Bålstedet på billedet ved shelteret er "uautoriseret" og nok lavet for at få varmen i shelteret. Vær opmærksom på regler for bål på shelterpladserne. Det er (bestemt) ikke alle steder det er tilladt at lave bål, andre steder end det officielle bålsted. Det kan dog være tilladt at bruge kogegrej og dermed bærbare bålsteder såsom Petromax Atago.

baalpladsen

Lad dig ikke snyde af de grå og våde billeder. Kårup skov og hele området er utroligt smukt (også irl på en grå dag).

Bookning

Shelteret kan bookes. Du kan booke det her: http://booking.naturstyrelsen.dk/Home/Kort/?dialog=1&udinaturenID=15738

udsigt fra shelteret

Andre overnatningsmuligheder

Hvis du er en fiks hænger, så burde hængekøje kunne lade sig gøre. Der er plads til 5-8 telt på pladsen, men som altid er det lidt svært at finde ud af reglerne, for den enkelte plads.

Andre faciliteter

Der er muldtoilet. Skrald skal medtages. Det er muligt at sanke brænde i omkringliggende skove.

toilet paa shelterplads

Sheltersæsonen

Fra uge 12 til uge 40 er shelteret booket hver weekend. Kårup skov shelter er derfor meget populær. Du kan selvfølgelig stadig besøge shelterpladsen i ugedagene, men her kniber det måske med tid. Men husk at du kan holde pilen over en bookning og se hvor mange der har reserveret en soveplads. Det kunne være der var plads til dig/jer alligevel (og sandsynligheden for at der rent faktisk dukker nogle op, er ikke så stor. Læs mere om det her: https://www.outsite.org/friluftsliv/overnat-i-shelter-i-danmark-og-sverige/783-overnatninger-i-naturen-ny-rekord-for-2018)

Hvordan kommer man hertil?

I bil: På Holbækmotorvejen tager du frakørsel 20 "Holbæk Vest" og drejer af i rundkørslen ad Landevejen. Herefter skal du til højre af Danmarks mest lige vej; Adelers Alle. Du er tæt på, når du rammer Fårevejle og du kan se shelterets placering her: https://goo.gl/maps/3tWsSfskMbB2 

Hvis du kommer fra Jylland, kommer du måske fra Mols Linjen. Her skal du ad hovedvej 21, men gør dig selv den tjeneste at dreje af allerede ved Lyngvejen. Herfra får du smuk og anderledes Dansk landskab.

Med Bus/Tog: Tag Regionaltoget til Holbæk. Herfra skal du med lokalbanen 510R og stå af i Fårevejle. Her skifter du til bus 568 og du kan se køreplanen her... Det tager 2 timer og 10 minutter fra København H, så det er ikke en jordomrejse. 

Lokale tips

I Kårup skov er der opført forskellige aktivitetsmiljøer. Der er en stor naturlegeplads, træningsmiljø, udkigstårn og et bevægelsesmiljø. Du kan se de forskellige miljøer her: http://kaarupskov.dk/aktivitetsmiljoer.html 

aktiviteter i kaarup skov odsherred

Se et kort over skoven, hvor aktiviteter er indtegnet her: http://kaarupskov.dk/onewebmedia/Kaarup_Skov_kort_marts-2018.jpg

Tæt på shelteret ligger Odsherred Zoo, der varmt kan anbefales. Her kommer man tæt på dyrene og personalet er meget venlige. Sommerland Sjælland ligger også i nærheden. Esterhøj giver dig en flot udsigt over hele Odsherred, og så får du lidt historie med i købet. Du kan se meget mere om hvad der gemmer sig, i videoen herunder...

Mere info

Brochure over Kårup skovrochure over Kårup skov

Flere shelters, klik her...

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.