outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Flot shelterplads næsten midt i Bidstrup Skovene, med to shelters, bålhytte, hestefold og masser af bålsteder og grill. Pladsen kan bookes og er meget eftertragtet. Du kan enten vandrer hertil på Skjoldungeskoven eller kører i bil, til parkeringspladsen ca. 300 meter fra pladsen.

shelter i Bidstrup skovene

 

Fra bilen anes Roskilde fjord og man drejer fra ved afkørsel 15, Gevninge. Pulsen sænker sig langsomt og tiden går over på ”Sommerhustid”. Ugens stress lægger du her og fortsætter ad landevejen.

Lejre kommune vil herefter byde på anderledes og kuperet landskab, hyggelige byer og flot natur.
Bidstrupskovene dukker langsomt op ved Hvalsø og vejene bliver mindre og mindre.
Fra Smidstrup drejes sydpå og den sidste lille tur ad Lerbjergvej til parkeringspladsen for foden af skoven, er meget hyggelig (kør forsigtigt - mange sving og bakker). Resten af vejen hen til shelterpladsen, sker på gåben og tager højest 5 minutter fra P-pladsen.

Bidstrupskovene er ejet af staten og Naturstyrelsen. Her er, af uforklarlige årsager, ikke fri teltning - ikke engang i en del af skoven.
Der er masser af muligheder for vandreture og oplevelser - Bl.a. Sjællands højeste punkt.

shelterplads med baalhytte

Shelterpladsen

Shelterpladsen er meget stor og der er udsigt over en sø. Her er i sæson mange spiselige planter, nogle kan du endda nå fra bålhytten. Pladsen har 2 shelters, der kan benyttes af to forskellige grupper uden at genere hinanden. De er altså ikke placeret lige opad hinanden, så er i flere end 5 af sted, så bliver det sociale i bålhytten.

Shelterpladsen er ny, så den mangler stadig at vokse til, men her er allerede hyggeligt. Vær opmærksom på at der er noget nedkæmpelse af ukrudt i form af plastik, dette generer dog ikke så meget.

gynge fra trae

Bålstedet ligger, som på alle andre pladser i Danmark, desværre alt for langt væk fra shelteret. Dette gør at du ikke kan varme shelteret op, når det bliver koldt. Ikke engang hvis du laver reflekterende bål. Det er dog ikke det store problem her, da I har bålhytten og her er der god mulighed for at få varmen ved bålet. Ellers kan man måske bruge et bærbart bålsted. Hver shelter har plads til 4-5 personer, alt efter størrelse af liggeunderlag. 6-7 børn kan her nok ligge.

Andre overnatningsmuligheder

Det er ikke tilladt at telte på shelterpladserne (der er mange) i Bidstrupskovene. Til gengæld er der 2-3 teltpladser, så er du til telt, så er der også muligheder for det (bare ikke på shelterpladserne).
Bidstrupskovene er så storeat det ikke er et problem.

Andre faciliteter

Pladsen har stort set alt hvad hjertet begærer (og mere til).

Bålhytten: Rigtig flot og stor bålhytte med plads til ca. 24-30 siddende gæster. De 4 borde/bænkesæt står rundt om bålstedet i midten og du vælger selv om de skal være overdækket eller i fri luft. Det er lavet så smart, at du kan rykke frem og tilbage på bordene, selvom de sidder fast med en kæde.
Selve bålstedet er med rist og rigeligt til store grupper. Bålet er i hoftehøjde, så madlavning er en leg. Man kan opvarme soklen, så man også får lidt varme til fødderne.

shelter med toilet

Toilettet: Muldtoilet i klassisk stil. Der er rigtig god udsigt over søen herfra.

Gyngerne: I det store træ på pladsen, er opsat to gynger. Det er genialt til børnene.

Sheltersæsonen

Der er run på de nye shelters. Da vi besøgte pladsen, kom der 4 grupper efter os. Vi kunne heldigvis hjælpe med at udpege de mange andre shelterpladser/teltpladser. Næste dag, kom to damer tidligt, for at se om de kunne ”reserverer” shelterne til senere. De blev derfor siddende til vi forlod stedet, så de var sikker på at have det til om aftenen, hvor resten af gruppen ville komme.

Sagt på en anden måde, så er her i højsæsonenen mange mennesker.

baalsted og udsigt

I forhold til andre skovgæster, ligger shelterne forholdsvis uforstyrret. Fra bålhytten ser man andre skovgæster, men det går nok. I ydersæsonen er her knapt så mange, så her kan man godt satse på pladsen, hvis man vandrer/andet. Sørg selvfølgelig altid for en plan B og som nævnt, er der rigeligt med andre muligheder i skoven.

Hvordan kommer man hertil?

I bil: Den hurtigste vej er at tage Holbækmotorvejen og køre af på frakørsel 15. Herefter kører du mod Hvalsø og Smidstrup. Du kan parkerer 5 minutter fra pladsen på Lerbjergvej.

Med Bus/Tog: Tag Regionaltoget til Hvalsø. Herfra kan du følge Skjoldungestien sydpå, direkte til shelterpladsen.

Lokale tips

Bidstrupskovene er fyldt med oplevelser og historie. Fra gamle tørvemoser fra krigen, hvor du kan finde kødædende planter, til gamle spor af kongevejen. Bl.a. et ”hemmeligt” sted, hvor man kan finde spor af et ledvogterhus.
Her er også grævling, så hvis man står (meget) tidligt op, kan man måske se dem.

Skovene er i visse områder ”event-skov”. Du kan rende ind i store arrangeret løb og hver lørdag, skal man være vågen, da der kører hundeslæder (efter ATV/andet, da her jo ikke er meget sne). Dette er dog mest i skovens nordøstlige ende og generer ikke den nye shelterplads.

Sjællands højeste punkt, Gyldenløvehøj (125,5 moh), ligger tæt på shelterpladsen. Jeg har hørt rygter om at man undersøger muligheden for et udsigtstårn, men indtil videre er her ikke den store udsigt. Man fornemmer dog i det meste af skoven, at det er meget kuperet terræn (Danmark taget i betragtning).

oplevelser i bidstrup skovene

Avnsø i den nordøstlige del, er en af Danmarks reneste søer. Her er der mange faciliteter til en skovtur, med borde/bænkesæt, bålsteder osv. Her er også badefaciliteter og der er spor af vinterbadning. Der er også fiskeri i Avnsø og andre søer i skoven (kræver fisketegn).

I det hele taget er skoven, der kun ligger 30 minutter fra København, virkelig anbefalelsesværdig. Skoven er ikke overrendt og her er masser af plads. Du kan f.eks. finde en brochure og gå på oplevelse i de mange spændende tilbud.
Skjoldungestien går gennem skoven og du kan selv forkorte eller forlænge stien som du vil. Outsite har mange ture i området og vi kan anbefale stien, der er en del af den rigtige Camino. Vi kan kalde denne del ”Cold Camino”.

Sidst, men ikke mindst, er Bidstrupskovene en del af den nye Nationalpark Skjoldungernes Land. Her kræver det nok et magasin, at gøre opmærksom på tilbud, events og faciliteter.

Mere info

Naturstyrelsen
Bidstrupskovene brochure
Nationalpark Skjoldungernes Land
Gyldenløvehøj
VisitLejre

Flere shelters, klik her...

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.