outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Hyggelig og flot shelterplads nær Frederikssund og Skibby. Svanholm Shelter har mange faciliteter og har plads til 4 overnattende gæster. 

svanholm shelter

Svanholm

Svanholm gods blev grundlagt i middelalderen og er gennem tiden gået fra familie til familie. I 1976 blev Svanholm Gods overtaget af et kollektiv, så i dag bor her mange familier. 85 voksne og 46 børn bor i 6200 kvm. bolig og bruger 1,7 mio. kr. på mad om året. De og du kan boltre jer i 120 hektar sko, for her er du velkommen til at gå en tur eller overnatte i shelteret. Godset har også rundvisninger hver søndag kl. 11. Tilmelding ikke nødvendigt.

Hippier

Jeg er på besøg i shelteret med Palle (Outsite frivillig) og mine to børn. Vi skal ikke overnatte, men bare have lidt friskt friluftsliv. Vi er kun lige ankommet, da min søn giver op og må have sin lur. Jeg har liggeunderlag og sovepose med til ham, så det er intet problem.
Det er stadig koldt i vejret, så Palle og jeg begynder på bålet.

Jeg har gået på Efterskole - endda en Tvind (skræk, hjernevask og Amdi - jeps hele balladen!) efterskole, så ud fra den oplevelse, går jeg ud fra at jeg næsten ved hvordan det er at bo i kollektiv. Dem her på Svanholm er dog øko-red-naturen-mindre-CO2-agtige-hippier og selvom 70'ernes fri hash og sex er forbi, er det sikkert stadig det der praktiseres bag murene - Kunne man forudindtaget forestille sig.

svanholm gods shelter

En kvindelig løber kommer igennem området. Hun ligner en moderne forretningskvinde med "lad mig værre, jeg har for travlt til dig" attitude og hendes høretelefoner vidner om en indelukkethed og en "fri mig for naturens lyde". Hendes blik fanger mit og jeg ved godt at det næste er: en let rullen med øjnene og så er hun videre.

Til min store overraskelse stopper hun prompe og tager høretelefonerne ud. Hun smiler til os og siger at hun er glad for at vi bruger stedet, for der kommer ikke så mange. Hun fortæller at vi meget gerne må bruge skove og shelterpladsens faciliteter. Vi takker og hun smiler og løber videre.

Pointen er at kollektivet er blevet enormt populært igen. Det er for alle der har lyst til fællesspisning, fællesøkonomi osv. og ikke kun forbeholdt hipperne.

Svanholm Shelter

Svanholm shelter er ikke nyt, men er i pæn stand. Shelteret ligger nogenlunde uforstyrret af vejen og der går en sti gennem pladsen. Der kan overnatte 4 personer, men shelterpladsen er stor nok til større grupper (uden overnatning). Bålstedet er desværre placeret meget langt fra shelteret, så dette kan ikke give varme på kolde dage, som da vi besøgte det.

shelter med braende

Shelteret er privat, så det koster 20 kr. pr. mand pr. overnatning, men for den pris får du også en masse faciliteter og brænde i skuret.

Faciliteter

Der er let adgang fra vejen og ret tæt på er der en parkeringsplads, der dog ikke er markeret på oversigtskortet. Der er brændeskur, muldtoilet, vandhane, overdækket bord/bænkesæt og skraldespand. Kort sag alt du har brug for og mere til.

Sheltersæsonen

Der kommer åbenbart ikke så mange besøg, så dette shelter er oplagt at stile efter, især om sommeren hvor det ellers kan være svært at finde et ledigt shelter.

shelter med toilet

Det overdækket område er genialt hvis du gerne vil være sikker på et tørt område foruden shelteret. Vandhanen virkede da vi var der, men forhør dig før du ankommer, hvis det er i de kolde måneder.

Hvordan kommer man hertil

Med bil: Fra Frederikssund kører du over broen til Hornsherred og sydpå mod Skibby. Her drejer du af mod Svanholm. Fra Holbækmotorvejen tager du frakørsel 15 Gevninge og følger Hornsherredvej til Elverdamsvej og drejer fra mod Svanholm i Skibby.

Er du ude efter en anderledes køretur, kan du f.eks. smutte forbi Hundested og tage Sølager-Kulhuse færgen til Hornsherred.

Med det offentlige: Tag C-linjen mod Frederikssund St. og derfra med bus 230R og skift til bus 315 i Lyngerup. Stå af ved Fjordlandsskolen og herfra er der 1 km. til fods. Turen tager 1 time 48 min. i alt.

Mere info

Bookning: 40400357

Pris: 20 kr. pr. mand pr. overnatning

Svanholm: http://svanholm.dk/

Om Svanholm Gods: http://svanholm.dk/index.php?id=52

Kollektivet har i skrivende stund 2 ledige boliger: http://svanholm.dk/index.php?id=226

Gåtur i Svanholms skove: http://svanholm.dk/fileadmin/user_upload/PDF/ny-skov-folder.pdf

Oplevelser:

Visit Frederikssund: http://www.visitfrederikssund.dk/nordsjaelland/aktiviteter/tag-paa-tur-i-fjordlandet

Jægerspris slot (husk at besøge de kendte ishuse!): http://www.visitfrederikssund.dk/nordsjaelland/slotte-og-herregaarde/jaegerspris-slot/grevinde-danner

Fjordstien: http://naturstyrelsen.dk/publikationer/andre-foldere/fjordstien/

Der er mange flere oplevelser ude på Hornsherred.

Shelters i nærheden 

Offentlig shelter- og teltplads i Gershøj, Hornsherred.

gershoej shelter plads med fri teltning fed shelterplads paa sjaelland klik

God fornøjelse.

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.