outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Shelter med indbygget bålhytte

I vinderød skov i Frederiksværk ligger et stort shelter til mange personer. Shelteret har indbygget bålhytte så du kan gå tørskoet hen til ildstedet for at se til bøfferne. Området er hyggeligt, men du er ikke langt fra byen.

shelter i vinderød skov

Frederiksværk

Det er en af de der glemte perler. Frederiksværk ligger ikke lige der hvor man kommer forbi. Der er ingen motorvej men "Grisen" (lokalbanen) køre forbi engang i mellem. Men her er hyggeligt og en af de der byer hvor tiden går lidt langsommere - på den gode måde. Jeg har boet i området i 1,5 år da jeg gik på efterskole i Asserbo, hvor der også ligger et fedt shelter, Asserbo Shelter.

Det er derfor et glædeligt gensyn med Stålvalseværket, stationen, McD i rundkørslen og den lidt mystiske tur gennem skoven hvor man krydser kanalen fra Arresø. Det hele ligger her endnu og det virker til at det hele er i udvikling. Godt at se!

Shelter i Vinderød skov

Vi er her i forbindelse med Outsites årlige julefrokost. Jeg har søgt efter en stor shelterplads og kunne godt tænke mig at prøve en af dem med "indbygget bålhytte". Dem ligger der nogle stykker af i området, så det var bare at vælge.

Man kan med det samme se at det er et hyggeligt shelter. Hvis man er mange skal der ikke meget til at skabe en god stemning, da det hele er "lukket inde" selvom der er åben ud til. 

Der er tre shelters, så at sige. Der kan sove ca. 3 voksne i hver, men man kan måske knibe lidt flere ind. Shelterne er bygget sammen, så der er åben hele vejen rundt. Da det er en cirkelformet konstruktion, er her plads til meget bagage bagerst i shelteret, men knapt så meget benplads ud mod bålet. Shelterne ligger inde under taget på bålhytten og det gør at du kan gå tørskoet rundt.

shelter til mange personer

Andre overnatningsmuligheder

Jeg kan ikke læse mig frem til om der må være opslået telte, men omvendt står der heller ikke at det er forbudt på pladsen. Vinderød skov er en statsskov, så du må gerne ligge i hængekøje.

Andre faciliteter

I midten af shelteret er bålstedet med rist hvor der er plads til meget brænde og mad. Selvom det er langt fra shelterne (ca. 3 meter), så kan det stadig give strålevarme. Det må være bunden der er af stål.

baalsted med rist

Under taget er der også et langt borde/bænkesæt med rigeligt plads. Du har altså både shelter, bål og bord under samme tag.

Uden på shelterpladsen findes forskellige bålsteder samt andre borde/bænkesæt. Der er desuden muldtoilet, så du behøver ikke gå med spaden ud i skoven.

Der er hverken brænde eller vand. Brænde kan sankes i skovbunden (der var rigeligt) og vand skal medbringes.

Sæsonen

Shelterpladsen er forbeholds Frederiksværk Udeskole, så på hverdage indtil kl. 17 kan shelteret være optaget. Om aftenen og i weekenden kan alle benytte pladsen. 

Jeg kan ikke helt vurdere om her er overrendt med andet end hundeluftere, MTB'er og løbere som vi så masser af. Om lørdagen fik vi pludselig besøg af lovens lange arm, der havde fået en henvendelse om "ophold" i shelteret af sigøjnere eller lign. Bevares vi rodede da lidt, men ellers??? Det vidner lidt om at her ikke overnatter mange eller at det sure gamle ægtepar er kommet forbi.

baalstedet i shelter

Foruden politiet fik vi også besøg af andr Outsite brugere, der havde set opslaget, men ikke havde så meget tid. Det var hyggeligt at folk kiggede forbi til en kop kaffe.

Hvordan kommer man hertil

Med bil: Kør mod Frederiksværk og parker her: https://goo.gl/maps/jgcTyiJKaBD2 

Med det offentlige: Tag lokalbanen til Frederiksværk station. Herfra kan man tage busen, men jeg vil anbefale at gå det lille stykke ud til pladsen.

shelter med baalhytte

Når man ankommer til parkeringspladsen er her en bakke til venstre og herfra går turen næsten af sig selv. Man skal dreje til højre, men man kan se shelteret fra stien.

Mere info

Shelteret kan bookes på hverdage fra kl. 17 og frem. Du kan også booke shelteret hele weekenden: http://booking.naturstyrelsen.dk/Home/Kort/?dialog=1&udinaturenID=13163

Shelteret på udinaturen: http://udinaturen.dk/facilitet/Shelter-i-Vinder%C3%B8d-Skov/13163

Oplevelser og attraktioner i området: http://www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/attraktioner/oplevelser

Frederiksværk havn med Café og røgeri: http://www.frv-havn.dk/turist-info.html

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.