outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Shelter på Hærvejen: Givskud Shelter

På Hærvejens vandreetape 16 ligger Givskud Shelter. Shelterpladsen har et nyt 10 m2 shelter samt en masse faciliteter. Du kan også overnatte i telt, tarp og hængekøje og så ligger overnatningspladsen i midten af rigtig mange oplevelsesmuligheder.

shelter paa haervejen

Givskud og Hærvejen

Vi kommer nordfra på vandreetape 16 på Hærvejen, der går fra Nr. Snede til Givskud. Men lidt snilde, kan man godt gøre ruten lidt mere spændende. Den officielle etape går langs lige skovvejen, men det til trods, er du stadigvæk langt fra byer og biler.

Den sidste del af vejen fra Kollemorten til Givskud, er ikke skide spændende, men i Kollemorten er der en købmand på tanken, med mulighed for rationering (og måske lidt til ganen) og når man kommer til pladsen, har man hurtigt glemt det lange lige stykke.

Givskud Shelterplads

Der er en lille indgang til Givskud shelterplads. Man kan måske komme til at gå forbi, men der er dog et lille skilt der peger ind til pladsen. Kommer man i bil, så er der en parkeringsplads lige ved siden af pladsen.

givskud overnatningsplads

Herinde på pladsen er der fred og ro. Man er lukket inde af træer og krat til alle sider, så selvom det faktisk blæser ret meget, er vi i læ herinde. Umiddelbart er pladsen ret bar. Shelteren er presset ned i det nord-østlige hjørne med de fleste faciliteter. Resten af pladsen er sand og græs, ret flad. Er man to, er her nok for åbent og stort. Er man som os flere, går det fint an.

Shelteret er nyt og flot, men af en eller anden grund, har man bygget det højt, hvilket ikke rigtig giver mening. Vinden kan suse ind og varmen forsvinder ud. Der er intet bålsted foran shelteren, så her kan man heller ikke få varmen. Der er plads til ca. 4 personer i shelteret.

Andre overnatningsmuligheder

Der er masser af plads til telte. Der kan nok stå 30-40 stykker 2-3 personerns telte og pladsen er ret flad, så det er let at finde en plads til teltet.

shelterplads med haengekoeje muligheder

Vil du overnatte under tarp eller i hængekøje, så er der også mulighed for det. Mod øst er der stadig kun lidt krat og mod nord er der træer, men overvokser i skovbunden. Hele vestsiden er dog fin og her kan du finde spots til køje og tarp. Du ligger dog ud til en lille vej, hvor der ikke rigtig kommer biler. Jeg var dog så uheldig at nogle unge mennesker kom forbi om natten fra kl. 3 til kl. 4 og holdte i tomgang hele tiden.

teltplads paa haervejen ved givskud

Faciliteter

Der er alt hvad en plads kan have, før det begynder at blive decideret camping. Muldtoilettet er af den fantastiske slags, der ikke lugter af andre efterladenskaber, så man kan sagtens sidde lige længere tid og nyde udelivet på tønden. På østsiden af shelteret er der brænde samt skraldespand og på vestsiden en infotavle og vandhane.

shelter med toilet paa haervejen

På selve overnatningspladsen er der et større bålsted men nogle stammer man kan sidde på samt et bord/bænkesæt og nogle træstubbe man også kan sidde på.

Sheltersæsonen 

Jeg vil mene at shelterpladsen er til de varme 2 sæsoner. Da der ikke er bålsted foran shelteret, kan du ikke sidde og holde varmen i de kolde måneder. Det er både vigtigt og hyggeligt i den mørke vintertid. Pladsen er derimod velegnet til de varme måneder, hvor du kan lave mad og et lille hyggeligt bål (der ikke behøver at være varmegivende, men mere til hyggen).

baalplads

Shelteret kan bruges af alle, da der både går en vandrerute, cykelrute og en vej forbi. Shelteret kan bookes, men det kræver nærmest at man kommer forbi og skriver sig i bogen, eller finder nummeret til bookningen (beklager, jeg har glemt det).

Hvordan kommer man hertil

Til fods: Følg Hærvejen vandreetape 16 nordfra. Når du rammer den lille vej med en gravhøj på højrehånd, så er du der. Sydfra vil du have parkeringspladsen samt gravhøj på venstre hånd og pladsen på højre hånd.

På cykel: Følg Hærvejen cykeletape 10 nordfra. Når du rammer den lille vej med en gravhøj på højrehånd, så er du der. Sydfra vil du have parkeringspladsen samt gravhøj på venstre hånd og pladsen på højre hånd.

Bus/Tog: Der køre mange busser forbi stadionvej og herfra kan du gå nogle 100 meter til Hærvejen og shelterpladsen. Se Rejseplanen og planlæg din rejse.

i bil: Kør til Givskud og drej ad Stadionvej. Efter vejen slår et lille sving mod højre kommer du til et T-kryds hvor du skal til højre. Kort herefter er der en parkeringsplads lige til højre for shelterpladsen.

shelter med borde baenke

Mere info

Shelterpladsen på udinaturen.dk (meget begrænset info).

Vandre- og cykelkort over Hærvejen: http://kort.haervej.dk/index.php/da/

Rutebeskrivelse af vandreetape 16: http://www.haervej.dk/haervej/vandreetape-noerre-snede-givskud-ca-227-km

Rutebeskrivelse af cykeletape 10: http://www.haervej.dk/haervej/cykeletape-nr-snede-givskud-ca-186-km

Info fra og om Givskud: http://givskud.dk/

Givskud Zoo: https://www.givskudzoo.dk/

Oplevelser fra shelterpladsen

Det er jo oplagt med Givskud Zoo. Du kan også vandre sydpå og besøge facinerende Jelling og besøgscenteret, der bestemt er en dag værd. Man kan også besøge Øster Nykirke og Sgt. Peters kilden, der er Danmarks højestbeliggende kilde.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.