outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Tadre Mølle Shelterplads - Shelters i Danmark

Man skal ikke så langt væk for at finde nogle flotte shelters i Danmark. Chancen for der ligger et tæt på dig er ret stor, så det er bare med at benytte sig af tilbudet. Tadre Mølle shelterplads er en af de unikke og området er helt fantastisk. Der er alle faciliteter og man kan endda besøge en vandmølle i drift.

shelters i danmark

Tadre Mølle - Mytisk sted

Man tror det ikke, men man er stadig i Danmark. Vejen fra Hvalsø eller Tølløse til Tadre Mølle er smuk, men kommer man af motorvejen, er turen fra Vester Såby noget særligt. Slår man et smut forbi Aastrup gods på hjemvejen, så er turen fuldendt. Området kendetegner dog Lejre Kommune ret godt, som den gemte perle det er.

oversigtskort over tadre moelle

Man kommer jo ikke lige forbi. Her, ad snørklede skovveje i en ådal, bor der ikke mange mennesker og nærmeste hovedvej er langt væk. Det tager dog kun 40 min. i bil fra København og fra du rammer motorvejen til du når shelterpladsen, møder du kun et lyskryds.

vandretur tadre moelle

Når du den sidste stykke vej begynder at få fornemmelsen af at være udenlandsk, så dukker Tadre Mølle op, i en samling af åer, skove og mytisk landskab.
Jeg ved det - beskrivelsen kan virke noget Jørn Leth-agtig, men jeg har været der 6-7 gange nu og følelsen er altid den samme.

Før jeg går mere i digterhjørnet, så må vi heller komme videre.

Området omkring Tadre Mølle

Tadre Mølle er en vandmølle der stadig (som museum) er i drift. Når man kommer ind på parkeringspladsen, starter det spændende allerede. Går man nord-øst møder man en laksetrappe og en sti rundt i området. Straks efter, ser man de 4 store træer der har lagt sig ned med rod. Går man syd-øst, kommer man langs en å til møllesøen og skal over nogle små broer. Herefter dukker Tadre Mølle op og man ser at vandmøllen er ganske stor og kan trække et tungt maskineri.

vaeltede traer

Fortsætter man syd-vest efter vandmøllen, har man et overdækket område med stor udendørsovn og en masse borde/bænke. Her er der også vandpost og rigtige toiletter. Lige ud fra toiletdøren kan man forsætte af en vandresti runde i området, men vi drejer til højre og fortsætter langs den lille å mod shelterpladsen. Før man rammer de 3 shelters, ser man 3 test vandmøller der bliver brugt til undervisning og forsøg.

tadre moelle

Shelterpladsen Tadre Mølle 

De 3 shelters ligger fint placeret mellem to marker, en å, stor skov mod øst og et krat med høje træer mod nord. Åen kan du høre risle og nogle gange går der køer på begge sider og græsser. 

Shelterne ligger hovedsaligt med åbningen mod nord, men det sidste shelter i række er alligevel skærmet nok af mod vestenvind. Vind direkte ind i shelterne har jeg aldrig oplevet og det ligger de nok også godt i ly for. 

Hovedshelteren

Det første shelter i rækken med plads til 5-6 personer, er også det mest benyttet. Der er skraldespande og et bålsted med smart rist, man kan hæve og sænke ganske let. Bålstedet og risten er ikke så stort igen, men nok til ca. 6 personer. Rundt om bålet er der bænke hvilket er fint, for bålstedet ligger for langt væk til at give varme ind i shelteren. 

shelter i lejre kommune

Det midterste shelter

Det er mest af alt et shelter til overnatning, da der ikke er bænke. Der er dog samme bålsted og rist som det første shelter. Her kan overnatte 5-6 personer.

Det sidste shelter

Det sidste shelter i rækken er det med ly mod vestenvinden. Her er også plads til 5-6 personer og nok det mest velholdte, da det nok også er det mindst brugte. Her er bålsted og den smarte rist samt bænke om bålet.

Andre overnatningsmuligheder

Pladsen er stor, så der er rigelig med plads til telte. Efter det sidste shelter er der et fladt stykke hvor der vel kan være 5-6 3-personers telte. Er man i knibe måske også flere.

godt haengekoeje spot

Der er også mulighed for 3-4 hængekøjer og det er et sjovt hængekøjespot. Fra shelterne går man over åen på en lille planke og ender i krattet. Her står træerne så det er muligt at hænge sin køje. Du kan derfor lægge dig med udsigt til shelterne og åen til den ene side og marken til den anden side.

Faciliteter

Som nævnt er der både et stort overdækket område med mange borde/bænkesæt. Her er der også en udendørsovn og rigtig toilet. På en stolpe ved siden af toilettet finder man vandhanen. Der er museum med rundvisning i vandmøllen der er i drift. Der er en sjov urtehave med mange blomster, urter og lægeplanter.

tadre moelle shelterplads

Der er plads til 15-18 personer i shelterne. Der er plads til 3-4 hængekøjer. Der er plads til ca. 5-6 3-personers telte.

Bemærk - Brænde skal selv medbringes. Der ligger som regel kun 3-4 kævler brænde, så hav brænde med hjemmefra. 

Sheltersæsonen

I vinterhalvåret er der gode muligheder for at få pladsen for sig selv. Der kan dog være booket til skoleklasse, men så er det i løbet af ugen. Bålpladserne ligger for langt fra shelteret til at give varme inde, så regn ikke med dette som varmekilde.

I sommerhalvåret skal pladsen bookes. Det er som regel muligt at forsøge spontant, men hvis du vil være sikker, så ring i god tid.

Bemærk - Der er forskellige priser alt efter hvor mange i er. Pengene kan ligges i postkassen i en konvelut. Desværre har stedet ikke fået MobilePay endnu. 

fantastisk shelterplads

Hvordan kommer man til Tadre Mølle

Via 21 Holbækmotorvejen (fra København, Holbæk, Sjællands Odde færgen fra Århus): tag frakørsel 16 Kr. Sonnerup. Bemærk at det ikke er samme sted øst- og vestgående (bare så du ikke skal ligge og drøne rundt når du skal hjem igen). Det tager ca. 40 minutter fra København og færgen.

Via Vestmotorvejen (Korsør/Fyn/Sønderjylland/Midtjylland, Sorø, Slagelse, Næstved): Tag frakørsel 36 Ringsted N. Herfra har du den hurtige vej eller den smukke vej. Den hurtige, tag hovedvej 215 og drej til højre i Store Merløse. Drej til venstre i Tingerup og drej til sidst til højre ad Tadre Møllevej. Den smukke vej, kør efter Skjoldnæsholm og derefter mod Tadre Mølle.

vandmoelle

Via Sydmotorvejen (Sydhavsøerne, Vordingborg, Herfølge, Køge): Tag frakørsel 31 Solrød S, og kør mod Roskilde Lufthavn ad hovedvej 6. Kør eventuelt over Viby Sj., Osted, Hvalsø.

Med det offentlige fra København: Tag Regionaltoget til Hvalsø Station. Du kan enten tage en god vandretur på ca. 2,6 km. via Sonnerup Gods eller Nørre Hvalsø. Det tager ca. 1 t. 20 min. (med vandreturen).

Med det offentlige fra Fyn/Jylland: Tag Lyntoget til Høje Taastrup og skift her til regionaltoget til Hvalsø. Herfra kan du vandre 2,5 km. ud til Tadre Mølle. Det tager ca. 4 t. 30 min. (med vandreturen).

Bemærk at du kan se om du kan booke telebussen og blive kørt helt ud til pladsen.

laksetrappe

Se mere

Tadre Mølle
Tadre Møllevej 23
4330 Hvalsø

Tlf: 4631 6530

Hjemmeside: http://tadremølle.dk/
Visit Lejre: http://www.visitlejre.dk/tadre-moelle-teltplads-gdk796667

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.