outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Shelter ved Asserbo Slotsruin i Tisvilde hegn

Asserbo er et magisk sted. Det samme er shelter- og lejrpladsen der med troldeskov og mystisk sø, skaber en hyggestemning ligeså snart man aner shelteret fra stien. Asserbo shelterplads i Tisvilde hegn har mange faciliteter og stedet er velholdt og velbesøgt. Der er masser af plads og så kan du finde de mest utrolige teltpladser og køjespots.

shelter asserbo slotsruin

Asserbo shelter- og lejrplads

Ved Asserbo Slotsruin parkerer du din bil og går østpå mod shelterpladsen. Du skal ikke gå langs ruinen, men tage stien langs åen. Det er et spændende og sumpet område med sjove sommerhuse på den ene side og skove på den anden. Langsomt kan man ane shelterpladsen til venstre og man kan godt se at den gamle grusgrav er et helt unikt sted. 

Når man drejer ind på pladsen, overvældes man af muligheder for vilde teltpladser eller køjespots med helt fantastisk udsigt. Der er dog også nogle underlige skure og bygninger, men dem glemmer man hurtigt.

Asserbo shelter

Man går langs søen, over en sjov lavbro og op ad trappen til shelteret. Her bliver man mødt af et solidt shelter, der trods regn er helt tørt indvendigt. Når man har lagt liggeunderlaget og soveposen, vender man sig om, til en fantastisk udsigt over den gamle grusgrav og søen med de mange farver. Foran er der desværre intet bålsted, men det er der andre steder på pladsen. Det er derfor ikke et vintershelter med mindre du tager et bålsted med hjemmefra (såsom Atago fra Petromax).

shelterplads til familie

Der er plads til ca. 4-6 personer i shelteret, alt efter hvor meget man holder af hinanden. Lige ved siden af er der to borde/bænkesæt og en stor bålplads hvor der kan sidde 12+ personer rundt om bålet.

Andre overnatningsmuligheder

Der er masser af plads til teltning på pladsen, men det ultimative sted er mellem shelteret og bålhytten. Her er der en høj hvor du har udsigt over hele pladsen samt søen. Det er fantastisk at åbne døren og have den udsigt om morgenen. 
Heroppe kan du også hænge din køje og få den fedeste udsigt. En køjecamp er også muligt hele vejen rundt på skrænterne af grusgraven. Tarp er der selvfølgelig også mulighed for.

smuk shelter ved soe asserbo

Faciliteter

Der er alle de faciliteter man kan håbe på. Bålhytten er kæmpe stor og her kan der sidde to grupper af 12 personer i hver og nyde maden samt hyggen. Over bålet er der en grill, der kan køres op og ned, så der kan reguleres for varmen ved madlavning.
Der er masser af brænde i brændeskuret, men der ligger også meget ved i skovbunden, så bål skal du nok få.

shelterplads med braende

Ved shelteret ligger der som skrevet en stor bålplads. Der er masser af borde/bænke på pladsen og nogle af dem kan flyttes rundt.
Der er drikkevand ved "pumpehuset" og et gæt er at vandhanen er åben året rundt, fordi der sikkert er frostsikret varme på inde i huset. Hele pladsen er barnevogn- og kørestolsvenlig og du må endda tage din hest med (hvis du har sådan en stående...).

telt og shelter plads nordsjaelland

Sheltersæsonen

Det er et populært sted. Der kommer mange skovgæster i løbet af dagen, men der er også mange mountainbikere der holder pause her. Der kommer familier forbi og nogle der forsøger at fiske i den lille sø. Et gæt er dog at der intet er at hente i søen. Der kom en stor gruppe vandrere, der holdt pause ved shelteren samt to personer der kom til sidst og de lignede nogle der gerne ville overnatte, men spurgte desværre hverken os eller gruppen om det var muligt for dem (husk nu at spørge når du kommer frem. Måske holder folk bare pause eller er på vej hjem).

magisk skov tisvilde hegn

Om vinteren vil du nok have shelteren for dig selv, men i de 3 andre sæsoner skal du nok have andre overnatningsmuligheder med. Shelteren kan være optaget af andre, da pladsen ikke ligger langt fra parkeringspladsen.

Hvordan kommer man hertil

I bil:

Kør mod Frederiksværk og herefter Vinderød (første afkørsel i den store rundkørsel). Når du kommer forbi den gamle charmerende købmand (gult bindingsværks hus) skal du til venstre mod slotsruinen. Der er et skilt som dog er lidt skjult af et træ. Ved slotsruinen er der en stor parkeringsplads.

Det er en smuk tur om du kommer fra København, Hillerød eller Frederikssund.

Se mere på Google maps: https://www.google.dk/maps/place/Asserbo+Slotsruin/@55.9964921,12.0166342,13.36z/data=!4m2!3m1!1s0x465213aead93c275:0x90460ab85bb7046c?hl=da

Offentlige: 

Det tager ca. 1 t. 30 min. fra København H.
Bus 320R kører fra Helsinge st., Frederiksværk st. og Frederikssund st. samt mindre lokalbane stationer på vejen. Stoppestedet nærmest hedder Chr. E. Bartholdys allé. (Helsingevej).

Det er en rigtig hyggelig tur, der tager dig ud i feriebyerne via lokalbanen og lokalbussen, men 1,5 time er jo ikke en dagsrejse og turen og pladsen er det hele værd!

trolde skov asserbo

Mere info

Se mere om pladsen: http://udinaturen.dk/facilitet/tisvilde-hegn-plads-n%C3%A6r-asserbo-slotsruin/1746

Naturoplevelser i Tisvilde Hegn: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/tisvilde-hegn/

Folder over skoven: http://naturstyrelsen.dk/media/nst/89799/Tisvilde%20Hegn_131113_Web.pdf

Historien om Asserbo Slotsruin: https://da.wikipedia.org/wiki/Asserbo_Slotsruin

Lokalkendskab: I Asserbo lå Danmarks største bindingsværk hus, der er tegnet af arkitekt Skånstrøm. Bygningen var fredet, men blev for et år siden revet ned, til fordel for nogle sommerhuse. Der har været hotel og efterskole på stedet. Frederiksværk og Hundested er meget hyyggelige byer, der er værd at besøge og tager man hele kysten med, så kan du holde en uges ferie (eller mere) her. Man kan lave nogle fantastiske vandreture i området og hvis man har tiden, kan man går fra Hundested til Helsingør på en flot rute.

Der er hyggelig bådsejlads fra Frederiksværk med M/S Frederikke: http://www.msfrederikke.dk/

I Hundested havn er der en hel unik stemning.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.