outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Shelter ved Raslången - Bökestad

Charmerende shelter ved Bökestad på grænsen mellem Skåne og Blekinge, kun to timer fra Øresundsbron. Shelteret ligger i den sydlige ende af søen Raslången på Skåneleden og bruges af vandrere og kanopadlere. Shelterpladsen har mange muligheder, da her er masser af plads til også at telte eller sove i hængekøje.

BokestadShelter out

Turen er det hele værd

Endelig forlader man den noget rodede E22 og kører nordpå - nu begynder ferien!

Med det samme ændrer landskabet sig og efter et par minutter kommer man til Bäckaskogs Slotsspark og Ivösjön. Det bliver kun bedre når man kører igennem plantagerne og får den fantastiske udsigt over Ivön. Udsigten er alene køreturen værd, men der venter nu endnu mere.

Efter byen Vånga, lukker skoven sig omkring dig og den sydsvenske vildmark tager imod dig med hyggelige skovveje og kuperet terræn. Efter en lang tur ned af de snørklede veje kommer der en parkeringsplads på venstre side, og man er nu fremme.

Når bilens motor slukkes og man stiger ud, lammer stilheden dig...

Bökestad Shelterplads

En ny og sjov tur venter dig. På parkeringspladsen er der toiletter der lige skal passeres, men for især det kvindelige publikum er dette et rart syn i naturen.
Langs toiletterne fører en lille sti ned mod søen og man mødes af en masse skilte der peger mod nord og vest. Det er skilte til shelters på Skånelden, men vær opmærksom på at der IKKE er skiltning mod Bökestads shelter.

shelter i sydsverige

En bro møder dig nu og den er smukt udført i træ og passer fint ind i naturen. Den går over Raslången og her kan kanoer bl.a. passerer under. Endnu en bro møder dig. Den kan godt føles lidt vakkelvorn, men den har holdt til mine 100 kg. + oppakning, så du er nok også nogenlunde sikker.

Til venstre, lige efter broen, åbner shelterpladsen sig, og hvis du er alene, kan du vælge mellem de to shelters der er, men pladsen er stor og plan, så du kan sagtens telte eller sove under tarp, eller i hængekøje i nogle af de mange træer, der er fint egnet.

Et godt råd: Hav altid telt/tarp/hængekøje med som ekstra overnatningsmulighed. Shelterne kan være optaget, især om sommeren, og det er surt at have kørt hertil uden at kunne overnatte. Bevares - der finder mange andre shelters i området, men alligevel.

Vintershelteret

Det første shelter ligger godt i læ for vinden og her er plads til fire personer. Bålstedet er tæt på shelteret og bygget i en genial konstruktion, som man virkelig savner i Danmark. Med en stålplade og sten som reflektor, kan man her varme shelteret 10-20 C. op når det er koldt. Bålet kan konstrueres så det holder dig varm hele natten og der stadig er gløder om morgenen. Konstruktionen af bålsted og shelter gør dette til det perfekte valgt om vinteren. Der er desuden sat gardin for, så du kan lukke halvt af, så varmen stadig kommer ind, men I ligger endnu mere i læ for vinden.

shelterplads boekestad ved raslaangen

Vi har lige været der på en vintervandretur og vi fik temperaturen op fra -7 til ca. +10 C. Det giver hygge og varme om aftenen, der inviterer til at man bliver siddende og ikke hopper i posen med det samme.

Sommersheltret

Ved søen ligger det andet shelter, der er perfekt om sommeren. Bålstedet her er fladt og der skal noget til at varme sheltret op, men godt at lave mad på og hygge sig omkring om aftenen. Sheltret ligger desværre ikke med udsigt, men dette er nok valgt fordi det næsten er det eneste sted vinden kommer fra.

shelter ved raslaangen

Omgivelserne er dog fantastiske. Til højre har du en lille tange ud i søen og til venstre den store skov. Ligeud ligger resten af shelterpladsen og bagved er Raslången, Skåneleden og et bålsted mere. Der er rigtig gode bademuligheder og en fantastisk udsigt heromme fra.

Andre overnatningsmuligheder

Er sheltrene optagede eller vil du hellere ligge i telt, tarp eller hængekøje, så er der rig mulighed. Pladsen er stor og plan og foruden de to bålsteder ved shelterne er der to mere. Et bålsted med fed udsigt til Raslången og et i læ ved vintershelteret.
Pladsen er ikke åben, så I kan sagtens skabe jeres "egen lejr" med hængekøjer og telte imellem træerne.

Andre faciliteter

Foruden toiletterne ved parkeringspladsen, er her også brændecontainer, økser, sav og trillebør til brænde. Her er gode chancer for at der er brænde, men ellers kan det findes i skoven. Der er affaldscontainer, så du skal ikke slæbe dit skrald med hjem.
Store infotavler over Skåneleden og brochurer om allemandsretten, samt telefonnumre og anden generel info. Man kan købe fisketegn til Raslången direkte fra mobilen og har man en lille lystfisker gemt i sig, kan det siges at der blandt andet er helt i søen.

baalsted og lejrplads boekestad

Sheltersæsonnen

Der er gode muligheder for at få en plads i shelterne i ydersæsonerne, men selv om vinteren kan der være besøg. Vi oplever tit at vandre forbi og finde de sidste gløder fra overnattende gæster, men det er altid lykkedes at få en plads.

Foråret og efteråret har man gode muligheder i hverdagene, men i weekenderne kan det være at man skal dele pladsen med andre. Det gør nu heller ikke noget, for der er god afstand mellem sheltrene, hvis man ønsker at være lidt for sig selv.

Om sommeren? Så skal du stå tidligt op. Shelterpladsen benyttes af kanoerne der kommer fra Immelns kanotcenter og de er der gerne tidligt på eftermiddagen. Vandrere på Skåneleden kigger også forbi, men de kommer som regel lidt senere på eftermiddagen. Hvis du kommer i bil, så bliv væk. Vælg et andet shelter. Sheltret er forholdsvis til kano/vandrefolket, så du har ikke en chance. Det skal du dog ikke være ked af, for her er skide mange myg! 

Hvordan kommer man dertil

Bil: Kør til Øresundsbron og følg herfra E22 mod Kristianstad og Kalmar. Kør nordpå ved Fjälkinge eller Bäckaskog mod Vånga. Fra Vånga fortsætter du til Bökestad. GPS'en kan som regel ikke finde stedet, men så kør efter Bökestad Sågmölle. P-pladsen ligger på Sågmöllevägen.

Man kan selvfølgelig også tage færgen over ved Helsingør, men dette er mere omkosteligt.

shelterplads i sydsverige

Offentlige: Jeg vil fraråde det, da man skal gå 12 km. fra nærmeste busstop, der må være i Vånga.

Kano: Padl til det nordlige shelter eller læg til ved en af broerne. Kanotcentralen anbefaler at lægge til nær broen ved p-pladsen og det er fordi at her er let at komme op.

Vandrer: Følg skåneleden (orange markering) til det sydlige Raslången. Her vandrer du lige igennem shelterpladsen og kan selv i tæt tåge ikke undgå at spotte pladsen.

Mere info

Ekopark Raslången (Ecopark Raslången): http://www.sveaskog.se/jakt-fiske-och-friluftsliv/besoksomraden/ekopark-raslangen/

Side med generel info om flora og fauna samt gode fakta.

Immeln Kanotcenter: http://www.immelnskanotcenter.se/

Jon står bag disken og har let til smil, selv når centralen koger over af mennesker. Overskud og venlighed er kodeordet her og han er altid god for råd og vejledning. Husk at tage svenske penge med, da kortbetaling IKKE er muligt.

Skåneleden: http://www.skaneleden.se/

Her finder du forslag til vandring på Skåneleden.

Outsite.org vandring: https://www.outsite.org/vandreture/vandring-i-sverige

Her finder du mange artikler og videoer med vandreture i området. Især vinterturene går forbi eller benytter Bökestad shelterne.

Outsite.org kano: https://www.outsite.org/friluftsliv/kanoture

De fleste kanoture i Outsite regi sker på Immeln og Raslången.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.