outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Gershøj shelterplads med fri teltning og masser af muligheder

Ved Roskilde fjord i det smukke Hornsherred ligger Gershøj shelterplads i den charmerende landsby. Der er et kæmpe areal til teltning og så er der gode hængekøje spots. I det hele taget en overnatningsplads med masser af muligheder og så er den ganske gratis. 

Gershøj shelter plads med fri teltning fed shelterplads på sjælland

Gershøj

En shelterplads midt i en by? Er den virkelig god? Det korte svar er: Ja!

Det langesvar er at Gershøj er en charmerende landsby med en fantastisk lokation og udsigt, der alene eret besøg værd. Tag din brænder under armen og besøg havnen, der tagerdig tilbage tilde go'e gamle dage. Lav en kop kaf eller teeeee som de siger herude og nyd stemningen. Måske fiskerne invitere dig ind på en høker bajer i deres lille hytte og måske du får en sludder for en sladder med de lokale.

Jeg røg engang ind i skuret og var nær aldrig kommet derfra igen, men påden godemåde selvfølgelig. For det var skide hyggeligt (for at sige det mildt). Jeg tog et billede af D'herre fiskerne, der vidst taler for sig selv.   

gershoej havn og fiskerne

Billedet vandt i al beskedenhed 2. pladsen i Danmarks største fotomaraton i kategorien "Det gode liv". Billedet er ikke photoshoppet.

Gershøj shelterplads

Da landsbyen ikke har hverken hovedveje eller store fabrikker, så er du stort set ikke generet i shelteret. Højest når de lokale går en tur i det grønne område og så får du måske et "hej".

Selve shelteret ligger i et lille hak i "skoven". Det ligger derfor fint i forhold til vind, der kun kan komme ind fra syd. På disse kanter blæser det altid fra vest. 20 meter fra shelteret ligger bålplads nr.1 og der er desværre al forlangt væk til at give varme i shelteret. Det er dog ikke unikt for denne shelterplads - langt fra. Der er desværre ikke mange pladser herhjemme hvor bålstedet ligger så man også kan bruge det om vinteren og det er meget synd.

gershoej shelter hygge om aftenen

Jeg har dog fra en brandinspektør fået forklaringen der selvfølgelig er sikkerhed. Shelterpladserne i Sydsverige er meget bedre, men de er også, for det meste, besøgt aferfarende brugere. Folk er dog ikke idioter herhjemme, så lidt bedre kunne det godt blive.

I den forbindelse har jeg længe tænkt over en brugbar løsning og den vidste sig meget anvendelig. Temperaturen lovede -5 C. så nu skulle Petromax Atago prøves. Vi ankom til pladsen og efter tingene var båret de ca.50 meter fra Parkeringspladsen tilshelteret,blev der tændt op i Atago og det var ikke svært.

Tvært i mod! Atago er nemlig en overdimensioneret solo stove med træk i bunden, røggas efterbrænder og masser af ekstraudstyr. Kort sagt (der skal nok komme en anmeldelse meget snart!), så kan du med fordel bruge det transportable bålsted som varmekilde i shelters om vinteren.

atago er transportabelt bålsted genialt til shelter om vinteren

Rundt om det eksisterende bålsted er der træstammerat sidde på samt bord/bænke system. Der er også skraldespand, så affald er let at komme af med.

Ved p-pladsen ligger dame/herre toiletterne. Det er låst af om vinteren, men der er rindende vand samt træk og slip om sommeren.

Fri teltning

På den aflange grund helt ned til vandet er der mulighed for fri teltning. Der er plads til rigtig mange telte og du kan sagtens ligge ugeneret på den store plads. Hvis det ikke blæder fra øst, så vil jeg anbefale at man ligger sit telt med indgangen mod Roskilde fjord. Ned til vandet er en bakke, så du kan ligge lige på toppen af den, med smuk udsigt.

baalplads med fri teltning med udsigt over havet

Andre faciliteter og dyreliv

Nede ved vandet er der også et bord/bænke system med skraldespand hvor du også kan nyde udsigten. Helt nede ved vandet er bålplads 2. Bålpladsen ligger bådei læ fra alle sidder og med lidt udsigt, så den kan nærmest ikke blive bedre. 

I "skoven" samt nede ved vandet, kan man sagtens hænge sin hængekøje op. Man kan stort set hænge hele vejen oppe fra vejen og ned til vandet. Helt nede i vandkanten er der også muligheder for de mere øvede køjebrugere. Så man kan få en genial udsigt. Hernede er man også mindst forstyrret, bortset fra vandets skvulpen. Man kan jo prøve at spotte de mange marsvin der plasker rundt i fjorden.

gershoej shelter sjaelland

Her er også havørne, ræve og masser af små fugle. De små fugle hjælper dig medat opdage havørnen, da de blivermegetstille når de kæmpe rovfugl kommer svævende over fjorden. Der er 40 ynglende havørnepar på Hornsherred, så der er nærmest ørne-garanti. 

Anmeldelse af Gershøj shelterplads

De gange jeg har overnattet eller testet udstyr, har der stort set ikke været forstyrrelser. Vejen høre man ikke fra shelteret og jeg har kunen enkelt gang hørt en motorsav. Det kan dog også ske i skoven. Pladsen ligger så godt at du ikke føler at du sidder midt blandt ligusterhækkene. Du får derfor hurtigt fornemmelsen af at være i naturen. Alle gange har der også været brænde og så ligger der masser af nedfalne grene man også kan hugge op til bålet.

Stoevle 4

Pladsen får 4 stjerner da der stort set er alle faciliteter. Havde den ligger i skoven, lidt væk fra byen havde den fået 5.

Hvordan kommer du til Gershøj

Bil:

Fra København tager de 40-50 minutter på holbækmotorvejen. Tag afkørsel 15 "Gevninge" og kør af Hornsherredvej samt Elverdamsvej. Du har to muligheder for at ramme Gershøj. Fra syd eller vest. Jeg vil anbefale at ankomme fra vest, da man så også ser den smukke lille kirke der ligger ned til fjorden. Når man skal hjem igen, så kør sydpå. Husk at slå et smut forbi havnen og måske også kroen.

Bus og tog:

Det tager 1 time og 17 minutter fra Københavns Hovedbanegård at stå på pladsen. Tag regionaltoget mod Roskilde og skift til bus 230R. I Kirke Hyllinge skifter du til bus 223 eller får en kop kaffe hos undertegnet :).

Fotos: Google Earth, Pia (Pelle) og Milho. 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.