outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Log på / af

Outdoor forum

Flere emner »

Møn rundt i kajak

Den 7.7.12 roede jeg Møn rundt i et hug, sammen med Carsten R. Rohde på 15½ timer i alt inklusive pauser, i havkajakker. KL 4.15 startede vi ved Kajakhotel Mønbroen i tæt tåge. Med lidt zigzag roning i usigtbarheden fandt vi gennemgangen mellem Møn og Bogø. Det var vindstille og også vandet i Grønsund var spejlblankt. Skønne forhold på en gråvejrsdag.

smuk kajaktur ved moens klint

 

(Artikel fra den gamle side)

Efter de første 30 km tog vi en landgangspause ved Hvide Klint og stak derfra direkte over til Klintholm havn. Der var uhyre stille på vandet. Himmel og jord gik op i en. Vi så kun 2 små fiskekuttere, der markerede skillelinjen mellem vandet og luften.

Fra Klintholm havn til et stykke ind foran selve Klinten fik vi et lunt regnvejr med lidt blæst. Klokken var blevet lidt over middagstid. Klinten var magisk og fortryllende flot at se på med skyerne hængende helt ned i toppen af den. Farvesamspillet var betagende på en sådan gråvejrs dag. Hundrede og mange gange har jeg besøgt Klinten, både til lands og til vands, men endnu engang fik jeg oplevelsen: ”Sådan har jeg aldrig set Klinten før”. Vi tog os god tid til at flyde langs Klinten og tog mange billeder.

I Stege Bugt og indefarvandet var der godt lavvandet i morges ved afgang, men herude foran Klinten var der godt højvandet, så Østersøen havde en intense flot grøn farve fra kridtet foran hele Klinten. Marlon blev lige nødt til at gå i land ved Jydelejet på trods af stenkysten, mens Carsten holdt sig ude på vandet.

kajaktur paa moen

Hele strækningen langs nordkysten roede vi i læ og stille vand. Lige forbi Brunhovedet roede vi ind i tågen igen og tænkte at det var så det for i dag, selv om der var lovet aftensol. Men før Spejlsby klarede vejret op og resten af turen fik vi en flot aften med enda lidt blåt på himlen at ro hjem til. Vi tog en sidste landgang omkring Ulvshale og roede hjem over en stille og spejblank Stege Bugt mod Møns Bro, i en snert af aftensol.

Efter 85 km hele vejen rundt om Møn, blev vi modtaget med champagne på camping og kajakhotel Mønbroen kl 19.45. Det blev en fortryllende skøn tur på en gråvejrsdag, med de mest ideele forhold til at ro Møn rundt. En dag vi vil se tilbage til med stor glæde, resten af livet.

God vind, Marlon

Flere  billeder kan ses her:

Møn rundt i et hug

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
vandregrej dk outdoor45 rabat    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.