outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Mit liv tog en drejning i vinters, da jeg rykkede teltpælene i Danmark op og fløj mod Japan. Teltpælene var store og tunge, da jeg efterhånden havde etableret mig temmelig godt. Der var brug for forandring. Brug for luft. Brug for frihed. Nøjagtig en uge efter jeg dimitterede fra universitet, sad jeg i et fly på vej mod eventyr.

traening i bjergning af bevidstloes 1

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Over østersøen i kajak

Over Østersøen i kajak: Fra Flugtrute Østersøen til Fredsrute Østersøen. Ventetiden har været dræbende, men turen over har været en fornøjelse. Lørdag den 27.4.2013 roede Marlon Cramers og Carsten R. Rohde over Østersøen i kajak. Med start i Klintholm havn kl 6.00 og ankomst ved Zingst am Strand (tyskland) kl 16.00. 60 km i fugleflugt.

i kajak over oestersoen

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Ronnebyån starter i den midt østlige ende af søen Rottnen i Småland, løber gennem Blekinge og munder ud i havet i Ronneby havn. Man kan ro ca 80 km ned af den, med start i Hovmantorp og slut 10 km før Ronneby ved Karlsnäsgården. Der er kano udlejning i Hovmantorp, Korrö, Dångebo og ved Karlsnäsgården.

Ronneby out

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Møn rundt i kajak

Den 7.7.12 roede jeg Møn rundt i et hug, sammen med Carsten R. Rohde på 15½ timer i alt inklusive pauser, i havkajakker. KL 4.15 startede vi ved Kajakhotel Mønbroen i tæt tåge. Med lidt zigzag roning i usigtbarheden fandt vi gennemgangen mellem Møn og Bogø. Det var vindstille og også vandet i Grønsund var spejlblankt. Skønne forhold på en gråvejrsdag.

smuk kajaktur ved moens klint

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Kajaktur på Raslången

Raslången ligger i Sydsverige midt imellem søerne Immeln og Halen, præcis hvor Skåne og Blekinge mødes! Området er spændende og anderledes natur. De mange øer og vige gør orienteringen speciel og byder på mange flotte og unikke lejrmuligheder. Allemannsretten giver dig mulighed for at ligge hvor du vil, men du har også mulighed for at benytte shelterpladserne. 

Kajak Raslangen

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Kajaktur med Outsite til det sydfynske ø-hav

Den 23 august 2013 mødes 4 spændte og glade outsite kajakroere ved Ballen havn på Fyn.

Marlon og Torben, kommer fra Sjælland og har mødt hinanden ved en tidligere lejlighed. Yvonne og jeg kender hinanden, og har sammen været på flere friluftsture. Vi kender hverken Torben eller Marlon, men jeg har  ved flere lejligheder, skrevet med Marlon. Vi er alle spændte på at møde hinanden, og spændte på at skulle bruge weekenden sammen på vandet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

48 timer i Oppustelig Kajak

(Artikel fra gammel outsite, forfatter: adamckenzie) 

Sejlads i en oppustelig kajak fra København til Helsingør- er det starten på en dårlig joke?? Desværre ikke. Blot en fortælling om mit første eventyr til søs!

2 August

I dag skulle det være. Lidt svært at få taget sig sammen, men af sted skulle jeg. Så pludselig at jeg manglede vandflasker, så løb ned i Netto efter nogle. Fandt et par 2 liters flasker til 5 kroner hver. Hvorfor skal man betale 20 kroner for en halv liter alle andre steder i Danmark?

Slæbte så det hele ned fra fjerde etage. Jeg havde pakkede det hele ned i et par vandtætte poser, og så var det selve kajakken. Da den er oppustelig kan den foldes sammen til nogen lunde overkommelig størrelse. Men vægten bliver desværre ikke mindre af den grund.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Kajaktur på Møn

Fotoalbum kan ses her: Møn rundt i kajak

Møn rundt fra vandsiden er en af Danmarks flotteste roture. Højdepunktet er turen langs selve Møns Klint. Langs sydkysten byder Møn på et flot farvand, med masser af gode badesandstrande og Møns Klints lillesøster, Hvide Klint, ved Hjelm bugt. Ganske anderledes ror man gennem Færgestrømmens øhav. Nordkystens strækning af Vestmøn byder, igen til afveksling, delvist på skøn skov og skrant helt op til vandkanten. I sin helhed en meget flot og varierende tur på et par dage om man vil.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Første Kajaktur i Skærgården

For ca. 10 år siden blev jeg interesseret i at sejle kajak. En kollega er meget aktiv i den lokale kajakklub, havkajakstevns.dk, spurgte om jeg ville med at prøve, og jeg sejlede med nogen gange fra Rødvig, fik lært makkerredning af forskellig slags m.v., og deltog også i et weekendkursus, hvor vi sejlede langs Stevns Klint, og overnattede undervejs. Var vel også medlem af klubben det halvår. Så gik der 7-8 år, hvor jeg ikke fik sejlet kajak. Min gode ven købte en dag 2 brugte kajakker, og pludselig skulle jeg ud at sejle kajak igen. Puha, hvor føltes det ustabilt, da jeg skulle stige ombord igen, men det gik over i løbet af 5 minutter. Jeg fik blod på tanden med at tage afsted på en tur i skærgården, og fik lov til at låne en kajak en lille uge i starten af sommerferien 2008.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Hiddensee rundt i havkajak, 17-20 maj 2012.

Forude for roturen fra Hiddensee til Møn tog jeg en tur over på den anden side til ”recon” og træningstur. Jeg nåede nøjagtig at blive helt klar med alt det rette grej, som skulle afprøves, dagen inden turen.

Torsdag den 17.5.2012

Afgang fra Stege kl 14.30. Første stop lige før Farø broen ved Restaurant og kiosk Farø. Det blæste uhyggeligt meget og jeg var bange for at køre over Farø broen. Jeg spændte kajakken efter og var overrasket over hvor meget jeg kunne spænde efter i den forreste strop, efter bare den lille køretur.  Det blæste 20 m/s og det ville det blive ved med til langt ude på natten. Når man nu skal køre med kajak på taget første gang, kan man lige så godt få det lært i nogle ordentlige vejrforhold. Jeg kom godt over broen og videre ned til Gedser, men rart syntes jeg ikke det var med det blæsevejr. Ankomst til Gedser havn i god tid, kl 16.00. Færgen sejler kl 17.00.

Det halve af sejlturen over, spejder jeg efter ”rovandet” mod øst. Midt i farvandet bliver jeg godt nok lidt hovsa over ”stor trafik alley”. Jeg ser 5 store containerskibe og færger noget så tæt på hinanden, sejlende på kryds og tværs af hinanden. De laver nogle gode bølger i vandet, som i forvejen er ret så livlig i blæsevejret.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.