outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Smid hverdag og kom af sted

"Hej, jeg hedder Robert, er 35 år og har dårlig kondition". Teksten fra forsiden af Roberts blog er vist bundærlig og fortæller med det samme, hvem vi har med at gøre. Dette er historien om Robert, der er ude af træning, men gerne vil prøve at cykle fra Berlin til København. En cykelrejse med smukke landskaper og udfordringer, men også en indre rejse.

bikeway berlin

Hvad for noget?

Jeg kender Robert tilbage fra mine efterskoledage. Han er tysker og det jeg husker bedst ved ham er hans glade udadtil og hvor utrolig morgengrim han var. Robert og jeg spillede bl.a. "Phantom of the opera" hvor vi spenderede en del tid sammen under prøverne.

En gang imellem dukker Robert op i Danmark og han ligner sgu sig selv. Men for et par dage siden tog han sgu alligevel røven på mig. Computerspilleren fra Tyskland slog lige pludselig noget nyt op på Facebook:

"Hej til alle jer fra Danmark. Jeg kommer snart på besøg med cyklen fra Berlin til KBH. Jeg starter på søndag og tror det tager nok 8-10 dage. Vi ses! http://www.bike-berlin-copenhagen.com/".

Jeg tænkte at det var en fejl, men måtte alligevel lige skrive til min gamle ven. Ganske rigtigt! Robert ville sgu prøve kræfter med cykellivet og køre fra Berlin til København. Vi skrev frem og tilbage og jeg blev stille og roligt lidt klogere på hvad han computernørden egenlig havde tænkt sig (jeg er ikke sikker på at jeg helt er klar over det endnu).

berlin til koebenhavn paa cykel

800 km. på 8-10 dage

Med en coolness der er svær at overse, skrev Robert at han da ville cykle fra Berlin til København. Jeg prøvede at finde ind til en grund, men det er som om det ikke rigtig er en grund. Og skal der være en grund? Hvad hvis nu man bare vil ud at se landskabet suse stille og roligt forbi. Hvad hvis nu man ikke går op i rekorder, hurtige tider og lange distancer? Kan det virkelig passe? Findes en sådan type stadig?

Robert er som skrevet, ikke i god kondition og han har ikke trænet til turen. Han er ikke overvægtig, men han ligner en der godt kan lide bøf (og hvem kan ikke det). Det er altså kort sagt manden, der rejser sig op fra skrivebordet og vil på eventyr.

Afgang!

I søndags stod Robert og kiggede på hans cykel. 700 km. ventede forude og selvom cyklen måske ikke er den vildelse turcykel og at grejet nok er ret almindeligt, så er der igen en coolness over det. For er det ikke det at komme ud der gælder?

Etapen var Berlin til Zehdenick an der Havel på godt 80 km. og da jeg fanger Robert ud på aftenen for at spørge om turen er svaret: "Det gik godt, jeg skal nok skrive hvad gik godt og hvad der ikke gik så godt :)".  Det præger jo virkelig interessen, og sjovt nok er det "hvad der ikke gik så godt" der trækker.
Ikke at jeg skal være hoverende - tvært i mod. Faktisk er det fordi det er skide spændende at høre fra en fuldstændig nybegynder, der er på sådan en tur alene, uden stor erfaring, planlægning, træning osv. For han er jo kommet frem, så helt galt er det jo ikke gået, men hvad er så ikke gået så godt? Dårligt regntøj? Punktering? Tour de France røv?

finow kanalen

Det er kun nogle småjusteringer der er gået galt, men Robert er allerede ved at rette på detaljerne og det gode er at han ved hvad han vil have - og ikke vil have.

Første overnatning skete på Havelschloss hotel, hvor han oplevede den første gæstfrihed, som han vil komme til at opleve meget mere af på hans tur mod Danamrk og København. Gæstfriheden er noget som de fleste af os ikke tror på mere, men gerne selv vil dele ud af og det er faktisk hvad man oplever på længere ture - gæstfrihed man ikke turde håbe på stadig eksisterede. 

Følg Robert og hans cykelrute mod København og læs hans daglige indlæg på hans blog... 
Vi opdatere selvfølgelig også fra turen og står klar til at tage imod ham, når han når sit mål.

har du spørgsmål til Robert eller vil du ønske ham god vind, så husk at skriv herunder (kræver login).

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.