outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

I en mere moden alder (50+) og med børnene fløjet fra reden har jeg råd til at eksperimentere med flere indkøb, så fra at have én regnjakke, én rygsæk, én sovepose og ét telt har jeg nu flere at vælge imellem og kan fx. tage en let dunpose med om sommeren.

berghaus vapourlight hyper smock

Jeg har ry for at fokusere meget på let vægt. Jeg vil her beskrive, hvad jeg vælger imellem.

Regnjakke Berghaus Vapourlight Hyper Smock (93g) eller Arcteryx Beta (453g): Berghaus´en er tilstrækkelig solid til mit brug, og koster under halvdelen af en traditionel skaljakke. Bruger den kun, når det regner, og går ellers i en let vindjakke. Hvis jeg på vejrudsigten kan se, at der loves regn mange dage, tager jeg min lidt tykkere og varmere Arcteryx. Den har en god solid hætte og lynlåse under armene. Udluftning er det vigtigste parameter til at fjerne fugt, sved og klamhed i en skaljakke.


Gode råd: Køb regn- eller skaljakken rummelig, så den kan gå ud over dine varme lag. Den må også gerne være lidt lang på ærmerne, så du kan gemme hænderne i ly. Jeg går en størrelse op ift. til mine andre jakker.

arcteryx beta

Sovepose PHD Minim (751g) eller Cumulus Quilt 250 (485g): Dunsoveposer er vejen til at få en lille og let oppakning. Jeg kiggede rundt og fandt soveposen, hvor jeg fik lav vægt og flest dun for pengene. Da jeg købte, var PHD Minim det rigtige til mit brug, 400g dun, og med en temperatur for mænd på ca. -4 grader. Quilten går til ca. 0 grader og er mest til sommerbrug.

Gode råd: For tiden købes gode og billige dunsoveposer syet i Polen (lønninger…). Kig på cumulus.pl eller roberts.pl

trail design f keg

Køkken Jetboil Zip (356g) eller Trail Designs F-Keg (182g): JetBoil giver hurtig vandkogning, god brændstoføkonomi, hvis i læ. Kan dække to personers behov, og så er vægten rimelig. Jeg har en skål og en kop med ved siden af. Trail Designs kommer med to spisekar incl., men sprit kontra gas´ højere brændværdi gør at gas er nemmest at bære på ture over 2-4 dage.

Gode råd: Gasbrændere er nemmest og hurtigst. En topmonteret gasbrænder og lille (alu)-gryde lettest. Hvis I skal lave rigtig mad, er Trangia et godt valg. Vælg et multifuel til benzin, hvis du skal på langtur i snevejr eller verden rundt (eller er latent pyroman). Du kan også lave dit eget ul(tralette)-spritkøkken af en dåse, søg på catstove.

jetboil zip

Telt Nordisk Halland (1500g) eller Zpacks Duplex (680g): Halland er et klassisk tunneltelt til to personer på 1500g, testet til 25 m/s. Virkelig god plads og med en apsis, der kan rumme to rygsække og støvler, og som stadig giver plads til at koge vand til mad. Duplex er et ét-lagstelt i cubenfiber og med en masse myggenet i gavle og ved jorden. Luftigt. Kræver derfor, at du finder et sted med læ, hvis det blæser koldt. Det har 2 apsisser og 2 udgange og er derfor meget brugervenligt, nemt at komme ind og ud og plads til vandkogning i tørvejr.

Gode råd: Kig nøje på dit behov. Lån dig frem, eller kig dig omkring, og køb brugt. Hvis du ikke skal på fjeldet, kan du, hvis du vil, måske klare dig med en presenning/ tarp. Der er ingen grund til at købe et ekspeditionstelt, hvis du kan klare dig med mindre. Jeg ville gå efter et telt under et kilo, hvis det kun er til én person. Kvalitet koster, men holder også længe.

zpacks duplex

Rygsæk Osprey Exos (Ca. 1150g str. M): Rammerygsæk, som da far var dreng. Næsten. Du har et luftmellemrum mellem dig og rygsækken. Jeg sveder ofte, og for mig er luftmellemrummet bare fed komfort. Exos passer på min ryg. Jeg har også lettere, rammeløse rygsække, men vælger Exos´en hver gang.

Gode råd: Hvis du har en dunsovepose og et telt under et kilo, er en 50-60l rygsæk nok til det meste. Du kan spare mange gram på at vælge en let rygsæk. Den skal sidde godt på din ryg, så lær at indstille den.

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere


Terje's profilbillede
Terje svaret på emne: #2 11 måneder 1 uge siden
www.fc-moto.de/da/Berghaus-Vapourlight-Hyper-Smock-2

Regnjakken kan fås for 772 kr + forsendelse her.

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk outdoor rodovre 283px friliv.dk rabat spejdergear banner
vandregrej dk outdoor45 rabat bjergkaeden rabat tentsile

Samarbejdspartnere

nalgene logo lille teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.