outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Magasinet Outsite

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 155 gæster og 4 medlemmer online

Log på / af

Vandreture i fjeldet 2017

Nu nærmer julen sig og ofte er det tiden hvor man også afser tid til at drømme sig på sommerferie, så hvorfor ikke gøre en sommerfjeldtur til årets julegave?

fjeldvandring med guide

Se alle fjeldturene herunder ...

fjeldvandreture i 2017

Norge

Setesdalsheiane og Hardangervidda Vest

8. juli - 18. juli '17
vandretur i norge
Klik på billedet for at se programmet.

Nordeuropas største højfjeldsplateau ligger på Hardangervidden og huser bl.a. Europas største vildrenstamme!

Den vestlige del, som vi går op over, er ikke blot et plateau, men et kuperet fjeldlandskab med enkelte bræer og betydelige snefelter, der oftest ligger og smelter sommeren over. Umiddelbart syd derfor ligger Setesdalsheiane, som er mindre kendt, men også er flot bart højfjeld over trægrænsen. Den aktuelle fjeldtur i det sydvestlige Norge, starter lidt nord for Hovden nordligst i Setesdalen.

De første par dage går vi gennem det nordligste lille stykke af fjeldområdet Setesdalsheiane.  På resten af turen fortsætter vi op over den vestlige del af Hardangervidden og slutter sidste dag med brat nedstigning fra højfjeldet til Kinsarvik, der ligger ved Hardangerfjorden.

Turen er en telttur med 8 vandredage + ud- og hjemrejse. Det er muligt at følge afmærkede vandreruter hele vejen. Vi vil dog nok på visse strækninger forlade ruteafmærkningen og finde egen pionérrute. Et par steder vil der være mulighed for at supplere provianten lidt ved nogle af DNT’s selvbetjeningshytter. Ellers skal deltagerne bære alt fornødent.

Selv om der er kuperet, vil jeg betegne terrænet som forholdsvis begyndervenligt. Distancen vil være ca. 119 km +/- med en gennemsnitlig dagsetapelængde på ca. 14½ km. Dertil valgfri bestigning af Hårteigen, ca. 1½-2 timer.

 

Se mere og tilmeld dig her...

 

 

Sverige - Lapland

Aurora Borealis - Nordlys!
23. februar - 3. marts 2017

vandretur med nordlys
Klik på billedet for at se programmet

Men inden vi går til hele det foreløbige turprogram for de svenske fjeldområder, så har vi en yderst spændende tur på programmet her i vinter, nemlig en tur til Abisko i en uge hvor chancen for at opleve nordlys er størst.

Nordlys er noget de fleste gerne vil opleve og selvom turlederen har oplevet det rigtig mange gange både i Lapland og i Grønland, så tro mig, det er en storslået oplevelse man ikke bliver træt af at se på!
Turen er lagt op som en 'hyttetur' med overnatning på Abisko turiststation der ligger flot ved bredden af Torneträsk. Det bliver en flot og spændende tur i fjeldets snelandskab.

 

Se mere og tilmeld dig her...

 

Sverige - Lapland

Kungsleden special
16. juli - 24. juli 2017

kungsleden med hytter
Klik på billedet for at se programmet

I sommeren 2016 lancerede vi en hyttetur ad Kungsledens nordligste strækning fra Abisko til Kebnekaise.
Vi gik ikke strækningen slavisk, men oplevede også en spændende smutvej ind i fjeldmassivet mellem Tjäktja-hytten og Nallo. I år er der endnu en spændende strækning flettet ind.
Denne sommers tur blev hurtigt udsolgt og var rigtig hyggelig at afvikle så en lignende tur er på programmet i 2017, men nu med en valgfri overnatningsform (telt eller hytte).

 

Se mere og tilmeld dig her...

 

Sverige - Lapland

Kungsleden langs Sarek
22. juli - 5. august 2017

kungsleden special
Klik på billedet for at se programmet

Denne tur er del 2 af turen ad hele Kungsleden på 3 år. Kungsleden der nok er Skandinaviens mest kendte og skattede fjeldvandrerute er ca. 450 kilometer lang i sin helhed. Deltag i denne vandring gennem noget af Sveriges smukkeste fjeldnatur. En vandring der fører dig ad de mindre trafikerede etaper på Kungsleden!
Du behøver ikke at have deltaget på den første tur for at være med! Turen hænger ikke på den måde sammen med den første, men er blot endnu en flot etape ad Kungsleden fra syd til nord på kanten af Sarek.

 

Se meget mere og tilmeld dig her...

 

Sverige - Lapland

Stora Sjöfallet og Padjelanta
1. juli - 13. juli 2017

padjelanta special vandretur
Klik på billedet for at se programmet

På fjeldturen kommer du ud i smukke områder hvor der ikke kommer andre. Det er underligt at der ikke går en vandrerute gennem, men så er det jo heldigt at vi kan lave vores egen. Turen er specielt designet til at byde på nye spændende landskaber og udsigter rundt om hvert hjørne. Der er også rig mulighed for at søge nye toppe eller lærer hvordan man lægger en ny rute - og så faktisk prøve den dagen efter sammen med en guide.

Kort sagt er denne unikke tur en kæmpe oplevelse for dig der har erfaring eller ikke har erfaring med fjeldvandring. For den øvede vandrer og nybegynderen.

 

Se meget mere og tilmeld dig her...

 

 

Interesseret i vandring? Se mange flere ture her...

 

 

Outsite+

Outsite+, er en meget populær brugerklub i Outsite, som vi lancerede for snart 3 år siden.
Outsite.org drives som en non profit organisation, men da vi skal have midler til driften støttes vi af sponsorer. I tidligere tider blev vi også støttet af medlemmers frivillige bidrag, og Outsite+ er en videreudvikling af dette. Melder du dig ind i Outsite+ betaler du 199 kr om året og til gengæld yder vi lidt ekstra til dig i form af rabatter på de guidede ture, og rabat i en række udstyrsbutikker, men det kan du alt sammen læse mere om her ...

Rabatordningerne er vores tak og belønning til dig der støtter Outsite økonomisk.

Vi er rigtig glade for at se dig på Outsite.org.

Venlig hilsen Redaktionen

Outsite.org drives af frivillige og er none profit. Vores sponsorer støtter så vi kan drive sitet. Du kan læse mere om hvad Outsite.org er her!

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk outdoor rodovre 283px friliv.dk rabat spejdergear banner
Vandregrej stor OutdoorProLogo tentsile  

Samarbejdspartnere

Fjällräven Nordisk nalgene logo lille teva logo lille
Primus Yeti Tentipi Jetboil logo
ExpedAnnonce sea to summit logo lille AclimaAnnonce robens
immeln kanotcenter logo lille odex summit to eat logo ab camping og outdoor udstr
STMNy The Good Karma GrowersCup logo  All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.