outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

  • Ingen indlæg at vise.

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

  • Ingen indlæg at vise.
×

Bemærkning

Forummet er i læs-kun modus
× Velkommen til Outsite.org forum!

Her kan du præsentere dig selv, læse vores regler, se tips og tricks til bedre indlæg osv.

Knivloven

  • Outsite
  • Outsite's profilbillede Emne forfatter
  • Redaktør
  • Redaktør
Mere
4 år 8 måneder siden - 4 år 8 måneder siden #1 af Outsite
Knivloven blev oprettet af Outsite
I disse dage er knivloven atter til debat og folket farer til tastaturet og ytrer sig i både den ene og den anden retning, der enten er forstående, det er dem der aldrig bruger andre knive end kartoffelskrælleren, og de der bevidst eller ubevidst vil have hævd på det at bære kniv. De sidste er jægerne der i disse dage farer ud med en underskriftsindsamling for en ændring af knivloven!
Umiddelbart et godt træk men læser man den igennem, ser man at deres forslag går ud på at jagttegn og kniv hører sammen! Men hvad så med friluftsfolket, lystfiskerne og spejderne, bare for blot at nævne de grupper der umiddelbart falder én ind? Skal alle så have jagttegn? Og er jægere fordi de har jagttegn og kan ramme lerduer med haglbøsser, og kende forskel på jagtbart vildt, så bedre egnet til at bære kniv? Gør en bestået prøve i et eller andet en bedre egnet til at bruge , erhverve eller bærekniv?

Selvfølgelig er dette ikke noget godt argument ligesom argumentet om at det er kniven der er farlig og ikke personen bag den. Et eventuelt mordvåben kan jo lige så godt være en hammer, en tung vase, en snor eller hvad ved jeg der gennem tiden er brugt til at myrde folk med. Her ved vi godt, at et godt argument mod kniven og især den énhåndsbetjente foldekniv der let kan gemmes, og som kan bruges med én hånd mens man fikserer ofret med den anden, er noget andet, nemlig et våben offeret ikke umiddelbart kan se og derfor fjerne sig fra i tide.

Mange forskellige grupper i samfundet bruge knive, eller sagt mere bredt der er vel nærmest ingen over 12 år der ikke ejer eller håndterer knive i dagligdagen hver dag og flere gange om dagen? Hvor mange knivdrab mon der så er i Danmark med så mange knive i omløb i forhold? Det er vist ikke mange – de fleste drab udføres med andre midler der ikke er forbudte eller under skærpede tilsyn.

Med alt dette in mente er det så ikke på tide at vi får en ordentlig og nuanceret debat om knive og knivloven, som jo egentlig er god nok som den er, omend der mangler retningslinjer for fortolkning! Det sidste er som vi ser det essensen af de mange iltre debatter og aktioner mod loven.

Det er vel helt rimeligt at lagerarbejderen bærer kniv til at skære papkasser op i sit arbejde, ligesom isoleringsarbejderen gerne må gå på arbejdspladsen med en isoleringskniv af dimensioner som en sydamerikansk machéte, og også må have den liggende i bilen når han kører ind på en tank og tanker benzin, og hvad man ellers kan tænke sig af situationer som for eksempel at snedkeren ikke må have en enhåndsbetjent hobbykniv i lommen når han handler, men ingen siger noget hvis det er et stemmejern, som jo ikke er en kniv!

En underskriftindsamling om knivloven er vel på sin plads, men budskabet i den bør være, at den eksisterende knivlov skal forvaltes således at friluftsfolk, jægere, spejdere og andre der har et acceptabelt og lovligt formål med at have kniv med ud fritages, mens alle der befinder sig i storbyernes minefelter midt om natten kan straffes for at medbringe noget der kan bruges som våben. Altså ikke kun knive men alt der ikke ser ud til at være nødvendigt at medbringe på en tur i byen, og at ordensmagtens håndhævere indskærpes at almindelige borgere der er på fiske- eller vandretur eller blot er en ældre mand der bruger lommekniven til at skrælle det æble med, han på bænken nyder under spadsereturens pause i parken.

Altså at vi gerne må have kniv med når vi har et lovligt og anerkendelsesværdigt formål med det sådan som der faktisk også står i loven!

Som knivloven er nu forekommer det os, at den bliver forvaltet uintelligent og tilfældigt efter forskellige politimyndigheders forgodtbefindende eller humør, hvilket ikke er foreneligt med vores form for retssikkerhed!


Venlig hilsen
Outsite.org
...frisk luft på nettet!
Sidste redigering: 4 år 8 måneder siden ved Ljunggren.
Følgende bruger(e) sagde tak: GLM, KaWa, Ennamaria, agge, CachTiger, Gronlund, CStuwitz, JanKai
Tid til at oprette siden: 0.071 sekunder

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.